Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

Új, felső kategóriás, TFT kijelzős indukciós főzőlapok a magyar piacon

Gyártói hírek, cikkek 2010. 07. 08.

Az AEG-Electrolux 2 új modellel jelent meg a magyar piacon. A tovább fejlesztett MaxiSense™ indukciós főzőlapok egy un. MaxiSight® TFT kijelzőt kaptak, mely az összes aktivált funkciót piktogramok segítségével jelzi, a hagyományos főzőlapoknál használt LED jelzőfények helyett. Az új kijelzővel minden eddiginél rugalmasabb és átláthatóbb a vezérlés, főzés közben.

Az indukciós technológiát először a professzionális konyhákban használták, ahol a szakácsok számára elengedhetetlen a hőeloszlás és a hőfok teljes felügyelete, legyen szó akár a hal lassú párolásáról, a hús gyors pirításáról vagy a csokoládé óvatos megolvasztásáról. A MaxiSense™ azoknak a fogyasztóknak készült, akik hasonló professzionális eredményre vágynak otthon is.

Az új kezelőfelületen kialakított színes, MaxiSight® TFT kijelzőről egyszerűen leolvasható, hogy melyik főzőzónán mi történik. A piktogramok megmutatják, hogy az egyes főzőzónák mikor lettek aktiválva, melyik hőmérséklet-fokozaton üzemelnek az adott pillanatban, és hogy mennyi idő van még hátra a beprogramozott főzési időből. Ezek az információk segítik a szakácsot abban, hogy gyorsan és pontosan felmérje, hogy áll a főzés folyamata.

A MaxiSense™ indukciós főzőlapok DirectTouch vezérlője tovább növeli a termékek versenytársakkal szembeni előnyét, mivel ez a rendszer emeli az amúgy is precíz hőmérséklet vezérlés szintjét. A DirectTouch segítségével minden zónához egyetlen érintéssel kiválasztható a teljesítményszint a hagyományos indukciós főzőlapoknál alkalmazott ismételt érintések helyett. Ezután az ujj finom csúsztatásával elvégezhető a finomhangolás.

Vannak olyan ételek, melyeknél nagyon oda kell figyelni a hőmérsékletszabályozásra a tökéletes íz-élmény elérése érdekében. A finomhangolás azonban olyan hihetetlenül precíz, hogy akár vízfürdő nélkül is lehet csokoládét olvasztani a MaxiSense™ főzőlapon. Ugyanakkor, az indukciós technológiának köszönhetően szinte azonnal képes felforrósodni az edény, így másodpercek alatt készen állhat hús vagy hal pirítására.

Az indukciós technológiáról:

Az indukciós technológia rendkívül pontos hőmérsékletszabályozást tesz lehetővé, mert a hőt egyenesen az edényben fejleszti. A főzőlap üvegfelülete alatt elhelyezkedő elektromágnes egy erőteret hoz létre, amely közvetlenül magát az edényt melegíti fel (szaknyelven ezt a folyamatot „Joule-hatásnak” hívják). Mivel a hő az edényben keletkezik, a hőmérsékletváltozás azonnal érezhető főzés közben. Így nem kell levenni az edényt a főzőlapról, ha annak tartalma éppen kifutna.

Az indukciós technológia egy további előnye a biztonság. Azáltal, hogy maga a főzőlap nem melegszik fel, az edényt körülvevő terület biztonságos marad (nem égeti meg a kezet), és az edény alatt lévő maradék hő gyorsan eloszlik. Továbbá, ha nincs edény a főzőlapon, a főzőzónák nem melegszenek fel még akkor sem, ha azok be vannak kapcsolva.

Az indukciós főzés során nem kell először a főzőfelületet felmelegíteni, így a készülék rendkívül energia hatékony. Az indukciós főzőlapok érzékelik, hogy van-e edény a főzőzónában, és ha igen, mekkora a mérete. Csak az edény alja melegszik fel, nem pedig a főzőzóna teljes felülete. Amint levesszük az edényt a főzőlapról, megszűnik az energiamező, és nincs több energiafelhasználás. A MaxiSense™ főzőlapokban ráadásul van még egy energiatakarékos időzítő, amely a visszamaradt hőt érzékelve korábban kikapcsolja a készüléket, így az éppen főzött étel számára még elegendő energiát biztosít, de takarékosan működik.

Forrás: Morpho Communications

< >

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Áttevődik a hangsúly: erőteljesebben jelentek meg az elmúlt évek termékei a Contrumán

Gyártói hírek, cikkek 2024. 04. 15.

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Contruma építőipari kiállítás- és vásáron, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?