Utolsó frissítés: 2020-06-23

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Zöldtetők

Napenergia hasznosítás, napkollektor - Épinfó

THERMO Kft.

http://www.thermo.hu
1122 Budapest, Krisztina krt. 27. T/f: 356-2046, 212-1955
Épületgépészeti szaküzlet:
1122 Budapest, Maros utca 11. Tel: 356-7619
E-mail: thermo@thermo.hu

Napkollektoros rendszerek tervezése használati melegvíz készítésre, medencefűtésre, fűtésrásegítésre. Napenergiahasznositású lakóépületek épületgépészeti tervezése hagyományos és a japán OM SOLAR rendszerekkel. Német ROTH® megbízható, tartós sík- és vákuumcsöves napkollektorok, tartozékok importja, kis- és nagykereskedelmi forgalmazása. Nyári medencefűtésre speciális, ROTH HelioPool® nyári úszómedencevíz-készítő átfolyásos napkollektor szerelési anyagokkal és szivattyúvezérléssel. Aktuális árak e-mailben kérhetők. Több száz működő referenciaépület.


Menerko Kft.

http://www.menerko.hu

Napelem forgalmazás.


Terrán Tetőcserép Gyártó Kft.

http://www.terranteto.hu

Generon tetőrendszer integrált napelemmel


Tokyo Solar Hungary Kft.

http://www.tokyosolar.hu

TOKYO SOLAR vízmelegítő napkollektorok kis- és nagykereskedelme. A Tokyo Solar Kft. hosszú évek óta foglalkozik napkollektorok viszonteladásával, nagykereskedelmével. Az Ön igényeit tartottuk szem előtt, és olyan gazdaságos, gyors megtérülésű napkollektorokat forgalmazunk, amelyekkel mindenki számára elérhető az ingyenes napenergia - annak érdekében, hogy kisebbek legyenek a jelenleg nagyon magas havi családi és céges kiadások, kisebb legyen a havi rezsi, az áram- vagy a gázszámla.


VELUX Magyarország Kft.

http://www.velux.hu

Napkollektorok és használati melegvíz előállítására alkalmas szolárrendszerek.


Tegola Ungarese Kft.

http://www.tegolazsindely.hu

A Tegosolar valódi fotovoltaikus zsindely, amely elektromos áram közvetlen előállítására alkalmas, és beilleszthető bármely Tegola Canadese zsindellyel készült fedésbe. Minden egyes Tegosolar panel 11 db napelemet tartalmaz, együttes teljesítményük 68 Wp. A kábelek a tetőhéjaláson kívül, de védetten - réz vagy titáncink védőburkolat alatt - találhatók. Előnyei: hajlékony, ezért felrakása egyszerű, a tervezőknek maximális szabadságot nyújt bármilyen kreatív tetőforma kialakításához; súlya csekély; robusztus és tartós, nem tartalmaz üveget, tehát a felülete járható, és nem tükröz; szórt fényben illetve részleges takarás mellett is üzemel; jó teljesítményt nyújt még kedvezőtlen fekvés vagy hajlásszög esetében is, akár homlokzatokon vagy lapostetőkön is.


Permanent Kft.

http://www.permanent.hu

Melegvíz előállítása napkollektorral, fűtés/hűtés, melegvíz előállítás hőszivattyúval. Elektromos áram termelés szélgenerátorral, napelemmel, vízturbinával.


Naplopó Kft.

http://www.naplopo.hu

Napkollektoros napenergia-hasznosító rendszerek tervezése, kivitelezése, gyártása.


ALUKÖNIGSTAHL Kft.

http://www.alukoenigstahl.hu

SOLAR napenergia hasznosító rendszerek forgalmazása.


Kadartech

http://www.kadartech.hu

Műszaki tanácsadás. Műszaki-rendszerszintű megoldások sok év tapasztalata alapján.


DIRECT-LINE Kft.

http://www.dldh.hu

Rozsdamentes termékek gyártása, forgalmazása, tervezése. Napkollektor rendszerek.


Wagner Solar Hungária Kft.

http://www.wagnersolar.hu

Megújuló energiaforrások hasznosítása, tervezés, forgalmazás, kivitelezés. Napenergia hasznosítás: fotovillamos és hőhasznosító rendszerek /melegvíz, fűtésrásegítés, medencefűtés/. Beszállító: Wagner Solar Technic.


napenergia.lap.hu

http://napenergia.lap.hu


Accusealed Kft.

http://www.napelem.hu

Napelemek gyártása, tervezése, forgalmazása, rendszerépítés. Solar akkumulátorok forgalmazása.


SOLTEC Kft.

http://www.soltec.hu

Sík- és vákuumcsöves kollektorok, hidraulikai és szivattyú egységek, vezérlések, tárolók. Heat Pipe SA-HP140 kompakt napkollektoros használati melegvíz készítő berendezések. Solarpool polipropilén medencevíz melegítő abszorber. Kyocera napelemek.


Bramac Kft.

http://www.bramac.hu

Bramac Solar rendszer. Bramac Naptető melegvíz készítéshez, fűtéskiegészítésre. Beépített burkolókerettel, a tető síkjába illeszthetően, 4, 6, 8, 10 m2 felülettel, 20-80°-os tető hajlásszögig.


REHAU Kft.

http://www.rehau.hu


Napenergia hasznosítás

Roto Sunroof Energiatető, szolár kerti zuhanyzó, napkollektorok

 

A napkollektorokat elsősorban a használati melegvíz előállítására használjuk, az átmeneti időszakban, tavasztól őszig. Alkalmazhatóak fűtésrásegítésre is, ekkor azonban lényegesen nagyobb felület beépítése szükséges, és felmerül a kérdés: mi legyen a kollektorok által nyáron megtermelt, nagy mennyiségű hővel? Ezért akkor célszerű napkollektort fűtésrásegítésre alkalmazni, ha ezt a hőt el is tudjuk helyezni, például a nyáron használt kerti úszómedence vizének a felmelegítésére.

Jól hasznosíthatjuk a nagyobb kollektorfelületet talajszondás hőszivattyús rendszer kiegészítésére is. A kollektorokkal nyáron megtermeljük a használati melegvizet, a felesleges hőt pedig a szondákon keresztül levezetjük a talajba, pótolva ezzel a hőszivattyú által télen kivont meleget. A hőszivattyú így még gazdaságosabban működhet, hiszen télen előmelegített talajból fűt.

Fontos, hogy a napkollektorokat ne keverjük össze a napelemekkel. A kollektor melegvizet állít elő, a napelem elektromos áramot. A napelem akkor is működik, ha nem süt a nap, ezért fotovoltaikus elemnek is nevezik.

A napenergia hasznosítása elsősorban a tetőfelületeken történik, erre ma már a gyártók is felkészültek. Egyre több az olyan, tetőfedéshez kapcsolódó rendszer, amelybe napenergiahasznosító kiegészítőket integrálnak. Néhány példa:

RENOLIT Magyarország Kft.

VELUX Magyarország Kft.

Rheinzink Hungária Kft.

  • QUICK STEP® – SolarThermie fémlemez fedéssel kombinált rejtett napkollektor melegvíz készítéshez
  • QUICK STEP® - Solar PV fémlemez tetőfedési rendszer elektromos áram termeléshez - www.rheinzink.hu 

ROTO Elzett Vasalatkereskedelmi Kft. - Tetőablak Üzletág

  • Vízmelegítésre és a fűtés támogatására alkalmas Roto Sunroof szolár-rendszer, photovoltikus modulokkal történő kialakítás esetén áramtermelésre is - www.roto.hu

Bramac Solar rendszerek - www.bramacsolar.hu

  • Modul Naptető (tetőre szerelhető kollektorok)
  • Tetősík Naptető (előszerelt burkolókerettel a fedésbe építhető kollektorok)
  • Solar rendszerelemek (tárolók, egyéb rendszerelemek)

 

TOVÁBBI GYÁRTÓ, FORGALMAZÓ CÉGEK:

Jüllich Glas Holding

Pannon Solar Innovációs Kft. 

  • Napkollektorok, vezérlési rendszerek, hőtároló tartályok, komplett rendszerek, fotovoltaikus rendszerek - www.pannonsolar.hu

Viessmann Fűtéstechnika Kft.

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

ENREG ENERGIA REGENERABILA® és PV Platform Románia - Románia nyugati kapuja a megújuló energia befektetői számára

Hírek 2014. 01. 08.
A Románia-Magyarország-Szerbia határmenti háromszög legnagyobb euro régiós megújuló energia vására, az ENREG ENERGIA REGENERABILA®, immár 6. rendezvényével tér vissza 2014. április 9-11. között az Expo Arad International vásárcsarnokba

Szakkönyv

Napelemes rendszerek villamos berendezései

A jövő útja, hogy a napelem által termelt fölösleges áramot betápláljuk az országos villamos hálózatba. Az ehhez szükséges berendezéseket tárgyalja a könyv 

Szakcikk

Tárolás kis helyiségben - 5 tipp a rendszerezéshez

A kis helyiségekben való tárolás nem csak a helyszűke, de lakhatási és esztétikai szempontból is problémás lehet. Ilyen esetben sokszor újabb és újabb holmikba ütközünk, amiket aztán egyik helyről a másikra pakolunk, s idővel a kialakult káosznak köszönhetően nagyon nehéz lesz megtalálni azt, amit éppen keresünk.  Mindez nem azt jelenti, hogy kis helyiségben nem lehet eredményes tárolási rendszert kialakítani, csupán annyit, hogy kreatívabb megoldásokat kell választani

Blog

Alternatív energia - befektetésként?

Ötlet 2009. 08. 06.
Az új termékekben - hőszivattyú, napkollektor, napelem - rengeteg, még kihasználatlan lehetőség rejlik.

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?