Utolsó frissítés: 2024-07-02

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

Sztereotípiákra cáfol rá a KÉSZ Csoport nőnapi kampánya

Hírek 2022. 03. 08.

Nőnap alkalmából indított kampányt a KÉSZ Csoport az iparági sztereotípiák megdöntésére: az építőipari vállalat profi portfóliófotózást ajándékozott a sok jelentkező közül kisorsolt nyertes kolléganőinek és személyes karriertörténetek segítségével mutatja be a férfiasnak vélt iparágban dolgozó női munkatársait. A KÉSZ Csoport célja, hogy felhívja a figyelmet, mennyi különböző karrierlehetőség van a magyar építőiparban.

Az építőipar még mindig jóval több férfi munkaerőt vonz: a KSH 2020-as adatai szerint az összfoglalkoztatottakat nézve a férfiak 13 százaléka, míg a nők 1,4 százaléka dolgozott az építőiparban, ahol a munkavállalók többsége, több mint 92 százaléka férfi volt. A KÉSZ Csoport, Magyarország egyik legnagyobb építőipari vállalata nőnapi kampányával pont azt szeretné megmutatni, hogy rengeteg különböző karrier közül választhatnak azok, akik egy építőipari cégnél dolgoznak. A KÉSZ Csoport célja, hogy egyre több női munkavállaló gondoljon erre az iparágra is, amikor álláskeresés vagy pályaválasztás előtt áll.

Nők az építőiparból

Március 8-án a KÉSZ Csoport közösségi média felületein (Facebook- és LinkedIn-oldalán) a női munkatársak mutatkoznak be, és mesélnek arról, hogy mi motiválja őket a mindennapokban, miért szeretnek egy építőipari vállalatnál dolgozni. A kampány keretében összesen nyolc női munkatárs vett részt egy profi fotózáson és mutatta be azt a területet, ahol dolgozik. Így például egy statikus tervezőként vagy ingatlanfejlesztési vezetőként dolgozó munkatárs is elmondja, hogyan tud érvényesülni ezen a közvélemény által férfiasnak tartott területen.

„Az építőipart a legtöbben a fizikai munkával és a férfi munkaerővel azonosítják, holott számos egyéb olyan része van az iparágnak, amelyek létfontosságú szerepet játszanak egy-egy projekt sikerességében. Az építőipar és az építőipari szakmák nem tartoznak a legnépszerűbbek közé a nők körében, holott egy ilyen cégnél olyan projektekben vehetnek részt a munkatársak, amelyek városképeket képesek átformálni vagy éppen megkönnyítik az emberek mindennapi közlekedését. Szeretnénk megmutatni, hogy rengeteg lehetőség van a magyar építőiparban a nők számára is, és célunk, hogy egyre több női munkavállaló kezdjen el ebben a területben is gondolkodni” – mondta Metykó Tibor, a KÉSZ Csoport marketing- és vállalati kommunikációs igazgatója.  

Az építőipar ráadásul évek óta komoly, a fizikai munkavállalóktól egészen a diplomás mérnökökig tartó szakemberhiánnyal küzd. Ennek egyik oka, hogy a szakmák egy részéről – ilyen például az építőmérnök – egyszerűen nem tudnak eleget a pályaválasztás előtt álló fiatalok. De egy építőipari cégnél is szükség van többek között sales-, marketing- vagy éppen beszerzési szakértőkre is. A KÉSZ Csoport ezért évek óta azon dolgozik, hogy vonzóvá tegye a pályaválasztás előtt álló fiatalok és a munkavállalók számára az építőipart.

Forrás: Positive Adamsky

< >

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

A lakhatási szegénység ellen küzdő VIII. kerülettel fog együttműködni a Habitat lakásfelújítási programjában

Hírek 2024. 07. 02.
A IV. kerület mellett már a VIII. kerülettel is együttműködik a Habitat for Humanity Magyarország Második Esély programja keretében, a Fővárosi Szolidaritási Alap támogatásának köszönhetően. A szervezet már tervezte a program kiterjesztését, melyben önkormányzati szociális bérlakásokat újítanak fel önkéntesek segítségével, ahová családok átmeneti otthonából költözhetnek be a kiválasztott családok. Az építési munkálatokban az érintett családok és önkéntesek is részt vesznek, akik között influenszerek és előadóművészek is vannak

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?