Utolsó frissítés: 2024-07-02

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

Új otthonfelújítási program - most lesz érdemes házbejárati ajtót és garázskaput cserélni

Hírek 2024. 07. 02.

A Hörmann termékei is hozzájárulhatnak az energetikai hatékonyság növeléséhez

Új otthonfelújítási program indul július elsejétől hazánkban. A kormány által meghirdetett, több mint 100 milliárd forintos keretet az 1990. december 31-e előtt épült épületek energetikai korszerűsítésére lehet felhasználni. Az energetikai korszerűsítés egyik fontos pillére lehet a házbejárati ajtók- és garázskapuk cseréje, melyre a Hörmann megoldásai jó lehetőséget kínálnak, hiszen pár év alatt megtérül a befektetett összeg. Az egyedi fejlesztésű, innovatív bejárati ajtók, garázskapuk és meghajtások mindezek mellett, a feleslegesen kibocsátott CO2-től is megkímélik a környezetet.

Az új otthonteremtési program egyik alapfeltétele, hogy – az épület jelenlegi állapothoz képest – legalább 30 százalékos mértékű fajlagos primer energiafogyasztás csökkenést eredményezzen az elvégzett beruházás. Ehhez a fogyasztáscsökkentéshez járulhatnak hozzá a Hörmann házbejárati ajtói és garázskapui, valamint meghajtásai, hiszen magas minőségükkel, energiatakarékos és hőszigetelt kiviteleikkel, segítik a 30 százalékos energetikai megtérülést.

Így szigetel egy minőségi garázskapu

Ha a garázs szerves része otthonunknak, mindenképpen érdemes megfelelő hőszigeteléssel ellátott garázskaput választanunk. Így őrizhetjük hatékonyan házunk melegét és tarthatjuk alacsonyan fűtési költségeinket.

A garázskapu hőszigetelését két fontos tényező befolyásolja: az egyik a kapu légzárása, a másik pedig a lamellák hőszigetelési értéke. A garázskapu légzárását a kapu lamelláinak gumitömítése, illetve a tokon lévő gumitömítés biztosítja. A lamellák hőszigeteléséről a lamellákban lévő szigetelőanyag gondoskodik.

A garázskapu hőszigetelését a kapu hőátbocsátási tulajdonságával tudjuk mérni. Ezt a tulajdonságot a hőátbocsájtási tényező adja meg. Ennek értéke annál kisebb minél jobban szigetel a kapu. Az úgynevezett LPU kapu hőátbocsátási tényezője 1,3 W/m²/K. Ez az érték egy extra minőségű, több légkamrás ablak hőszigetelési értékének felel meg.

A jó házbejárati ajtó nem csak biztonságos, hanem hőszigetelt is

Az alumínium ajtók sok tekintetben felülmúlják a műanyag vagy faajtókat. Előnyei a következők: nagyfokú hőszigetelés, magas fokú biztonság, kiváló hangszigetelés, nagy stabilitás, nincs szükség átfestésre. Az alumíniumajtók évek múltán is úgy néznek ki, mintha újak lennének, és ráadásul a legszélesebb termékpalettát kínálják Önnek műszaki felszereltség és dizájn tekintetében.

A Hörmann Thermo65 házbejárati  ajtók és Thermo46 lakásbejárati ajtók gondoskodnak a jó közérzetről. Ezek a magas minőségű termékek jó hőszigetelési értékekkel, megbízható biztonsági felszereltséggel és nagy motívumválasztékkal rendelkeznek, különösen kedvező ár-érték arányban.

Az új otthonfelújítási program részleteit, a kormany.hu oldalon találja meg!

Forrás: Stern Communications

< >
Kapcsolódó katalógus oldal(ak):
Garázskapuk
Bejárati ajtók
Nyílászárók

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

A lakhatási szegénység ellen küzdő VIII. kerülettel fog együttműködni a Habitat lakásfelújítási programjában

Hírek 2024. 07. 02.
A IV. kerület mellett már a VIII. kerülettel is együttműködik a Habitat for Humanity Magyarország Második Esély programja keretében, a Fővárosi Szolidaritási Alap támogatásának köszönhetően. A szervezet már tervezte a program kiterjesztését, melyben önkormányzati szociális bérlakásokat újítanak fel önkéntesek segítségével, ahová családok átmeneti otthonából költözhetnek be a kiválasztott családok. Az építési munkálatokban az érintett családok és önkéntesek is részt vesznek, akik között influenszerek és előadóművészek is vannak

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?