Utolsó frissítés: 2024-02-21

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

Természetes kötődés avagy a mozaikok újraértelmezése

Gyártói hírek, cikkek 2011. 03. 25.
Famozaik - az apró fakockákból látványos, ugyanakkor ellenálló burkolat készíthető
Famozaik - az apró fakockákból látványos, ugyanakkor ellenálló burkolat készíthető

Mi történik, ha a megunhatatlan mozaikok formavilágát és szerethető tulajdonságait elegyítjük a fa természetes szépségével?

A különleges és valóban szokatlan famozaik újdonságnak számít a hazai piacon, de annál nagyobb intenzitással robbant be a köztudatba. Kellemes a tapintása, egyedi a felszeleteltsége, nagyvonalú a megjelenése. A természetből hozott alapanyaga barátságossá teszi; tartóssága, valamint nedvtaszító képessége által pedig még értékesebbé válik.

Ha akarjuk uralkodó, ha akarjuk megbúvó

A famozaik előkelő helyet kapott a dekoratív kerámia-, üveg- és fémmozaikok mellett. Meglehetősen impozáns és praktikus darabkái ezek a gondosan megtervezett otthonunknak. Népszerűségét szembetűnő jellegzetességének köszönheti: látványos, ugyanakkor ellenálló.

A fürdőszobai melegburkolatok kiválasztása, mikénti használata kardinális kérdéssé vált az elmúlt években. A famozaik alkalmas e probléma megoldására. Használatával meghitt és bensőséges hangulatot teremthetünk a vizes helyiségekben, s nem kell aggódnunk a kicsapódó víz miatt sem.

Furdoszobai famozaik 

További sajátossága az eddig megjelent mozaikokkal szemben, hogy bármely szoba falát ékesíthetik az apró fakockák: az elegáns falburkolat része lehet a nappalinknak vagy a hálószobánknak is. Tökéletes egyensúly ez a kompromisszumok nélküli lehetőségek és a praktikus megoldásokra törekvés között.

Öko, vagy nem öko – ez itt nem kérdés

A természetesség érték. A ma megjelenő alapanyagok felhasználási módja, területe, s funkciói szinte követelik a „zöld utak” követését. Egyre nagyobb az igény a környezettudatos élettér kialakítására, hiszen a közérzetünk egészen más egy ilyen miliőben.

A famozaik ötvözi az ökológiai, környezetbarát elemeket a kortárs design-kultúrával, melynek eredménye a dekoratív megjelenés, a strukturált felület – mely utólagos kezelést nem igényel, – s nem utolsó sorban az ideális lerakási mód.

Választható fafajtái: a doussie, az iroko, a teak, a tölgy és a wenge, melyekhez az egyedi színű fugát is megtaláljuk.

A famozaik továbbfejlesztett változata, az idei év legújabb felfedezése: a 3D falburkolat. Bizonyára emlékszünk még a kidomborodó mészkőkockákra, melyek ma is divatos „kelméi” a falainknak. Akik ridegnek érzik a mészkövet a lakásban, de megjelenését, küllemét kedvelik, azoknak készséggel ajánljuk ezt a magas minőségű, egyszerű, és színvonalas megoldást, mely továbbra is őrzi a famozaik tulajdonságait.

Mosaico Poltrona

Famozaik: 3D falburkolat

A Trópusifa Parketta Stúdió kilenc éve figyeli, és hozza hazánkba a trendeket, az egyedi, exkluzív és valódi tömörfa burkolatokat. Küldetésüknek tekintik, hogy szakmai tudásukkal és sokévi tapasztalatukkal gondosan, megfelelő nívóssággal szolgálják ki vásárlóikat; legyen az egyszerű tájékoztatás vagy bonyodalmak-kal teli kivitelezés. Szinte kézzelfogható a tudatosságuk, és a természetes fa iránti szenvedélyük. Bemutatótermük hűen tükrözi egyéniségüket, szakmai jártasságukat és magabiztos törekvéseiket.

A termékek megtekinthetők a stúdió honlapján: www.tropusifaparketta.hu

Forrás: Trópusifa Stúdió

< >

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Lakhatási gondok, példamutató önkormányzatok

Hírek 2024. 02. 21.

Pályázati felhívást tett közzé a Habitat for Humanity Magyarország

Országos pályázatot indít a Habitat for Humanity Magyarország ‘Önkormányzatok a lakhatásért’ címmel. Azokat az önkormányzatokat szeretnék díjazni és felhívni eredményeikre a figyelmet, amelyek a 2019/2024-es ciklusban kiemelten foglalkoztak a lakhatással kapcsolatos problémákkal és előremutató intézkedéseket vezettek be. Három kategóriában várják a jelentkezéseket 2024. április 2. éjfélig

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?