Utolsó frissítés: 2022-05-27

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

Sztereotípiákra cáfol rá a KÉSZ Csoport nőnapi kampánya

Hírek 2022. 03. 08.

Nőnap alkalmából indított kampányt a KÉSZ Csoport az iparági sztereotípiák megdöntésére: az építőipari vállalat profi portfóliófotózást ajándékozott a sok jelentkező közül kisorsolt nyertes kolléganőinek és személyes karriertörténetek segítségével mutatja be a férfiasnak vélt iparágban dolgozó női munkatársait. A KÉSZ Csoport célja, hogy felhívja a figyelmet, mennyi különböző karrierlehetőség van a magyar építőiparban.

Az építőipar még mindig jóval több férfi munkaerőt vonz: a KSH 2020-as adatai szerint az összfoglalkoztatottakat nézve a férfiak 13 százaléka, míg a nők 1,4 százaléka dolgozott az építőiparban, ahol a munkavállalók többsége, több mint 92 százaléka férfi volt. A KÉSZ Csoport, Magyarország egyik legnagyobb építőipari vállalata nőnapi kampányával pont azt szeretné megmutatni, hogy rengeteg különböző karrier közül választhatnak azok, akik egy építőipari cégnél dolgoznak. A KÉSZ Csoport célja, hogy egyre több női munkavállaló gondoljon erre az iparágra is, amikor álláskeresés vagy pályaválasztás előtt áll.

Nők az építőiparból

Március 8-án a KÉSZ Csoport közösségi média felületein (Facebook- és LinkedIn-oldalán) a női munkatársak mutatkoznak be, és mesélnek arról, hogy mi motiválja őket a mindennapokban, miért szeretnek egy építőipari vállalatnál dolgozni. A kampány keretében összesen nyolc női munkatárs vett részt egy profi fotózáson és mutatta be azt a területet, ahol dolgozik. Így például egy statikus tervezőként vagy ingatlanfejlesztési vezetőként dolgozó munkatárs is elmondja, hogyan tud érvényesülni ezen a közvélemény által férfiasnak tartott területen.

„Az építőipart a legtöbben a fizikai munkával és a férfi munkaerővel azonosítják, holott számos egyéb olyan része van az iparágnak, amelyek létfontosságú szerepet játszanak egy-egy projekt sikerességében. Az építőipar és az építőipari szakmák nem tartoznak a legnépszerűbbek közé a nők körében, holott egy ilyen cégnél olyan projektekben vehetnek részt a munkatársak, amelyek városképeket képesek átformálni vagy éppen megkönnyítik az emberek mindennapi közlekedését. Szeretnénk megmutatni, hogy rengeteg lehetőség van a magyar építőiparban a nők számára is, és célunk, hogy egyre több női munkavállaló kezdjen el ebben a területben is gondolkodni” – mondta Metykó Tibor, a KÉSZ Csoport marketing- és vállalati kommunikációs igazgatója.  

Az építőipar ráadásul évek óta komoly, a fizikai munkavállalóktól egészen a diplomás mérnökökig tartó szakemberhiánnyal küzd. Ennek egyik oka, hogy a szakmák egy részéről – ilyen például az építőmérnök – egyszerűen nem tudnak eleget a pályaválasztás előtt álló fiatalok. De egy építőipari cégnél is szükség van többek között sales-, marketing- vagy éppen beszerzési szakértőkre is. A KÉSZ Csoport ezért évek óta azon dolgozik, hogy vonzóvá tegye a pályaválasztás előtt álló fiatalok és a munkavállalók számára az építőipart.

Forrás: Positive Adamsky

< >

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Így kerülhetjük el, hogy problémát okozzon a légkondink

Gyártói hírek, cikkek 2022. 06. 23.

Jön a nyári kánikula, sokba kerülhet a hanyagság

Bár már kaptunk ízelítőt a kánikulából, a nyár legmelegebb napjai még előttünk állnak. Ezzel elrajtol az intenzív légkondihasználati szezon is, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy milyen karbantartási feladatokat célszerű elvégeztetniük klímaberendezéseiken ahhoz, hogy azok problémamentesen és úgy működjenek, hogy az egészséget is támogassák. Az alábbiakban a Nemzeti Népegészségügyi Központ által kiadott tudnivalókat és az LG szakértőjének tanácsait gyűjtöttük össze

Szakkönyv

The Home Edit - Rendrakás rendesen - Hogyan rakjunk rendet, és varázsoljunk lakhelyünkből álomotthont

Lakberendezés 2022. 04. 21.
Bármennyire is zűrzavaros és zsúfolt otthonunk, ott van benne a lehetőség az igazi álomotthonhoz - csak hagyni kell kibontakozni magunkat, és megfogadni a The Home Edit: Rendrakás rendesen szerzőpárosa útmutatásait, ahogyan a hírességek is teszik

Szakcikk

Hogyan válasszunk bútort, avagy funkció vagy design?

Ha teljesen tanácstalan azt illetően, milyen darabokkal rendezze be lakását, kövesse a mottót: "a szépség az egyszerűségben rejlik". E mondat érvényessége örök, ahogyan az egyszerű dolgok szépsége is, amelyek használati formái sértetlenül túlélik az idő könyörtelen múlását

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?