Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

RENEXPO®: a megújuló energiák első számú találkozópontja Augsburgban

Energia megtakarítás 2010. 07. 06.

A kiállítás immár 11. alkalommal nyújt információkat a jövő energiaellátásával kapcsolatosan

2010. október 7-10. között kerül megrendezésre a 11. RENEXPO® nemzetközi kiállítás és konferencia a megújuló energiákról, az energiahatékony építésről és felújításról. A rendezvény tavaly ünnepelte 10. évfordulóját, amely igazán nagy siker volt: a nehéz gazdasági helyzet ellenére a kiállítók száma 2008-hoz képest 20%-kal, 350-re növekedett (2008-ban 302 kiállító vett részt a rendezvényen). A RENEXPO® az egyik legjelentősebb megújuló energiával, energiahatékony építéssel és felújítással foglakozó szakmai kiállítás Európában. Sokszínűsége alapján elmondható, hogy a szakma elsőszámú találkozópontja.

Az augsburgi RENEXPO®-n az 1. kiállítási csarnok kizárólag a bioenergiával foglakozik: a látogató az „IHE® HolzEnergie” alatt mindent megtalálhat, ami a fából nyert energia témakörével kapcsolatos. Az IHE® az évek során a fából nyert energia szakma európai találkozópontjává fejlődött. A kapcsolt energiatermelés témája az InterCogen® név alatt kerül bemutatásra, ahol a tartományi Kapcsolt Energia Társaság (B.KWK) idén is közös standot szervez a témával foglalkozó cégek számára. A biogáz szövetség a biogázzal foglalkozó cégekkel együtt közös standon szeretné bemutatni a szakma aktuális helyzetét. Az érdeklődők a kandalló, a pellet- és a cserépkályha témájában ingyenes előadásokat hallgathatnak meg. Az előadássorozatot, amely a kis tüzelőberendezésekről nyújt aktuális és hasznos információkat, tavaly első alkalommal rendezték meg,  és idén újra a kiemelt témakörök között szerepel.

A 2. csarnokban, az „interGreenBuilding” területén a szokáshoz híven az energiahatékony építésé és felújításé a főszerep: itt az építéstechnika, szellőzés, hővisszanyerés, fűtéstechnika valamint a környezetbarát építőelemek területéről érkező kiállítók mutatják be termékeiket. Kiemelt téma a fa, mint fenntartható építőanyag.

A 3. csarnokban található meg a geotermia, az energiaszolgáltatások, a közlekedés, a szél és vízenergia, valamint a hőszivattyú. Itt szakmai állásbörze is megrendezésre kerül, amelyet a KUMAS támogat.

A rendezvényt szakmai konferenciák kísérik, ahol a szakemberek a jövőbeni trendekről, innovációs lehetőségekről és a legújabb technológiákról tartanak előadásokat a várhatóan 800 konferencia résztvevő előtt. Tervezett konferenciatémák: energianyerés biogén hulladékból, műemlékvédelem, faelgázosítás stb.

A Bioenergia Szövetség (BBE) immár 10. alkalommal rendezi meg szakmai konferenciáját a fából nyert energia témájában, amely átfogó képet nyújt az ezzel kapcsolatos gazdasági és politikai helyzetről. A konferencia hallgatói emellett gyakorlati tanácsokra is szert tehetnek.

A szakmai konferenciák és a kiállítás mellett a látogatók ingyenes előadássorozatokat hallgathatnak meg, ahol megismerkedhetnek az energiaellátás aktuális helyzetével.

A RENEXPO® sikerét több mint 130 partner támogatása garantálja, köztük a Bayern Innovativ, a C.A.R.M.E.N., a, Hőszivattyú Szövetség, az Umweltcluster Bayern, a KUMAS. A 2010-es RENEXPO® partnerországa Ausztria.

A RENEXPO® 2010. október 7-10. között kerül megrendezésre az augsburgi Vásárközpontban. A rendezvény csütörtöktől szombatig 9 és 18 óra között, vasárnap 10 és 17 között várja látogatóit.

További információkat olvashatnak a kiállításról, a konferenciákról valamint a kísérő rendezvényekről a www.renexpo.de oldalon.

Forrás: REECO Hungary Kft.

< >
Kapcsolódó katalógus oldal(ak):
Környezetbarát termékek, technológiák
Újdonságok

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Áttevődik a hangsúly: erőteljesebben jelentek meg az elmúlt évek termékei a Contrumán

Gyártói hírek, cikkek 2024. 04. 15.

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Contruma építőipari kiállítás- és vásáron, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?