Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

Globális villanyoltás – amikor kialszanak a fények

Energia megtakarítás 2011. 03. 25.

A Schneider Electric, az energiamenedzsment globális specialistája idén is csatlakozik az immár ötödik éve minden március utolsó szombatján megrendezett Föld Órája akcióhoz. A WWF (Természetvédelmi Világalap) világméretű kezdeményezésének célja a klímaváltozás elleni küzdelemre való figyelemfelhívás, melynek keretében helyi idő szerint este fél 9-kor a nagyvárosok jelentős épületeinek fényei egy egész órára kialszanak, az emberek pedig bolygónk minden pontján lekapcsolják a világítást otthonaikban. A világ összes energiafelhasználásának 72%-át kezelő Schneider Electric arra biztatja minden dolgozóját és partnerét, hogy 2011-ben is csatlakozzon az eseményhez.

Az egekbe szökő energiaárak és az egyre szűkösebbé váló kapacitásforrások mind olyan tényezők, melyek a környezeti terhelés csökkentésére késztetnek bennünket. A Föld Órája keretében a WWF az egyéneket és a vállalatokat egyaránt arra buzdítja, hogy vegyék fel a harcot a klímaváltozással az energiatakarékosság jegyében. A Schneider Electric nemcsak a Föld Órájában, hanem minden órában ezt teszi, úttörő szerepet vállalva egy új és fenntartható energiamenedzsment modell kialakításában. A vállalat munkájának meghatározó eleme, hogy intelligens technológiáinak köszönhetően egyéneknek és szervezeteknek segítsen a lehető legtöbbet kihozni a rendelkezésükre álló energiából. Ennek érdekében nap, mint nap azon dolgozik, hogy új megközelítési formákat fejlesszen ki a fenntarthatóbb jövő érdekében, és innovatív ötletekkel segítse a hatékony energiafelhasználást.  A Schneider Electric integrált erőforrás-menedzsment rendszerfejlesztéseinek eredménye például az EcoStruxure™ energiamenedzsment-architektúra, mellyel akár 30%-os energiamegtakarítás is elérhető.

„2050-re duplájára nő a világ energiaigénye, miközben a szén-dioxid kibocsátást a felére kell csökkentenünk. Ezt az energiadilemmát kívánjuk feloldani energiamenedzsment megoldásainkkal, az energia hatékonyabb felhasználása révén, hiszen nem mindegy, hogy a Földet, vagy a rendelkezésünkre álló optimalizálási lehetőségeinket használjuk ki” – mondta Stefan Nordenfors, a Schneider Electric magyarországi leányvállalatának vezérigazgatója.

A Schneider Electric 2011-ben elismerései között tarthatja számon „A világ legetikusabb vállalata˝ címet is, melyet azok a szervezetek nyernek el, amelyek nem csak hirdetik az etikus vállalati működést, de a hangoztatott értékeket a napi üzletvitelben véghezvitt tettekkel is alátámasztják.

A Föld Órája kezdeményezés részleteit a következő oldalon követheti nyomon: http://www.foldoraja.hu

Forrás: Morpho Communications

< >

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Áttevődik a hangsúly: erőteljesebben jelentek meg az elmúlt évek termékei a Contrumán

Gyártói hírek, cikkek 2024. 04. 15.

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Contruma építőipari kiállítás- és vásáron, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?