Utolsó frissítés: 2024-07-02

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

Wienerberger Brick Award 2016: Jelentkezési felhívás

Hírek 2015. 02. 27.
  • A Wienerberger kiemelkedő téglaépületek nevezését várja a 2016-os Brick Awardra
  • Most először építészek is nevezhetik munkáikat
  • A jelentkezési határidő 2015. március 31.
  • A pályázatokat a Brick Award zsűrije bírálja el, amely angol, olasz, francia, belga és szlovén nemzetközileg elismert építészekből áll.

Építészeti kritikusok, újságírók és építészek 2015 március 31-ig adhatják be pályázatukat. 

www.brickaward.com

2015. február 15, Bécs - A Wienerberger Brick Award 2004 óta, kétévente megrendezésre kerülő építészeti verseny, amelynek célja a kiemelkedő modern és innovatív téglaépítészet bemutatása és értékelése. 2016-ban a Wienerberger 7. alkalommal rendezi meg nemzetközi versenyét, amelyre a jelentkezési időszak már kezdetét vette. Az idei évben változnak a jelentkezési szabályok, mivel eddig csak nemzetközileg elismert építész kritikusok és újságírók nevezhettek különleges téglaépítményeket, idén építészek saját projektjeiket, házaikat is indíthatják a versenyen, ebben az évben már online is.

A Brick Award-dal a Wienerberger célja, hogy felhívja a figyelmet a téglaépítészet kiemelkedő példáira.

A Wienerberger Brick Award a nemzetközileg elismert minőségű innovatív téglaépítményeket díjazza, amelyek bemutatják, hogy milyen sokféleképpen és változatosan lehet felhasználni a téglákat a kortárs építészetben. A díj és az azt kísérő könyv az építészet iránt érdeklődőknek és építészeknek egyaránt áttekintést nyújt a legújabb nemzetközi fejlesztésekről és trendekről.

A versenyen 5 kategóriában lehet indulni: lakóház, nem lakáscélú építmény, nem lakáscélú építmény átépítése, városi beépítés és fenntartható integráció. Az értékelésnél figyelembe veszik az innovatív külső tervezést, valamint a tégla használatát funkcionális, fenntartható és energiahatékony szempontok alapján is. A téglafelhasználás a klasszikus agyag épületeken át a burkolótéglákig és a tetőcserepek kreatív felhasználásig terjed. Az értékelésnél a szakértők különös figyelmet szentelnek annak, hogy az építmény mennyire olvad bele a környezetébe formailag és esztétikailag, továbbá, hogy milyen az épület általános építészeti minősége. Wienerberger termékek használata nem feltétele a részvételnek.

Az összes pályázat közül az 50 legjobb projekt indulhat a döntőben, 2015 májusában

A beérkezett pályázatok közül építészeti kritikusok és újságírók egy csoportja választja ki azt az 50 pályaművet, amelyek indulhatnak a 2016-os Wienerberger Brick Awardon, majd ezután egy nemzetközi zsűri dönt a különböző kategóriák győzteseiről.

Az idei zsűri tagjai:

  • Laura Andreini (Archea Associati, Olaszország),
  • Johan Anrys (51N4E, Belgium),
  • Matija Bevk (bevk perovic arhitekti, Szlovénia),
  • Edouard François (Maison Edouard François, Franciaország), és
  • Alfred Munkenbeck (Munkenbeck + Partners, Egyesült Királyság).

A hivatalos Brick Award díjátadó 2016 tavaszán Bécsben lesz.

A versenyen a kategória győztesek 5000 euró, míg a fődíjas (aki egyben az egyik kategória győztese is) 7000 euró díjazásban részesül.

A díjat kísérő könyv, a “Brick 16” tartalmaz majd minden nevezett és nyertes pályázatot

Ahogy az elmúlt években, a Wienerberger a Callwey Publising House-szal karöltve most is elkészíti a „Brick 16” című könyvet, amely bemutatja a versenyen induló és díjazott pályaműveket is. Ez az igényesen megtervezett könyv a Brick Award 2016 díjátadóján, tavasszal kerül publikálásra.

www.brickaward.com

Forrás: Anderson Communications Kft.

< >
Kapcsolódó katalógus oldal(ak):
Tégla, klinker burkolat

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

A lakhatási szegénység ellen küzdő VIII. kerülettel fog együttműködni a Habitat lakásfelújítási programjában

Hírek 2024. 07. 02.
A IV. kerület mellett már a VIII. kerülettel is együttműködik a Habitat for Humanity Magyarország Második Esély programja keretében, a Fővárosi Szolidaritási Alap támogatásának köszönhetően. A szervezet már tervezte a program kiterjesztését, melyben önkormányzati szociális bérlakásokat újítanak fel önkéntesek segítségével, ahová családok átmeneti otthonából költözhetnek be a kiválasztott családok. Az építési munkálatokban az érintett családok és önkéntesek is részt vesznek, akik között influenszerek és előadóművészek is vannak

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?