Utolsó frissítés: 2022-01-17

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Szakmai cikkek

< >

Ecose Technology - az egészséges szigetelés a Knauf Insulation-tól

Hőszigetelés 2010. 07. 01.
A hőszigetelés anyaga az új Ecose® technológiával készült üveggyapot
A hőszigetelés anyaga az új Ecose® technológiával készült üveggyapot

A Knauf Insulation széles termékskálájából az építőipar minden ágazatához tudunk kiváló minőségű szálas hő- és hangszigetelő anyagokat ajánlani.

Kiemelkedő újításunk az öt éves kutatómunka eredményeként tavaly ősszel bevezetett Ecose® Technology, amely a hatékony hő- és hangszigetelés mellett nagy előrelépés a környezet és az egészség védelmében is. Az üveggyapot gyártásához a korábbi fenol-formaldehid gyanta helyett forradalmian új, növényi alapanyagú kötőanyagot használunk, amelynek jellegzetes, barna színéről a termék már első pillantásra felismerhető. Az új technológiának köszönhetően a piac egyetlen természetes kötőanyagú, akril- és formaldehidmentes szálas hőszigetelő termékcsaládját kínáljuk a felhasználóknak. Beltéri alkalmazás esetén ennek kiemelt jelentősége van.

Az új technológiával készülő üveggyapot nem szúr, könnyebben vágható, puhább, nem porzik – és nem utolsósorban az ára is változatlan.

Az Ecose® termékek leggyakoribb alkalmazási területei:

1. Magastetők szigetelése

Fűtetlen padlástérben a hőszigetelő anyagot csak le kell teríteni, majd járófelülettel lefedni. Ilyen célra, vízszintes felületre könnyebb, olcsóbb anyagot is használhatunk (λ = 0,44 W/mK). Tetőtérbeépítésnél a szarufák közötti részt kell kitöltenünk szigetelőanyaggal, de szükség lehet a szarufa alatt vagy felett egy második vagy akár harmadik réteg keresztirányú szigetelőanyagra is. Illesztéseknél fokozottan ügyeljünk a szigetelés folytonosságára, ami eltolt hézagok alkalmazásával megvalósítható. A szigetelés összeroskadásának megelőzése céljából itt a ferde felületekhez ajánlott termékeket javasoljuk (λ = 0,42 W/mK).

2. Hangszigetelés

Az épületek hőszigetelése mellett kiemelten fontos célként kezeljük a környezeti zaj csökkentését, melyre hatékony módszer a szálas szigetelőanyagok alkalmazása. Gyors, termelékeny munkavégzést tesz lehetővé, ugyanakkor a hagyományos szerkezetű, szilikát anyagú falakkal egyenértékű akusztikai tulajdonságokat kínál. Szerelt válaszfalakban, lakáselválasztó falakban, födémekben általánosan elterjedt a használatuk. Válaszfalaknál rögzítőtüskékkel vagy más módon szintén meg kell előzni az üveggyapot összeroskadását. Ilyen területeken – különböző hőmérsékletű helyiségek válaszfalai kivételével – nem a hőszigetelő képesség a fontos, hanem az „α” hangelnyelési tényező és az áramlási ellenállás. Az akusztikai célra készülő termékek esetében ezeket a tulajdonságokat a gyártók közlik a CE jelöléseken. A falszerkezeteket és szálas szigetelőanyagokat az MSZ 15601-1.2007 szabványban előírt hangszigetelési követelmények figyelembe vételével kell kiválasztani.

A szigetelés vastagságán azért sem érdemes spórolni, mert a szigetelőanyag ára a szigetelés teljes beruházási költségének általában az egyharmada. A többit az állványozás, a munkadíjak, egyéb anyagok teszik ki. Néhány centivel vastagabb anyag nem fogja számottevően megdrágítani a szigetelést, viszont jelentősen csökkenti gázszámlánkat.

A Knauf Insulation hosszú évek óta munkálkodik azon, hogyan lehetne a lehető legnagyobb mértékben csökkenteni az épületek fűtésére használt energiaszükségletet - amint tudjuk, a világ energia fogyasztásának jelentős részét erre fordítják. Azt valljuk, hogy a fel nem használt energia a legolcsóbb – tehát minél jobban hőszigeteljük épületeinket, annál kevesebb tüzelőanyagot használunk. Ez a hozzájárulásunk a globális felmelegedés elleni harchoz.

< >
Knauf Insulation Kft.
http://www.knaufinsulation.hu

Legújabb cikkek

Hogyan válasszunk bútort, avagy funkció vagy design?

Ha teljesen tanácstalan azt illetően, milyen darabokkal rendezze be lakását, kövesse a mottót: "a szépség az egyszerűségben rejlik". E mondat érvényessége örök, ahogyan az egyszerű dolgok szépsége is, amelyek használati formái sértetlenül túlélik az idő könyörtelen múlását

Mire kell figyelni a tetőtér hőszigetelése során?

Hőszigetelés 2021. 10. 12.

A tetőtér hőszigetelésével rengeteg hőenergiát tarthatunk bent a hideg időben és a nyári hőség idején is élhetőbbé tehetjük a padlásteret, tetőteret. Spórolhatunk a fűtésköltségen és a klímára kiadott rezsiköltségen. Van azonban néhány szempont, amire figyelni kell a hőszigetelés tervezése, kivitelezése során. Többek között el kell dönteni azt is, hogy hagyományos szigetelőanyaggal vagy fújható szigetelőanyaggal dolgozunk

Mennyire éri meg napelemes rendszerbe fektetni Magyarországon?

Megéri-e napelemes rendszert tervezni egy családi házra, vagy ez inkább a nagyobb épületek, irodák, raktárak számára térül meg? Cikkünkben utánajártunk, mennyi idő alatt hozza be az árát – lakossági felhasználás esetén

Szakkönyv

Érezd magad otthon - Lakberendezés A-tól Z-ig

Lakberendezés 2021. 11. 24.
Hogyan hozzak létre egy otthont, amely az ízlésemnek, a rendelkezésemre álló térnek és az életformámnak egyaránt megfelel? Mi mutat jól és miért? Hogyan rendezzek be egy lakást, hogy abban valóban otthon érezzem magam? Napjaink egyik legnevesebb svéd lakberendezője, Frida Ramstedt világos stílusban, gyakorlati példákkal illusztrálva vezet be bennünket az otthonteremtés alapvető szabályaiba

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?