Utolsó frissítés: 2023-03-23

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

Sztereotípiákra cáfol rá a KÉSZ Csoport nőnapi kampánya

Hírek 2022. 03. 08.

Nőnap alkalmából indított kampányt a KÉSZ Csoport az iparági sztereotípiák megdöntésére: az építőipari vállalat profi portfóliófotózást ajándékozott a sok jelentkező közül kisorsolt nyertes kolléganőinek és személyes karriertörténetek segítségével mutatja be a férfiasnak vélt iparágban dolgozó női munkatársait. A KÉSZ Csoport célja, hogy felhívja a figyelmet, mennyi különböző karrierlehetőség van a magyar építőiparban.

Az építőipar még mindig jóval több férfi munkaerőt vonz: a KSH 2020-as adatai szerint az összfoglalkoztatottakat nézve a férfiak 13 százaléka, míg a nők 1,4 százaléka dolgozott az építőiparban, ahol a munkavállalók többsége, több mint 92 százaléka férfi volt. A KÉSZ Csoport, Magyarország egyik legnagyobb építőipari vállalata nőnapi kampányával pont azt szeretné megmutatni, hogy rengeteg különböző karrier közül választhatnak azok, akik egy építőipari cégnél dolgoznak. A KÉSZ Csoport célja, hogy egyre több női munkavállaló gondoljon erre az iparágra is, amikor álláskeresés vagy pályaválasztás előtt áll.

Nők az építőiparból

Március 8-án a KÉSZ Csoport közösségi média felületein (Facebook- és LinkedIn-oldalán) a női munkatársak mutatkoznak be, és mesélnek arról, hogy mi motiválja őket a mindennapokban, miért szeretnek egy építőipari vállalatnál dolgozni. A kampány keretében összesen nyolc női munkatárs vett részt egy profi fotózáson és mutatta be azt a területet, ahol dolgozik. Így például egy statikus tervezőként vagy ingatlanfejlesztési vezetőként dolgozó munkatárs is elmondja, hogyan tud érvényesülni ezen a közvélemény által férfiasnak tartott területen.

„Az építőipart a legtöbben a fizikai munkával és a férfi munkaerővel azonosítják, holott számos egyéb olyan része van az iparágnak, amelyek létfontosságú szerepet játszanak egy-egy projekt sikerességében. Az építőipar és az építőipari szakmák nem tartoznak a legnépszerűbbek közé a nők körében, holott egy ilyen cégnél olyan projektekben vehetnek részt a munkatársak, amelyek városképeket képesek átformálni vagy éppen megkönnyítik az emberek mindennapi közlekedését. Szeretnénk megmutatni, hogy rengeteg lehetőség van a magyar építőiparban a nők számára is, és célunk, hogy egyre több női munkavállaló kezdjen el ebben a területben is gondolkodni” – mondta Metykó Tibor, a KÉSZ Csoport marketing- és vállalati kommunikációs igazgatója.  

Az építőipar ráadásul évek óta komoly, a fizikai munkavállalóktól egészen a diplomás mérnökökig tartó szakemberhiánnyal küzd. Ennek egyik oka, hogy a szakmák egy részéről – ilyen például az építőmérnök – egyszerűen nem tudnak eleget a pályaválasztás előtt álló fiatalok. De egy építőipari cégnél is szükség van többek között sales-, marketing- vagy éppen beszerzési szakértőkre is. A KÉSZ Csoport ezért évek óta azon dolgozik, hogy vonzóvá tegye a pályaválasztás előtt álló fiatalok és a munkavállalók számára az építőipart.

Forrás: Positive Adamsky

< >

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Kisebb épületek IoT-megoldása a Siemens Connect Box

Gyártói hírek, cikkek 2023. 03. 23.
A most bejelentett Connect Box nyílt és könnyen kezelhető IoT-megoldást ad kis- és középméretű épületek felügyeletéhez. A teljesítmény felhasználóbarát monitorozásával és optimalizálásával lehetővé teszi az energiahatékonyság akár 30 százalékos növelését, valamint a beltéri levegőminőség jelentős javítását olyan létesítményekben, mint az iskolák, kiskereskedelmi üzletek, lakások és kis irodák

Szakkönyv

A Miskolci Építész Műhely

Építészet 2023. 03. 01.

A könyv a máig egyedülálló élet- és munkaközösség, a Miskolci Építész Műhely (MÉM, 1979-1990) történetét és szellemi hatásait, illetve a MÉM alapját adó Kollektív Ház szerveződését és működését mutatja be

Szakcikk

Tokaj-Hegyalja új élménypontja

Építészet 2022. 10. 24.
A Tokaj-hegyaljai mikroklíma meghatározója a borvidék vulkáni dombjainak lábánál folyó Bodrog, amely a melegebb időszakokban vízitúra lehetőségekkel, ősszel hajós, valamint vízparti programokkal is csábít. A folyót az őszi reggeleken vastag ködfátyol borítja, amely páratlan látványt nyújt az ide érkezőknek. Ebben a látványban lehet része azoknak, akik felkeresik a Szegiben kialakított Ködfátyol teraszt

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?