Utolsó frissítés: 2024-02-21

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

Hogyan találjuk meg a megfelelő szobaajtókat?

Gyártói hírek, cikkek 2023. 01. 23.
Hörmann Designline beltéri ajtók
Hörmann Designline beltéri ajtók

A Hörmann Hungária tippjei, tanácsai beltéri ajtó választáshoz

A szobaajtók, beltéri ajtók vásárlásakor van néhány fontos szempont, amelyeket elengedhetetlen figyelembe venni a termékek kiválasztásakor. Melyik toktípus lehet a megfelelő? Milyen anyag illik a stílusunkhoz, az igényeinkhez? Az alábbi tippekkel, tanácsokkal könnyebben mehet a döntés: szeretnénk egy rövid áttekintést adni a lehetőségekről, hogy ne okozzon problémát a választás!

Mit kell figyelembe vennünk szobaajtók vásárlásakor?

1. Az ajtó típusa és az ajtólap anyaga

Az ajtó típusát a klasszikus nyíló ajtók és a tolóajtók közül lehet választani. E szobaajtók ajtólapjai általában fából vagy üvegből, a tokok pedig fából vagy acélból készülnek. Ezen kívül azt is jó tudni, hogy a mostanában egyre divatosabb ipari, loft stílusú ajtók nagyméretű üvegezéssel, valamint acélból készült profilból és üvegezőlécekből állnak.

2. Ajtólap az igénynek /felhasználásnak megfelelő betétszerkezettel

Az ajtólap-betétszerkezet kiválasztása egyrészt attól függ, hogy milyen gyakran használják az ajtót, milyen szerepet játszik a hangszigetelés vagy a hőszigetelés. Másrészt, az ajtólap- betétszerkezet is meghatározza, hogy mennyire tartós az adott ajtó. A Hörmann többféle vastagságban és a használatnak megfelelő betétszerkezetekkel kínál ajtólap-kiviteleket. Minél szilárdabb, tömörebb az anyag, annál robusztusabb és tartósabb az ajtólap.

3. Szobaajtók formatervezése

A szobaajtó formatervezése különböző elemekből tevődik össze, amelyek egyéni összképet alkotnak. Különböző ajtófelületek, számos formatervezési elem (ajtómotívum) és még az ajtólap formája (kerek vagy szögletes) is tetszés szerint kombinálható. Klasszikus vagy modern, fehérre festett vagy bükk, üvegelemekkel vagy nemesacél rátétekkel díszített – a Hörmann kínálatában számos stílus és lehetőség választható, hogy az otthonunkhoz leginkább illő beltéri ajtót találhassuk meg.

4. Szobaajtók részletei és kiegészítő berendezései

Minden ajtó egyedileg tervezhető és egyedi részletekkel, kiegészítőkkel is bővíthető. Ezekre néhány példa, amelyekre érdemes figyelni:

  • Egyedi méretek (magasság, szélesség)
  • Automatikus ajtómeghajtás
  • Design kilincsgarnitúrák

Bővebb információ a Hörmann beltéri ajtóiról: https://www.hormann.hu/magan-epittetok-es-felujitok/ajtok/belteri-ajtok/

Forrás: Stern Communications

< >
Kapcsolódó katalógus oldal(ak):
Beltéri ajtók
Nyílászárók
Ajtó

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Lakhatási gondok, példamutató önkormányzatok

Hírek 2024. 02. 21.

Pályázati felhívást tett közzé a Habitat for Humanity Magyarország

Országos pályázatot indít a Habitat for Humanity Magyarország ‘Önkormányzatok a lakhatásért’ címmel. Azokat az önkormányzatokat szeretnék díjazni és felhívni eredményeikre a figyelmet, amelyek a 2019/2024-es ciklusban kiemelten foglalkoztak a lakhatással kapcsolatos problémákkal és előremutató intézkedéseket vezettek be. Három kategóriában várják a jelentkezéseket 2024. április 2. éjfélig

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?