Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

I. NIKECELL Energiatudatos Építész Szakkonferencia

Gyártói hírek, cikkek 2011. 02. 23.

A TFH+E kiállítás keretein belül valósulhatott meg a NIKECELL Kft. I. Energiatudatos Építész Szakkonferenciája 2011. február 16-án. Az egész napos rendezvénynek a Syma Rendezvényközpont adott otthont.

Az eseményt Kecső Zoltán, a NIKECELL Kft. ügyvezető igazgatója nyitotta meg. A rendezvényen több neves szaktekintély tartott előadást. Többek között Szemán György, a Magyar Építőanyagipari Szövetség elnöke, aki nemzetgazdasági szempontból vizsgálta az energiatudatos építés hatásait, valamint Dr. Zöld András, a Debreceni Egyetem oktatója, aki az aktuális hazai és külföldi energetikai szabályozásokra helyezte a hangsúlyt. Dr. Osztroluczki Miklós, nyugdíjazott egyetemi tanár az épületkárok megelőzésének, illetve korrigálásának trükkjeit ismertette előadásában.

A konferenciának külföldi vendégelőadói is voltak, Ksnia Petrichenko, a 3CSEP Közép-európai Egyetem doktorandusza előadásában az épületek klímaváltozással kapcsolatos szerepét ismertette, Jan Ryple alkalmazástechnológus páravédelemről tartott előadást, míg Elmar Boy az XPS termékeket és alkalmazásukat mutatta be.

Borzák Balarám Béla a NIKECELL Kft. alkalmazástechnológiai menedzsere a különböző építési polisztirolok tulajdonságairól, valamint a Teljes Hőszigetelő Rendszerek rendeltetéséről illetve tűzvédelmi kérdéseiről beszélt a konferencián. Szlávik Gábor, szigetelő szakmérnök első előadásában az üveggyapotról, azaz a legkorszerűbb környezet- és felhasználóbarát hőszigetelőanyagról esett szó, a másodikban pedig 9 szempont alapján vizsgálta, illetve értékelte a hőszigelőanyagokat. Kóbor Csaba, a Bramac alkalmazástechnikai vezetője nem csak energiatakarékos, de energiát termelő tetőfedőket mutatott be előadásában, melynek középpontjában a napenergia hasznosítása állt.

A Budapesti Műszaki Egyetemről több előadó is érkezett: Dr. Fülöp Zsuzsanna épületszerkezeti sajátosságokra hívta fel a figyelmet, Dr. Várfalvi János a hőszigetelések belső klimatikus hatásairól számolt be, Dr. Reis Frigyes akusztikai szempontból közelítette meg a kérdést, míg Wiesner György a Knauf képviseletében volt jelen és az üveggyapot szárazépítési szerkezetekben történő alkalmazásáról tartott szemléletes előadást.

A konferenciával az energiatudatos gondolkodásra, a fenntarthatóságra, valamint az energiahatékony épületek tervezésének jelentőségére kívánták felhívni a figyelmet az építész szakma magyar és külföldi kiválóságai. A páratlan vizuális élményről a Finta Stúdió színvonalas alkotásai gondoskodtak.

További információ: www.nikecell.hu

Forrás: Ferling PR

< >

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Áttevődik a hangsúly: erőteljesebben jelentek meg az elmúlt évek termékei a Contrumán

Gyártói hírek, cikkek 2024. 04. 15.

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Contruma építőipari kiállítás- és vásáron, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?