Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

Rekord számú kiállító az „Aquatherm 2012” fűtés-, klíma és szaniter szakvásáron

BÉCS (2012.01.12). – A bécsi vásárváros, a Messe Wien területén rendezi meg a Reed Exhibitions az „Aquatherm” nevű nemzetközi szakkiállítást. A 2012. január 24-27 között nyitva tartó vásáron a fűtés, a klimatizálás, a fürdőszobai felszerelés és szaniteráru újdonságait, valamint az új tervezési és üzembe helyezési, üzemeltetési eljárásokat tekinthetik meg a látogatók. A szervezők máris kiállítói rekorddal büszkélkedhetnek: immár 280 kiállító jelezte részvételét a négy napig tartó vásáron, akiknek egyharmada külföldről, elsősorban Németországból és Olaszországból érkezik.

Letisztult formák és modern technológia: mobilalkalmazások a fürdőszobában

A vásár középpontjában a német és olasz formatervezők által manapság divatos minimalista dizájn áll, amely a legtöbb kiállító termékeire jellemző. Letisztult formák, átlátszó anyagok, kényelemre hangolt berendezések teszik élménnyé a fürdőszobában eltöltött perceket, a környezetbarát fűtési és vízmelegítési megoldásokról pedig a modern technológia gondoskodik. Számos szanitergyártó kínál például okostelefonra, illetve táblagépre optimalizált alkalmazásokat, amelyek segítségével bárki könnyedén válogathat a fürdőszobagyártók kínálatából, és megtervezheti az ízlésének leginkább megfelelő fürdőszobát. A fűtés- és klímagyártók is kínálnak hasonló megoldást, amely nagy segítséget jelent a tervezést vagy beépítést végző szakemberek számára, hiszen az okostelefonokra szánt alkalmazásokban a beépítési útmutatóktól kezdve a karbantartáson át egészen az ügyfélszolgálat eléréséig minden megtalálható.

A környezetvédelem és a kevesebb energiafelhasználás továbbra is fontos szempont a szanitergyártók körében. Népszerűek például az olyan megoldások, amelyek akár 50 százalékkal kevesebb vízfelhasználás mellett ugyanakkora nyomást biztosítanak, így a lakók komfortérzete nem csökken, ugyanakkor lényegesen kevesebb energiát használnak fel.

Intelligens épületmenedzsment

A környezetvédelem és az alacsony energiafelhasználás továbbra is sláger minden építőipari kiállításon. Az „Aquatherm” expón a gyártók többek között olyan megoldásokat is bemutatnak, amelyek gyűjtik a társasházak különböző lakásaiban elhasznált gáz, elektromos áram adatait, illetve a lakásokban mérhető hőmérsékletet elemezve optimalizálják a teljes társasház fogyasztását. Mindemellett a gyógyfürdők és uszodák is bőségesen találhatnak költségcsökkentő megoldásokat. Egyes termékeket már használnak is, így a brigittenaui fürdő új energiamenedzsment és napkollektor megoldása a fürdőnek évente 200.000 eurós megtakarítást hoz, míg a Meidlingben található Theresienbad 52 százalékos hő- és 76 százalékos vízmegtakarítást ért el, ami eléri a 600.000 eurós értéket. A fürdők üzemeltetői így évente közel 457 tonna CO2-dal kevesebbet bocsátanak ki.

Információk az „Aquatherm 2012“ kiállításról

Az „Aquatherm“ szakkiállítás január 24-26-ig, azaz keddtől csütörtökig 9-től 18 óráig tart nyitva, míg 27-én pénteken 9 és 17 óra között várja a látogatókat. Az A és B csarnok bejárata az U2 metróvonal Messe-Prater megállójával szemben található.

Forrás: Chapter4 Communications

< >

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Áttevődik a hangsúly: erőteljesebben jelentek meg az elmúlt évek termékei a Contrumán

Gyártói hírek, cikkek 2024. 04. 15.

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Contruma építőipari kiállítás- és vásáron, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?