Utolsó frissítés: 2023-03-23

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

Ők a legjobb szakemberek, a szakemberek szerint: átadták az év szakembere díjakat

Gyártói hírek, cikkek 2023. 02. 20.

Budapest, 2023. február 17. Az Országos Építőipari Szakember Találkozón Budapesten pénteken átadták a kiemelkedő teljesítményeket elismerő év szakembere díjakat. Az első alkalommal átadott díj presztízsét emeli, hogy odaítéléséről a szakemberek közössége döntött.

Lánszki Regő, az Építési és Közlekedési Minisztérium építészeti államtitkára, a rendezvény díszvendége köszöntőjében elmondta, hogy Magyarország Kormánya országépítésre szerződött, amiben nem lehet természetesebb szövetségese, mint az építőipar. „Azt akarjuk, hogy Magyarországon mindent mi magyarok építsünk, korszerű tudással, lehetőség szerint magyar alapanyagokból” – fogalmazott az államtitkár.

A Mapei Kft. által alapított díjra öt kategóriában pályázhattak aktív kőművesek és burkolók, az elmúlt évben készített referenciamunkákkal. A beérkezett pályázatokat független szakmai zsűri bírálta el. Az eredményesen elbírált pályázatokról a Magyar Építőipari Szakember Közösség tagjai döntöttek titkos szavazással.

Az Év Szakembere Referencia díj 2022 nyertesei:

  • Lakossági projekt kategória: Bálint Gábor (pályázata: fürdőszobai épített mosdópult  üvegmozaik berakással, épített tükör üvegmozaik kerettel)
  • Medence és wellnesshelyiségek kategória: Kontra László (pályázata: üvegmozaikos termálmedence)
  • Nem lakáscélú projekt kategória: Csiszér Zsolt (pályázata: IX. Budapest, Bakáts tér intarziás díszburkolata)
  • Pályakezdő kategória: Szántó Nándor (pályázata: fürdőszoba felújítás)

„Az építőipar fejlődése csak kiváló szakemberekkel biztosítható. Azért alapítottuk a díjat, hogy példaképeket keressünk, akiket a jövő generációi tudnak követni és akiknek a teljesítményét más szakemberek is elismerik. Szeretnénk lehetőséget biztosítani a kiemelkedő színvonalú munkát nyújtó szakembereknek, hogy munkáikat megismerjék, ezáltal növeljük az építőipari szakmák presztízsét, ezzel is segítve az építőipar kultúrájának fejlődését” – indokolta a díjalapítás okait Markovich Béla a Mapei Kft. ügyvezetője.

Az Év Szakembere Referencia Díjra 2022 felhívásra 97 pályázat érkezett. A benyújtott pályázatokat független szakmai zsűri bírálta el. A zsűri tagjai Hajduk Márta, a Duoflex-Pool Kft. ügyvezetője, Ratskó István, a Ratskó-Bau Kft. tulajdonosa, Kincses Péter, a Magyar Építők értékesítési vezetője és Czank György, a BKSZC Schulek Frigyes Két Tanítási Nyelvű Építőipari Technikum igazgatóhelyettese voltak. A díjak odaítéléséről több száz építőipari szakember döntött titkos szavazással.

Forrás: Hírnévügynökség

< >
Kapcsolódó katalógus oldal(ak):
Burkolás

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Kisebb épületek IoT-megoldása a Siemens Connect Box

Gyártói hírek, cikkek 2023. 03. 23.
A most bejelentett Connect Box nyílt és könnyen kezelhető IoT-megoldást ad kis- és középméretű épületek felügyeletéhez. A teljesítmény felhasználóbarát monitorozásával és optimalizálásával lehetővé teszi az energiahatékonyság akár 30 százalékos növelését, valamint a beltéri levegőminőség jelentős javítását olyan létesítményekben, mint az iskolák, kiskereskedelmi üzletek, lakások és kis irodák

Szakkönyv

A Miskolci Építész Műhely

Építészet 2023. 03. 01.

A könyv a máig egyedülálló élet- és munkaközösség, a Miskolci Építész Műhely (MÉM, 1979-1990) történetét és szellemi hatásait, illetve a MÉM alapját adó Kollektív Ház szerveződését és működését mutatja be

Szakcikk

Tokaj-Hegyalja új élménypontja

Építészet 2022. 10. 24.
A Tokaj-hegyaljai mikroklíma meghatározója a borvidék vulkáni dombjainak lábánál folyó Bodrog, amely a melegebb időszakokban vízitúra lehetőségekkel, ősszel hajós, valamint vízparti programokkal is csábít. A folyót az őszi reggeleken vastag ködfátyol borítja, amely páratlan látványt nyújt az ide érkezőknek. Ebben a látványban lehet része azoknak, akik felkeresik a Szegiben kialakított Ködfátyol teraszt

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?