Utolsó frissítés: 2023-11-27

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

Újabb formatervezési díj a Hörmann-nak

Gyártói hírek, cikkek 2010. 05. 20.
Hörmann ALR Vitraplan kapuk
Hörmann ALR Vitraplan kapuk

A „red dot” elismerést két ipari kapu nyerte el

Budapest, 2010. május 20.  – Immár másodszor nyerte el a világ egyik legjelentősebb formatervezési díját a német kaputechnikai cég, a Hörmann. A nemzetközi zsűri által odaítélt „red dot” díjat ezúttal két ipari kapu, az ASR40 és az ARL Vitraplan kapta. Az ítészek a funkcionalitás, a biztonság és a design összhangját értékelték a magasrangú kitüntetéssel.

„Garázskapuinknál vásárlóink már megszokhatták, hogy nagy figyelmet fordítunk a formatervezésre. Ipari kapuinknál is igyekszünk építészetileg igényes megoldásokat kifejleszteni; nagy büszkeséggel tölt el, hogy tervezőink munkáját nemzetközileg is elismerik” – emelte ki Szujó László, a Hörmann Hungária Kft. ügyvezető igazgatója. Az ipari kapuknál rendkívül fontos a nagyfokú biztonság, a hosszú élettartam és a megbízhatóság. Mindezen tulajdonságokat ötvözik a „piros pont” elismerést nyert ASR 40 és az ARL Vitraplan kapuk.

Mindkét ipari kapu elsősorban kivételes optikájával vívta ki a zsűri kiváló értékelését. Beépítésükkel a szürke, funkcionális, ipari épületek szemet vonzóvá válnak – a kapu maga is az építészeti megjelenés részévé válik. Az ASR 40 esetében ezt a hatást elsősorban a kapu egységes üvegfelülete okozza, amelyet különleges, keskeny profilokból álló, ám kívülről láthatatlan szerkezet tart. Az ALR Vitraplan kapu ugyancsak egységes üvegfelület, ám ez részben átengedi a kíváncsi tekinteteket, így a mögöttes teret is az épület optikájának részévé teszi.

Már Magyarországon is találkozhatunk az ALR Vitraplannal, a budakalászi Schieszl Vendéglő és Borház elsőként épített be ilyen kaput. Céljuk az volt, hogy a borházba és a vendéglőbe látogató vendégek betekintést nyerhessenek a bejárat melletti szőlőfeldolgozóba is. Mindenképpen olyan kapura volt szükség, amely üvegfelületű és mind esztétikailag, mind pedig műszakilag megfelel az épület adottságainak. Mindezen szempontokat figyelembe véve esett a választás az ARL Vitraplan kapura.

A „red dot” formatervezési verseny a világ egyik legnagyobb design-vetélkedője. A verseny komolyságát rangos formatervezési szakemberekből álló nemzetközi zsűrije biztosítja, akik innovációs szintjük, funkcionalitásuk, ergonómiájuk, tartósságuk, környezeti hatásuk, kezelhetőségük és számos más tulajdonságuk alapján minősítik a benyújtott tárgyakat. Az idei évben 57 ország 1600 vállalatának 4.200 terméke versengett a kitűntetésért. A Hörmann az „Építészet és belső design” kategóriában kapta a „piros pontot”. A vállalat nem első ízben nyerte el ezt az elismerést. Két éve a Magyarországon is kapható HSD kódjelű, garázs- és kertkapuk mozgatásának távirányítására szolgáló, ékszer szépségű kézi jeladó nyerte el a rangos díjat.

Forrás: Live PR

< >
Kapcsolódó katalógus oldal(ak):
Kaputechnika
Ipari kapuk
Nyílászárók

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Harmadával többet érnek a piacon a szigetelt, zöld irodák

Energia megtakarítás 2023. 10. 26.

Sokszor a vállalkozás sikere is múlhat a munkakörülményeken

A kihívásokkal teli ingatlanpiaci környezet az irodapiacon is nyomot hagyott, derül ki a Knauf Insulation és az Otthontérkép közös adatelemzéséből, mely azt vizsgálta, hogyan alakulnak a trendek, és milyen hatások mozgatják azokat. A szeptemberi piaci adatokat elemezve az látszik, hogy a fővárosban a most bérelhető irodák átlagos bérleti díja négyzetméterenként 9,2 euró az euróban hirdetett, és 3700 forint a forintban hirdetett irodaépületek esetében. Az átlagárhoz képest azonban nagyon nagy eltérések is lehetnek, hiszen a piacon az irodaház besorolásától függően éppúgy találunk 5 eurós és 23 eurós ajánlatot, sőt, egy-két szélsőséges esetben ennél még jóval drágább bérelhető iroda is akad a hirdetések között

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?