Utolsó frissítés: 2021-04-06

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

ENREG ENERGIA REGENERABILA® és PV Platform Románia - Románia nyugati kapuja a megújuló energia befektetői számára

Hírek 2014. 01. 08.

A Románia-Magyarország-Szerbia határmenti háromszög legnagyobb euro régiós megújuló energia vására, az ENREG ENERGIA REGENERABILA®, immár 6. rendezvényével tér vissza 2014. április 9-11. között az Expo Arad International vásárcsarnokba. A nemzetközi energetikai szakkiállítás Románia nyugati kapuját jelenti a befektetők számára, és egyesíti mindhárom ország érdekeit a megújuló energiára és energiahatékonyságra vonatkozóan.

Annak ellenére, hogy a zöldbizonylatok száma csökkent és a megújuló energiaforrásra irányuló beruházások száma tovább nőtt, a harc a tisztább környezetért továbbra is folytatódik. A 2013 év közepére Romániában 413 MW napelemet telepítettek, 2.198 MW volt a szélenergiából, 474 MW a vízenergiából és 52 MW a biomasszából származó kapacitás. Mindez bizonyíték arra, hogy Románia a 2013-as évben 660 GWh nettó energiát exportált.

Emellett jelentős változások várhatók a megújuló energia területén. A 2014-es év lesz a kezdete egy új korszaknak, ami a megújuló energia beruházásokat illeti Romániában. Az ANRE (Nemzeti Energiapiaci Szabályozó Hatóság Romániában) szerint a figyelem a kis befektetők felé fordul, ahol a közvetlen kedvezményezettek a fogyasztók - a magánszemélyek és a kis- és középvállalkozások - lesznek.

Az ENREG® kiállítás és a párhuzamosan megrendezésre kerülő szakmai konferenciák különböző témákban várják az érdeklődőket 2014-ben, mint: napenergia, biomassza, biogáz, kapcsolt energiatermelés, vízenergia, hőszivattyú, hulladékból nyert energia valamint energiahatékony építés és felújítás.

Az ENREG ENERGIA REGENERABILA® kiállítással egy időben kerül sor a 2. PV Platform Románia rendezvényre, mely a napelemes szakma elsőszámú találkozási pontja a régióban. Ennek keretében 2014. április 9-10-én 2. alkalommal kerül megrendezésre a 2 napos PV konferencia - Változások és Kockázatok címmel az Expo Arad International vásárcsarnokban.

További információkat talál az ENREG® kiállításról honlapunkon: www.enreg-expo.com

Forrás: REECO Group

< >

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

A fiatalok albérlet helyett ingatlant vásárolnának

Ingatlan 2021. 02. 09.

Minden harmadik vásárló igényli a szakmai segítséget az ingatlan és pénzügyek terén egyaránt

Az idei évben a felnőtt magyar lakosság ötöde tervezi ingatlan vásárlását, derült ki a Duna House és a Reacty Digital kutatásából. A leendő vásárlók közül sokan a legfiatalabb generáció tagjai, akik már megtalálták párjukat és élettárssal élnek, igaz, még gazdaságilag inaktívak. Ők átlagon felüli arányban élnek jelenleg albérletben, és piaci tapasztalatok alapján a legnagyobb részük ki tudja használni az Otthonteremtési program nyújtotta támogatásokat, kedvezményeket

Szakkönyv

Több mint festék - Riportkönyv

Ez a kötet a "Több mint tüzép" című könyv folytatása. A festéknagykereskedők és az iparág néhány további képviselőjének a szakmai életét mutatja be, azt, hogy milyen gazdasági viszonyok között jött létre a festékesek számára is a rendszerváltozás

Szakcikk

Szilárd alapra lehet nagy dolgokat építeni

Építőanyagok 2020. 07. 29.
30 évvel ezelőtt alapították a Lasselsberger Kft-t, amely egy gyors névmódosítást követően Lasselsberger-Knauf néven hamar a hazai építőanyaggyártás egyik meghatározó szereplője lett. Az elmúlt három évtizedben termékei és innovációi révén a cég nem csak Magyarországon vált ismertté és jó pár termékkategória tekintetében piacvezetővé, de a régióban is komoly hídfőállásokat épített ki. Egy országokon túlívelő sikertörténet, ami Veszprémből indult

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?