Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

Zsolnay díjat kap idén az Év háza tervezője

Hírek 2012. 05. 29.
Az Év háza díj - 2012
Az Év háza díj - 2012
  • 2012. június 11-ig lehet pályázni az ötödik Év házára
  • A fődíj mellett értékes különdíjak is várják a pályázókat

Az 500 000 forint pénzbeli fődíjon túl a nyertes építész az Év háza pályázat számára tervezett egyedi Zsolnay kerámiát kap. A fődíj mellett idén további különdíjakat is odaítél majd a 2011 és 2012-ben Ybl díjjal kitüntetett építészek részvételével felálló zsűri. A különdíjak mellé szintén egyedi tervezésű Zsolnay kerámia jár.

A 2012-es Év háza díj kiírása egyszerűsödött, amelynek alapján június 11-ig családi házak, kis társasházak tervezői pályázhatnak. A fődíjon túl az Audi, a Ramada Hotels és a Timex díjai is a pályázó építészekre várnak.

Az Országos Főépítészi Iroda, a Magyar Építőművészek Szövetsége és a Magyar Építész Kamara szakmai támogatásával 2012. évben ötödik alkalommal kiírt országos, nyílt és nyilvános pályázat legjobb épületei -az elmúlt évekhez hasonlóan- egyben a „Visegrádi Négyek Családi házai” utazó kiállítás magyar résztvevőivé is válnak. Az eredményhirdetésre és díjkiosztásra idén ismét, hagyományosan az Építészet Világnapján, október elsején kerül sor.

  • A Timex díja egy Compass karóra, iránytűvel, hőmérséklet kijelzővel, INDIGLO háttérvilágítással, dátumkijelzéssel, rozsdamentes acéltokkal
  • A Ramada Hotels Balatonalmádi felajánlása egy hétvége 2 fő részére félpanziós ellátással
  • Az Audi egy egyhetes autó használatot biztosít a zsűri által kiválasztott pályázó számára.

Ötödik éve keressük az Év házát

A 2012-ben ötödik alkalommal meghirdetésre kerülő Év háza pályázaton ismét megmérettetnek a családi házak, nyaralók és a maximum 4 lakásos lakóépületek. Az Év háza díj az első olyan, fiatalok, pályakezdők, elsőtervesek számára is elérhető pénzdíjas pályázat, amely a Magyar Építőművészek Szövetsége által gondozott „Visegrádi Négyek Családi Házai” kiállítás kapcsán külföldi bemutatkozásra is alkalmat ad: a kiállítás magyar anyagát a beérkező pályázatok közül választja ki a neves építészekből álló Bíráló Bizottság.

Földes László és Balogh Csaba, a 2011-es Év háza nyerteseinek véleménye:

„Először is óriási megtiszteltetés a díjat a neves zsűri döntése alapján elnyerni. Az építészetet kiemelkedően magas szinten, aktívan művelő kollégák ítélete hatványozottan hízelgő, bátorító. Mindezeken túl a díj referenciaértékét az annak kapcsán elnyert szép megbízások hitelesítik. Az eltelt egy évben sok esetben kezdődött telefonbeszélgetés azzal a kérdéssel, hogy „Ugye önök tervezték az acéltornácos házat Nagykovácsiba?... Mert mi is egy olyat szeretnénk.”

A pályázat célja, hogy megismertesse, számba vegye azokat a minőségi építészeti alkotásokat, amelyek a fenti idézet gondolatait tükröző szemléletváltást mutatják mind építészeti, mind környezeti, mind gazdasági szempontból. A részletes pályázati kiírás letölthető a www.evhaza.hu oldalról.

A zsűri tagjai 2012-ben

Elnök:

  • Dévényi Sándor DLA, a Magyar Művészeti Akadémia tagja

Társelnökök:

  • a Magyar Építőművészek Szövetségének elnöke,
  • Noll Tamás DLA, a Magyar Építész Kamara elnöke,
  • Szoják Balázs, az „Év háza” díj kurátora,

Tagok:

  • A 2011-ben Ybl Miklós-díjjal kitüntetett építészek: Hőnich Richárd DLA, Nagy Csaba, Perényi Tamás DLA
  • A 2012-ben Ybl Miklós-díjjal kitüntetett építészek: Csernyus Lőrinc, Eleőd Ákos, Gelesz András, Krizsán András, Szabó Tamás János DLA.

Védnökök Országos Főépítészi Iroda, Magyar Művészeti Akadémia, MÉSZ, MÉK, ÉTE

Forrás: Build-Communication Kft.

< >
Kapcsolódó katalógus oldal(ak):
Újdonságok

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Áttevődik a hangsúly: erőteljesebben jelentek meg az elmúlt évek termékei a Contrumán

Gyártói hírek, cikkek 2024. 04. 15.

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Contruma építőipari kiállítás- és vásáron, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?