Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

Kerti sétát idéznek a mai burkolat trendek

Gyártói hírek, cikkek 2023. 10. 18.

Budaörs, 2023. október 18. - A természetes textúrájú burkolatok a föld és a kavicsok. A színes és virágos csempék a virágok és levelek. Az extra nagy csempék pedig a nagy fák és bokrok. Egy színpompás kertben tett séta élményéhez hasonlítható leginkább, a burkolat ipar legújabb trendjeit bemutató CERSAIE kiállítás. Természet ihlette színek és formák mindenhol.

A világ legfontosabb szakmai eseményeként számon tartott kiállítást szeptember végén, 40. alkalommal rendezték meg Olaszországban, Bolognában. „Idén domináltak a természet ihlette színek és formák. A kiállítás legfontosabb trendjei között szerepeltek a tapétát utánzó csempék, a zöld színű burkolatok és a 3D struktúrák” – foglalta össze a trendeket Pavelka Orsolya, a Mapei Kft. hidegburkolati termékfelelőse.

„Kerámia tapéta”

A tapétát utánzó csempék nagy népszerűségnek örvendtek a kiállításon, legyen szó merész virágmintákról, trópusi páfrányokról, absztrakt formákról vagy patchwork mintákról. Ezek a csempék életre keltik az otthonok falait és egyedi hangulatot teremtenek.

Újra trend a zöld

A színvilág a természet ihlette zöld árnyalatok felé mozdult el. A lágy zsályától az élénk smaragdig terjedő színpaletta lehetővé teszi, hogy otthonok falain vagy padlóján megjelenjenek egy mély erdő vagy egy füves domboldal árnyalatai. Ezek a csempék frissességet és természetes szépséget kölcsönöznek az otthonok belső tereinek.

Térbeli minták

Ahogy egy kertben sétálva megérintjük a fák leveleit és a kövek durva felületét, a 3D-s burkolatok is hozzáadnak egy dimenziót a burkolatokhoz, fokozva az élményt. A síkból kiemelkedő textúrák, a fény és árnyék játéka életre kelti a falakat, és nemcsak a konyhában vagy fürdőszobában, hanem a nappaliban és akár a hálószobában is.

Ahány csempe, annyi fuga

Egyre terjedő trend, hogy a lapok éle csiszolt, aminek köszönhetően egyre keskenyebbek a fugák. Emiatt gyakori a burkolat színével azonos fuga használata, köszönhetően az óriási színválasztéknak, hiszen csak a Mapei kínálatában félszáz szín érhető el.

„A lapok forma- és színvilágának sokszínűségéhez hasonlóan változatos a lapok mérete is: a kisméretű kézműves kerámia burkolattól a másfél méter magas és három méter széles óriás lapokig, az alig félcenti lapvastagságtól a két centisig mindennel találkoztunk” - számolt be Pavelka Orsolya.

Forrás: Hírnévügynökség

< >
Kapcsolódó katalógus oldal(ak):
Burkolatok
Burkolási segédanyagok
Burkolás
Csempe, padlólap

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Áttevődik a hangsúly: erőteljesebben jelentek meg az elmúlt évek termékei a Contrumán

Gyártói hírek, cikkek 2024. 04. 15.

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Contruma építőipari kiállítás- és vásáron, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?