Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

Online kreditpontszerző továbbképzés – Belsőépítészeknek is

Újabb online továbbképzési anyag érhető el a www.epitesztovabbkepzes.hu oldal "Szabadon választott építész (MÉK) és mérnöki (MMK) továbbképzés" menüpontja alatt. Az elvégezhető képzések száma ezzel 16-ra bővült.

A „Belsőépítészet, komfortnövelés”, hasonlóan az általunk korábban összeállított két kurzushoz (Tetők, homlokzatok” és Kertépítés, kerti-, köztéri berendezések”), ezúttal is építész tervezőknek szól. A témaválasztás azonban lehetővé teszi, hogy tervezési jogosultságuk meghosszabbításához azok is érdeklődési körüknek megfelelő anyagból szerezhessenek kreditpontot, akik elsősorban belsőépítészettel foglalkoznak.

Az anyagban 15 gyártó, forgalmazó cég mutatja be termékeit, tevékenységét szakmai cikkek, termékismertetők formájában. A 20 tesztkérdés megválaszolása 1 kreditpontot ér. A képzés a www.epitesztovabbkepzes.hu oldalon a regisztrációt követően azonnal megkezdhető »

A tartalomból:

Az anyagban jelentős szerep jut a burkolatoknak:

A jó burkolat alapja az esztrich. Mi az esztrich, milyen problémák adódhatnak a kivitelezés során, melyek azok a jellemzők, amelyeket a szakszerű tervezés során meg kellene határozni? Ezekkel a kérdésekkel foglakozik a cikk:

Ha igényes belső teret szeretnénk, a vezetékek elrejtésére esztétikus és praktikus megoldás az álpadló:

A felújítandó, vagy a kezeletlen új fapadlónak modern, egyéni megjelenést adhatunk:

Magasabb esztétikai igény esetén indokolt a burkolatváltó, élvédő profilok alkalmazása:

A beltéri üvegek termékpalettája az utóbbi években számos újdonsággal bővült (lakkozott, savmart lakkozott üvegek, antibakteriális üveg, 3G tükör):

Ha a szigorodó tűzvédelmi előírások tűz- és/vagy füstgátló ajtót írnak elő, az épületben alkalmazott többi beltéri ajtóval összhangban lévő nyílászárókat tervezhetünk be:

A Villeroy & Boch Magyarország esztétikus szaniter termékeit a tökéletes higiénia igénye mellett a környezettudatos megoldások jellemzik: víztakarékosság, újrahasznosíthatóság, könnyen tisztítható speciális mázfelületek a kevesebb tisztítószer felhasználás érdekében:

A Toilette-Nett® bidé funkciós WC-ülőke kompromisszumok nélkül egyesíti a WC és a bidé funkciókat egyetlen WC kerámián. Helytakarékos, kényelmes - olyan esetekben pedig, mikor nincs mód a hagyományos bidé elhelyezésére, gyakorlatilag az egyetlen – megoldás:

A száraztechnológiás felületfűtési rendszer nemcsak az alternatív energiával - alacsony előremenő hőmérséklettel - működő fűtési rendszerekhez ideális, de megoldást jelethet felújításoknál a belsőoldali hűőszigetelés problémájára is:

A korszerű világítástechnika szerepe, a tervezés szempontjai:

A moduláris felépítésű, személyre szabható épületautomatizálási rendszer a kényelmi alapfunkciók megvalósítására épít, kiegészítve számos extrával (világításvezérlés, fényerő szabályozás, fényállapotok tárolása/előhívása, árnyékolók, fűtés-, klíma automatikus vezérlése:

Az OTIS Elevator Company által kifejlesztett GeN2 felvonórendszer a felvonóipar 150 éves történetének egyik legnagyobb áttörését jelenti:

Az online továbbképzés gyors, kényelmes, akár otthonról is elvégezhető. Két előző, hasonló jellegű továbbképzési anyagunkból szintén online képzés formájában szerezhető kreditpont:

A "Belsőépítészet, komfortnövelés" téma 6 hónapig lesz elérhető. 

Az anyagot összeállította: Napház Építésziroda Kft. 

Kapcsolódó hírek:

< >

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Áttevődik a hangsúly: erőteljesebben jelentek meg az elmúlt évek termékei a Contrumán

Gyártói hírek, cikkek 2024. 04. 15.

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Contruma építőipari kiállítás- és vásáron, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?