Utolsó frissítés: 2020-06-23

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

SZÍNES OTTHON

Épinfó - Szakmai cikkek

< >

Toilette-Nett®

Épületgépészet 2014. 04. 23.
Toilette-Nett® bidé funkciós wc-ülőke
Toilette-Nett® bidé funkciós wc-ülőke

A Toilette-Nett® bidé funkciós wc-ülőke egy integrált műszaki megoldás, mely kompromisszumok nélkül egyesíti a WC és a bidé funkciókat egyetlen WC kerámián. A berendezés lényege tulajdonképpen egy speciálisan kialakított wc-ülőke és egy keverő csap fúziója.

A Toilette-Nett előnyei a hagyományos bidével szemben:

  • Bárhová beépíthető, akár utólag is! A Toilette-Nett® közkedvelt a panel lakásokban is, ahová egy hagyományos bidé elhelyezése lehetetlen. 
  • Nincs plusz helyigénye. (Egy hagyományos bidé körülbelül 1,5 négyzetmétert elfoglal a lakás alapterületéből.)
  • Könnyebb a használata. WC használat után nem kell „átköltözni” egy másik kerámiára, hanem kényelmesen, ülve elvégezhető a tisztálkodás. Idősek, mozgáskorlátozottak számára is kényelmesen használható.

Beépítés feltételei:

A Toilette-Nett® az excenteres felerősítésének köszönhetően gyakorlatilag bármilyen WC-kerámiára felszerelhető, amelyekre a hagyományos, univerzális WC-ülőkék is.  Speciálisan formatervezett kerámiák esetében a kompatibilitást előzetesen ellenőrizni kell! A Toilette-Nett® különböző típusainak méretezett rajza megtekinthető a forgalmazó honlapján: www.interex.hu

Szükséges a hideg és meleg víz kiállás kialakítása. Javasoljuk sarokszelepek használatát, a rendszerből való kizárhatóság biztosítása végett.

A Toilette-Nett® 3/8’’-os bekötőcsonkkal rendelkezik. Bekötése történhet flexibilis csővel, vagy krómozott rézcsővel. A hideg és meleg víz kiállás helye függ a helyszín adottságaitól, valamint a WC-kerámia típusától (hagyományos, monoblokkos, fali) is. A műszaki megfelelőség mellett fő alapelv a tervezés során az esztétika kell legyen.

Beépítés/tervezés:

Hagyományos WC-kerámia esetén:

A Toilette-Nett® hagyományos és fali kerámiákra való típusait ajánljuk (120K, 120S, 320T). A hideg és a meleg víz kiállást, sarokszelepekkel, a WC-kerámia mögé kell elhelyezni. A bekötés történhet flexibilis csővel, ez esetben a WC-kagylóval szemben állva, a bekötés vezetékeit nem látjuk.

Fali WC-kerámia esetén:

Szintén a Toilette-Nett® 120K, 120S vagy 320T típust ajánljuk. A bekötés történhet úgy, hogy a sarokszelepek a kerámia mellett két oldalt, a Toilette-Nett® bekötő csonkjainak magasságában kerülnek elhelyezésre. Ennél a megoldásnál csak két rövid cső szakasz fog látszani, de ha ezek krómozott réz csövek, vagy rozsdamentes, kézzel hajlítható, bordázott acélcsövek, akkor esztétikus látványt nyújtanak és könnyen tisztíthatóak.

Fali kerámia esetén még esztétikusabb, ha a sarokszelepeket is és az ezekből a Toilette-Nett®-hez menő vezetékeket is a falban rejtjük el. Ennek a megoldásnak a lényege, hogy a sarokszelepek egy mágneses csempeajtóval kerülnek eltakarásra, a hideg és meleg víz vezetéke pedig a fali WC-kerámia középvonalában, közvetlenül a kerámia felett lép ki a falból, ott, ahol a Toilette-Nett® bekötő csonkjai helyezkednek el. Ennél a megoldásnál szinte nem is látszik a bekötés, sem a sarok szelepek. (Ezt a megoldást gipszkarton rendszerű falszerkezet, valamint olyan falba épített WC-tartály esetén ajánljuk, amelynek a tartály alatti része nyitott, tehát a WC-kerámia fölé akadálytalanul elvezethetőek a hideg és a meleg víz vezetékei.)

Monoblokkos kerámia esetén:

Monoblokkos kerámia esetén a Toilette-Nett® monoblokkos kerámiákra való típusait ajánljuk (420L, 520T). A sarokszelepeket itt is - akárcsak a hagyományos kerámiák esetén –, a WC mögé kell elhelyezni. A bekötés történhet flexibilis csővel, vagy krómozott réz csővel.

A Toilette-Nett® műszaki adatai:

  • Anyaga: a 120K, 120S és 420L típusok poliészter, a 320T és 520T típusok pedig antibakteriális duroplaszt műanyagból készülnek.
  • Csatlakozás: minden típus egységesen 3/8’’-os hideg és meleg víz csatlakozással rendelkezik.
  • Max. üzemi nyomás: 10 bar
  • Max. üzemi hőmérséklet: 80 °C 
  • ÉME engedély száma: A-1147/1995
< >
INTEREX Kft.
http://www.interex.hu

Legújabb cikkek

Tárolás kis helyiségben - 5 tipp a rendszerezéshez

A kis helyiségekben való tárolás nem csak a helyszűke, de lakhatási és esztétikai szempontból is problémás lehet. Ilyen esetben sokszor újabb és újabb holmikba ütközünk, amiket aztán egyik helyről a másikra pakolunk, s idővel a kialakult káosznak köszönhetően nagyon nehéz lesz megtalálni azt, amit éppen keresünk.  Mindez nem azt jelenti, hogy kis helyiségben nem lehet eredményes tárolási rendszert kialakítani, csupán annyit, hogy kreatívabb megoldásokat kell választani

Zsaluzia vásárlás előtti tudnivalók

Árnyékolástechnika 2018. 09. 10.

Amennyiben egy modern megjelenésű, tartós és hatásos kültéri árnyékolót keresünk nyílászáróinkra, az egyik legjobb alternatívát a zsaluzia jelenti. Nem véletlenül, hiszen a hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvendő termék rengeteg olyan tulajdonsággal kecsegtet, ami minden téren a beltéri árnyékolók elé helyezi a zsaluziát, sőt mi több, bizonyos tekintetben még a redőnyt is képes maga mögé utasítani

Láthatatlan erő - 20 éve Magyarországon

Építőanyagok 2015. 04. 22.

A Kaspar Winkler által 1910-ben alapított, svájci székhelyű Sika AG egy világméretekben aktív, különleges vegyi anyagokat gyártó és forgalmazó cégcsoport. Napjainkra a Sika piacvezető szerepet tölt be azoknak az anyagoknak a gyártásában és forgalmazásában, amelyeket a betontechnológia, a tömítés, a ragasztás, a szigetelés, az ipari padlók és bevonatok, a tűz- és korrózióvédelem, a tető- és vízszigetelés, valamint a teherhordó szerkezetek megerősítése, javítása és védelme területén alkalmaznak

Szakkönyv

Rend a lelke mindennek! - Ötletek, praktikák, titkok a rendezett otthonhoz

Lakberendezés 2020. 02. 29.
A legtöbben felesleges kacatoktól és lomoktól mentes, rendezett környezetre vágyunk, ám a rendrakásnak már a gondolata is feszültséget vált ki. A szerző hasznos tanácsokat és szempontokat kínál, hogy mi alapján dönthetjük el, mi az, amit érdemes megőriznünk, és mi az, ami nélkül prímán megleszünk, legyen szó akár a konyháról, a hálószobáról vagy a gyerekek birodalmáról.

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?