Utolsó frissítés: 2024-07-02

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

Újabb formatervezési díj a Hörmann-nak

Gyártói hírek, cikkek 2010. 05. 20.
Hörmann ALR Vitraplan kapuk
Hörmann ALR Vitraplan kapuk

A „red dot” elismerést két ipari kapu nyerte el

Budapest, 2010. május 20.  – Immár másodszor nyerte el a világ egyik legjelentősebb formatervezési díját a német kaputechnikai cég, a Hörmann. A nemzetközi zsűri által odaítélt „red dot” díjat ezúttal két ipari kapu, az ASR40 és az ARL Vitraplan kapta. Az ítészek a funkcionalitás, a biztonság és a design összhangját értékelték a magasrangú kitüntetéssel.

„Garázskapuinknál vásárlóink már megszokhatták, hogy nagy figyelmet fordítunk a formatervezésre. Ipari kapuinknál is igyekszünk építészetileg igényes megoldásokat kifejleszteni; nagy büszkeséggel tölt el, hogy tervezőink munkáját nemzetközileg is elismerik” – emelte ki Szujó László, a Hörmann Hungária Kft. ügyvezető igazgatója. Az ipari kapuknál rendkívül fontos a nagyfokú biztonság, a hosszú élettartam és a megbízhatóság. Mindezen tulajdonságokat ötvözik a „piros pont” elismerést nyert ASR 40 és az ARL Vitraplan kapuk.

Mindkét ipari kapu elsősorban kivételes optikájával vívta ki a zsűri kiváló értékelését. Beépítésükkel a szürke, funkcionális, ipari épületek szemet vonzóvá válnak – a kapu maga is az építészeti megjelenés részévé válik. Az ASR 40 esetében ezt a hatást elsősorban a kapu egységes üvegfelülete okozza, amelyet különleges, keskeny profilokból álló, ám kívülről láthatatlan szerkezet tart. Az ALR Vitraplan kapu ugyancsak egységes üvegfelület, ám ez részben átengedi a kíváncsi tekinteteket, így a mögöttes teret is az épület optikájának részévé teszi.

Már Magyarországon is találkozhatunk az ALR Vitraplannal, a budakalászi Schieszl Vendéglő és Borház elsőként épített be ilyen kaput. Céljuk az volt, hogy a borházba és a vendéglőbe látogató vendégek betekintést nyerhessenek a bejárat melletti szőlőfeldolgozóba is. Mindenképpen olyan kapura volt szükség, amely üvegfelületű és mind esztétikailag, mind pedig műszakilag megfelel az épület adottságainak. Mindezen szempontokat figyelembe véve esett a választás az ARL Vitraplan kapura.

A „red dot” formatervezési verseny a világ egyik legnagyobb design-vetélkedője. A verseny komolyságát rangos formatervezési szakemberekből álló nemzetközi zsűrije biztosítja, akik innovációs szintjük, funkcionalitásuk, ergonómiájuk, tartósságuk, környezeti hatásuk, kezelhetőségük és számos más tulajdonságuk alapján minősítik a benyújtott tárgyakat. Az idei évben 57 ország 1600 vállalatának 4.200 terméke versengett a kitűntetésért. A Hörmann az „Építészet és belső design” kategóriában kapta a „piros pontot”. A vállalat nem első ízben nyerte el ezt az elismerést. Két éve a Magyarországon is kapható HSD kódjelű, garázs- és kertkapuk mozgatásának távirányítására szolgáló, ékszer szépségű kézi jeladó nyerte el a rangos díjat.

Forrás: Live PR

< >
Kapcsolódó katalógus oldal(ak):
Kaputechnika
Ipari kapuk
Nyílászárók

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

A lakhatási szegénység ellen küzdő VIII. kerülettel fog együttműködni a Habitat lakásfelújítási programjában

Hírek 2024. 07. 02.
A IV. kerület mellett már a VIII. kerülettel is együttműködik a Habitat for Humanity Magyarország Második Esély programja keretében, a Fővárosi Szolidaritási Alap támogatásának köszönhetően. A szervezet már tervezte a program kiterjesztését, melyben önkormányzati szociális bérlakásokat újítanak fel önkéntesek segítségével, ahová családok átmeneti otthonából költözhetnek be a kiválasztott családok. Az építési munkálatokban az érintett családok és önkéntesek is részt vesznek, akik között influenszerek és előadóművészek is vannak

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?