Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

Válságban is milliárdos fejlesztések

Gyártói hírek, cikkek 2010. 07. 14.
A Leier pécsi üzeme
A Leier pécsi üzeme

Beruházások és munkahelyteremtések a Leier-nél

Tovább folytatódnak a milliárdos beruházások a Leier magyarországi gyáraiban. Míg az elmúlt időszakban tapasztalható gazdasági válság különösen az építőipart sújtotta, addig a magyar építőanyag-gyártó piac zászlóshajójaként több,  mint 2 milliárd forintot költött a Cégcsoport gönyűi, pécsi és kiskunlacházi üzemeinek bővítésére, modernizálására.

A közelmúlt egyik újabb fejlesztésének köszönhetően, a legmodernebb környezetbarát technológiával, teljes mértékben számítógép által vezérelt gépsoron gyártják a beton építőelemeket az idén 20 éves pécsi üzemben. Az elsősorban betonelemek gyártó üzem negyedik és egyben legnagyobb, legmodernebb gyártócsarnoka egy év alatt egymillió négyzetméter térkő, ill. falazóelem legyártására képes – beüzemelésével a Leier pécsi üzeme háromszorosára növelte gyártókapacitását.

- A 2.000 négyzetméteres gyártócsarnok építéséről 2007 végén döntött a tulajdonos Michael Leier, - a beruházás értéke eléri az 1,5 milliárd forintot. A legmodernebb technológiát hoztuk el Pécsre, a gépsort 100%-ban számítógép vezérli, így háromszorosára növeltük üzemünk termelőkapacitását, és teljesen zárt rendszerben, környezetbarát módszerrel gyártjuk a Leier beton építőelemeket – mondta el Weimann Albert, a pécsi üzem igazgatója, aki hangsúlyozta, hogy már a beérkező alapanyagok is zárt tartályokba kerülnek – ennek köszönhetően az új technológia teljesen környezetbarát. Az így gyártott termékek új színvonalat és minőséget teremtettek a betontermékek piacán, miközben megrendelőiknek egyre komplettebb megoldásokat kínálnak az építkezésekhez.

Gönyűn ebben az évben kezdődött meg a kertépítéshez-kertszépítéshez szükséges építőanyagok gyártása. A korábban inkább ausztriai exportra készülő térburkoló elemeik előállítása 500 millió forintos beruházás keretében valósult meg.

A kiskunlacházi üzem fejlesztését a térkő-kínálat iránti, erőteljesen megnövekedett kereslet indukálta. A gyár kedvező logisztikai elhelyezkedésének és a termékek elismert minőségének köszönhetően, a korábbi üzem 100%-os leterheltség mellett dolgozott, de még így is gyakori volt a kiszolgálás fennakadása. A beruházás egyik célja, egyrészt ennek a kapacitáskorlátnak a megszűntetése volt, - a mai legkorszerűbb technológiájú gyártósorral a korábbihoz képest 50%-val nőtt a termelésvolumen -, másrészt, a termékválasztékot bővítették a prémium minőségű, tradicionális megjelenésű Leier-Kaiserstein térburkoló- és szegélykövekkel, amelyek ma már nagyon kedveltek a vásárlók körében, - megjelenésük piaci űrt töltött be a kiváló minőségű, de megfizethető áru kertépítési-kertszépítési termékek között. Az új termékek elsődleges célpiaca Magyarország, azonban minden olyan országba is jelentős mennyiségeket exportálnak, ahol Cégcsoportjuk jelen van, különösen Szlovákiába.

Forrás: Goodwill PR és Kommunikációs Ügynökség 

< >
Kapcsolódó katalógus oldal(ak):
Újdonságok

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Áttevődik a hangsúly: erőteljesebben jelentek meg az elmúlt évek termékei a Contrumán

Gyártói hírek, cikkek 2024. 04. 15.

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Contruma építőipari kiállítás- és vásáron, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?