Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

Felmérik az árvíz sújtotta települések rehabilitációs igényeit Észak-Magyarországon

Hírek 2010. 11. 24.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség regisztrációs felhívást tett közzé a „Településrekonstrukció az árvíz sújtotta településeken” című pályázati kiírás előkészítése kapcsán. A regisztráció célja a pályázati kiírás előkészítése, a várható pályázói kör és a tervezett projektek előzetes megismerése, a pályázói fejlesztési igények felmérése. A regisztrációs adatlapot 2010. december 15-ig kell postára adni, az Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökségnek címezve. A várható maximális támogatási összeg város esetében 150 millió forint, község esetében 50 millió forint lehet.

A támogatási konstrukció alapvető célja, hogy hozzájáruljon a 2010. májusi-júniusi árvizek által érintett településeken olyan fejlesztések megvalósulásához, melyek egyaránt szolgálják a károk felszámolását, az infrastruktúra fizikai megújítását, valamint a meglévő funkciók megerősítése mellett annak fejlesztését, bővítését.

A támogató az előzetes regisztrációs felhíváson keresztül a pályázói fejlesztési igények felmérésével a célzott pályázati kiírást kívánja megalapozni. A támogatható tevékenységek köre a regisztrációs felhívás eredményeit figyelembe véve kerül kidolgozásra.

A regisztrációs pályázat benyújtására jogosultak a 2010. májusi-júniusi árvíz során elöntéssel érintett települések önkormányzatai. Egy települési önkormányzat egy regisztrációs adatlap benyújtására jogosult. Ugyanakkor regisztrációs pályázatot egy településről több szervezet együttesen, konzorciumi együttműködés keretében is benyújthat. Konzorciumvezető kizárólag a települési önkormányzat lehet.

A benyújtandó adatlapon minden kérdésre kötelező választ adni. Az adatlapon bemutatott fejlesztési koncepcióra alapozva kerülhet sor a későbbi pályázat beadására.

A felhívás meghatározza az önállóan támogatható tevékenységek körét, mint például önkormányzati épületek, közoktatási intézmények, egészségügyi intézmények felújítása és fejlesztése. A dokumentum bemutatja az önállóan nem támogatható, kizárólag a felhívásban felsorolt tevékenységekhez közvetlenül kapcsolódó választható tevékenységeket, mint például az önkormányzati tulajdonú belterületi utakon a közlekedésbiztonság növelését célzó beruházások.

A felhívásra jelentkezni úgy lehet, hogy a regisztrációs adatlapot 2010. december 15-ig postára adják, az Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökségnek címezve a levelet.

A beérkezett adatlapokat az NFÜ által koordinált szakmai testület értékeli és véleményezi. A pályázók a regisztrációról és a továbbfejlesztésre vonatkozó esetleges javaslatokról értesítést kapnak a végleges pályázati kiírás meghirdetése előtt.

A regisztráción való részvétel és az arról kapott visszajelzés nem jelenti a fejlesztési koncepció automatikus támogatását. A regisztráció a később meghirdetésre kerülő pályázati felhívás egyik benyújtási feltétele, a regisztrációval nem rendelkező pályázók elutasításra kerülnek. Támogatásban csak azok a projektek részesülhetnek, amelyek a később kidolgozásra kerülő pályázati felhívás feltételeinek megfelelnek.

Forrás: Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

< >

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Áttevődik a hangsúly: erőteljesebben jelentek meg az elmúlt évek termékei a Contrumán

Gyártói hírek, cikkek 2024. 04. 15.

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Contruma építőipari kiállítás- és vásáron, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?