Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

A Schneider Electric elindította a „Go Green in the City” nemzetközi, esettanulmányi versenyét

Hírek 2011. 02. 22.

Az egyetemisták a városokban bevezethető, innovatív javaslatokkal nevezhetnek az energiamenedzsment megoldások globális megmérettetésére

Budapest, 2011. február 22. - A Schneider Electric, az energiamenedzsment globális specialistája a napokban útjára indította a „Go Green in the City” elnevezésű nemzetközi, esettanulmányi versenyét, amelyben nyolc ország hallgatói vehetnek részt. A „Go Green in the City” verseny a városokban bevezethető energiamenedzsment megoldásokra összpontosít és célja, hogy előmozdítsa a fenntartható energiafelhasználással kapcsolatos újításokat. A hallgatók feladata, hogy megvalósítható energiamenedzsment javaslatokkal álljanak elő öt, a városok életében kulcsfontosságú területen: háztartások, felsőoktatási intézmények, kórházak, kiskereskedelemi egységek és a vízgazdálkodás kapcsán.

Napjainkra az energia véges erőforrássá vált. Ebből adódóan, az elektromos áram iránti keresletnövekedést össze kell hangolni a társadalmi fejlődés, és a környezetvédelem szempontrendszerével. A Schneider Electric munkájának meghatározó eleme, hogy egyéneknek és szervezeteknek segítsen a lehető legtöbbet kihozni a rendelkezésükre álló energiából. A vállalat nap, mint nap azon is munkálkodik, hogy új megközelítési formákat fejlesszen ki a fenntarthatóbb jövő érdekében, és innovatív ötletekkel segítse a hatékony energiafelhasználást.

„Kezdeményezésünk célja, hogy a főiskolai és egyetemi hallgatók minél szélesebb köre felismerje: a fenntartható fejlődés a hatékony energiamenedzsmenttel kezdődik. Ezért döntöttünk úgy, hogy a meghirdetett verseny kapcsán elrugaszkodunk a megszokott, írott formától, és inkább a kreativitásra, a környezetvédelmi és logisztikai problémák megoldására helyezzük a hangsúlyt. Az így megszerzett újszerű elképzeléseket pedig mindenképpen hasznosítani kívánjuk a jövő zöld kezdeményezéseinek tervezésében” – nyilatkozta Stefan Nordenfors, a Schneider Electric magyarországi leányvállalatának ügyvezető igazgatója.

A vállalat a „Go Green in the City” versenyt nyolc országban hirdette meg (Brazília, Amerikai Egyesült Államok, Franciaország, India, Kína, Németország, Oroszország és Törökország), és 80 egyetem mintegy 240 000 hallgatója vehet részt rajta. A versenyt három egymást követő évben rendezik majd meg, annak érdekében, hogy minél hatékonyabban érvényesülhessenek az évek során kidolgozásra kerülő elképzelések. A Schneider Electric versennyel kapcsolatos törekvéseinek egyike, hogy hangsúlyt fektessen a nők szemléletmódjának érvényesülésére, ennek érdekében a kétfős csapatok legalább egyik tagjának nőnek kell lennie. A kreatív megoldásokkal előálló hallgatók közül mintegy 200-an vehetnek részt szakmai gyakorlaton a vállalat jóvoltából. A legjobb 25 csapat, pedig részt vehet a 2011 júniusában megrendezendő párizsi döntőn. A győztes csapat első osztályú körülmények között utazhatja be a világot a Schneider Electric vendégeként, és részt vehet létesítmény-látogatásokon, sőt akár állásajánlatot is kaphat a vállalattól.

A „Go Green in the City” versenyről további információk a  http://www.gogreeninthecity.com weboldalon.

Forrás: Morpho Communications

< >

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Áttevődik a hangsúly: erőteljesebben jelentek meg az elmúlt évek termékei a Contrumán

Gyártói hírek, cikkek 2024. 04. 15.

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Contruma építőipari kiállítás- és vásáron, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?