Utolsó frissítés: 2023-08-04

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

Ők a legjobb szakemberek, a szakemberek szerint: átadták az év szakembere díjakat

Gyártói hírek, cikkek 2023. 02. 20.

Budapest, 2023. február 17. Az Országos Építőipari Szakember Találkozón Budapesten pénteken átadták a kiemelkedő teljesítményeket elismerő év szakembere díjakat. Az első alkalommal átadott díj presztízsét emeli, hogy odaítéléséről a szakemberek közössége döntött.

Lánszki Regő, az Építési és Közlekedési Minisztérium építészeti államtitkára, a rendezvény díszvendége köszöntőjében elmondta, hogy Magyarország Kormánya országépítésre szerződött, amiben nem lehet természetesebb szövetségese, mint az építőipar. „Azt akarjuk, hogy Magyarországon mindent mi magyarok építsünk, korszerű tudással, lehetőség szerint magyar alapanyagokból” – fogalmazott az államtitkár.

A Mapei Kft. által alapított díjra öt kategóriában pályázhattak aktív kőművesek és burkolók, az elmúlt évben készített referenciamunkákkal. A beérkezett pályázatokat független szakmai zsűri bírálta el. Az eredményesen elbírált pályázatokról a Magyar Építőipari Szakember Közösség tagjai döntöttek titkos szavazással.

Az Év Szakembere Referencia díj 2022 nyertesei:

  • Lakossági projekt kategória: Bálint Gábor (pályázata: fürdőszobai épített mosdópult  üvegmozaik berakással, épített tükör üvegmozaik kerettel)
  • Medence és wellnesshelyiségek kategória: Kontra László (pályázata: üvegmozaikos termálmedence)
  • Nem lakáscélú projekt kategória: Csiszér Zsolt (pályázata: IX. Budapest, Bakáts tér intarziás díszburkolata)
  • Pályakezdő kategória: Szántó Nándor (pályázata: fürdőszoba felújítás)

„Az építőipar fejlődése csak kiváló szakemberekkel biztosítható. Azért alapítottuk a díjat, hogy példaképeket keressünk, akiket a jövő generációi tudnak követni és akiknek a teljesítményét más szakemberek is elismerik. Szeretnénk lehetőséget biztosítani a kiemelkedő színvonalú munkát nyújtó szakembereknek, hogy munkáikat megismerjék, ezáltal növeljük az építőipari szakmák presztízsét, ezzel is segítve az építőipar kultúrájának fejlődését” – indokolta a díjalapítás okait Markovich Béla a Mapei Kft. ügyvezetője.

Az Év Szakembere Referencia Díjra 2022 felhívásra 97 pályázat érkezett. A benyújtott pályázatokat független szakmai zsűri bírálta el. A zsűri tagjai Hajduk Márta, a Duoflex-Pool Kft. ügyvezetője, Ratskó István, a Ratskó-Bau Kft. tulajdonosa, Kincses Péter, a Magyar Építők értékesítési vezetője és Czank György, a BKSZC Schulek Frigyes Két Tanítási Nyelvű Építőipari Technikum igazgatóhelyettese voltak. A díjak odaítéléséről több száz építőipari szakember döntött titkos szavazással.

Forrás: Hírnévügynökség

< >
Kapcsolódó katalógus oldal(ak):
Burkolás

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Így takarít meg jelentős mennyiségű energiát egy irodaház

Energia megtakarítás 2023. 08. 02.

Helyiségenként külön szabályozható, intelligens épületautomatikai rendszerek teszik energiahatékonnyá az angyalföldi Pillar Irodaházat.

Az ExxonMobil hazai székházaként működő, 29 ezer négyzetméteres és a díjnyertes ZDA-Zoboki Építésziroda Kft. által tervezett, különleges formákban hullámzó Pillar Irodaház a XIII. kerületi Váci út és Dózsa György út találkozásánál még az irodanegyed többi modern épülete közül is kiemelkedik – nem csupán sokszínű formatervezési megoldásaival

Szakkönyv

A kertészkedés öröme

Kertépítés 2023. 05. 08.

"Kötelező olvasmány minden lelkes organikuskert-művelő számára" Alan Titchmarsh, A kertész leszek népszerű szerzője

Monty Dont, A kertész kertje című sorozat szenvedélyes kertművelőjét és szemet gyönyörködtető birtokát a magyar tévénézők is jól ismerik. A neves brit kertész hosszú pályafutása során mindvégig arra törekedett, hogy a természettel összhangban, vadon élő állatokkal körülvéve nevelgesse csodálatos növényeit

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?