Utolsó frissítés: 2020-06-23

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Zöldtetők

Épinfó - Aktuális

< >

ENREG ENERGIA REGENERABILA® és PV Platform Románia - Románia nyugati kapuja a megújuló energia befektetői számára

Hírek 2014. 01. 08.

A Románia-Magyarország-Szerbia határmenti háromszög legnagyobb euro régiós megújuló energia vására, az ENREG ENERGIA REGENERABILA®, immár 6. rendezvényével tér vissza 2014. április 9-11. között az Expo Arad International vásárcsarnokba. A nemzetközi energetikai szakkiállítás Románia nyugati kapuját jelenti a befektetők számára, és egyesíti mindhárom ország érdekeit a megújuló energiára és energiahatékonyságra vonatkozóan.

Annak ellenére, hogy a zöldbizonylatok száma csökkent és a megújuló energiaforrásra irányuló beruházások száma tovább nőtt, a harc a tisztább környezetért továbbra is folytatódik. A 2013 év közepére Romániában 413 MW napelemet telepítettek, 2.198 MW volt a szélenergiából, 474 MW a vízenergiából és 52 MW a biomasszából származó kapacitás. Mindez bizonyíték arra, hogy Románia a 2013-as évben 660 GWh nettó energiát exportált.

Emellett jelentős változások várhatók a megújuló energia területén. A 2014-es év lesz a kezdete egy új korszaknak, ami a megújuló energia beruházásokat illeti Romániában. Az ANRE (Nemzeti Energiapiaci Szabályozó Hatóság Romániában) szerint a figyelem a kis befektetők felé fordul, ahol a közvetlen kedvezményezettek a fogyasztók - a magánszemélyek és a kis- és középvállalkozások - lesznek.

Az ENREG® kiállítás és a párhuzamosan megrendezésre kerülő szakmai konferenciák különböző témákban várják az érdeklődőket 2014-ben, mint: napenergia, biomassza, biogáz, kapcsolt energiatermelés, vízenergia, hőszivattyú, hulladékból nyert energia valamint energiahatékony építés és felújítás.

Az ENREG ENERGIA REGENERABILA® kiállítással egy időben kerül sor a 2. PV Platform Románia rendezvényre, mely a napelemes szakma elsőszámú találkozási pontja a régióban. Ennek keretében 2014. április 9-10-én 2. alkalommal kerül megrendezésre a 2 napos PV konferencia - Változások és Kockázatok címmel az Expo Arad International vásárcsarnokban.

További információkat talál az ENREG® kiállításról honlapunkon: www.enreg-expo.com

Forrás: REECO Group

< >

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Új lendületet adhat az építkezéseknek a kedvezményes lakásáfa megtartása

Hírek 2020. 07. 02.

Az építőipari munkahelyek védelme, az ingatlanpiac és az építőipar erősödését várja az újHÁZ Centrum a barnamezős beruházások kedvezményes lakásáfájától. Úgy vélik, az öt százalékos áfa alkalmas arra, hogy a koronavírus okozta ágazati visszaesést mérsékeljék, valamint, hogy a rozsdaövezetekben elinduljon a városfejlesztés új hulláma

Szakkönyv

Rend a lelke mindennek! - Ötletek, praktikák, titkok a rendezett otthonhoz

Lakberendezés 2020. 02. 29.
A legtöbben felesleges kacatoktól és lomoktól mentes, rendezett környezetre vágyunk, ám a rendrakásnak már a gondolata is feszültséget vált ki. A szerző hasznos tanácsokat és szempontokat kínál, hogy mi alapján dönthetjük el, mi az, amit érdemes megőriznünk, és mi az, ami nélkül prímán megleszünk, legyen szó akár a konyháról, a hálószobáról vagy a gyerekek birodalmáról.

Szakcikk

Tárolás kis helyiségben - 5 tipp a rendszerezéshez

A kis helyiségekben való tárolás nem csak a helyszűke, de lakhatási és esztétikai szempontból is problémás lehet. Ilyen esetben sokszor újabb és újabb holmikba ütközünk, amiket aztán egyik helyről a másikra pakolunk, s idővel a kialakult káosznak köszönhetően nagyon nehéz lesz megtalálni azt, amit éppen keresünk.  Mindez nem azt jelenti, hogy kis helyiségben nem lehet eredményes tárolási rendszert kialakítani, csupán annyit, hogy kreatívabb megoldásokat kell választani

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?