Utolsó frissítés: 2024-02-21

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

Online tervezői programkészlet acélszerkezetek tervezéséhez

Gyártói hírek, cikkek 2010. 07. 14.

Az interneten is hozzáférhetőek a Ruukki Software Toolbox-ban összegyűjtött, a Ruukki szerkezetek betervezését segítő szoftverei. A kompozit szerkezetek és a vékonyfalú acélszerkezetek akár ArchiCAD-ben, akár Tekla rendszerben történő tervezéséhez szükséges programjainak legújabb verziói és a felhasználást segítő támogatások egy helyen érhetőek el.

A Ruukki folyamatosan megújuló honlapján megjelenő legújabb alkalmazások a tervezők mindennapi munkáját segítik, akár csarnoképítésről, akár acél alapanyagú tetőfedésről van szó. A regisztrált felhasználók a frissítésekről hírt, egy-egy szoftver új verziójának megjelenéséről és a termékek műszaki adatainak esetleges módosításáról, automatikusan tájékoztatást kapnak.

Ilyen újdonság a PurCalc 1.40 szoftverben történt módosítás, amely segítségével könnyen és gyorsan tervezhetőek és optimalizálhatóak a Ruukki szelemenjeinek felhasználása. A programban megtalálható tervezéshez szükséges összes adat (a termékek, vastagságok, horgany rétegek és performációk) segítségével végezhető változatos szűrési lehetőségek támogatják a megfelelő termék kiválasztását.  Az új rendszer segítségével könnyen modellezhető a különböző tetők szelemen rendszere, akár trapézlemez, akár tető szendvics panel burkolat kerüljön rá.

A PurCalc mellett a Poimu nevű, nemrégiben frissült, a teherhordó lemezek méretezésére fejlesztett program optimalizáló eszköze, a különböző statikai vázak összehasonlítása alapján kiszámolja és kiválasztja az adott beépítés esetén legalkalmasabb lemezt. A felhasználónak csupán a szerkezetre és a teherre vonatkozó néhány adatot szükséges megadnia.

A Ruukki legújabb szoftvere a Traypan a szendvicspanelek és C-kazetták méretezésére alkalmas. Segítségével a tervező nem csak meteorológiai (szél/hó), hanem a hőmérsékleti terhet is megadhatja, amely lehetővé teszi a még stabilabb és ellenállóbb acélszerkezet alkalmazását.

Az ArchiCAD és Tekla rendszerekben alkalmazható Ruukki tervezés-támogatói eszközei mindenki számára térítésmentesen, regisztráció nélkül letölthetőek. A Software Toolbox megnyitása alkalmából a fenti, egyébként térítés ellenében letölthető Ruukki PurCalc, Poimu és Traypan méretező programok pedig 2010. augusztus 20.-ig ingyenesen hozzáférhetőek! Ehhez mindössze egy kódot kell igényelni a ruukki.hungary@ruukki.com e-mail címen, majd ezzel a kóddal regisztrálni a Ruukki Toolbox portálon a www.ruukki.com/software oldalon.

A Ruukki legújabb és legfrissebb szoftverei az alábbi linken tekinthetőek meg: www.ruukki.com/software

Forrás: Build-Communication Kft.

< >

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Lakhatási gondok, példamutató önkormányzatok

Hírek 2024. 02. 21.

Pályázati felhívást tett közzé a Habitat for Humanity Magyarország

Országos pályázatot indít a Habitat for Humanity Magyarország ‘Önkormányzatok a lakhatásért’ címmel. Azokat az önkormányzatokat szeretnék díjazni és felhívni eredményeikre a figyelmet, amelyek a 2019/2024-es ciklusban kiemelten foglalkoztak a lakhatással kapcsolatos problémákkal és előremutató intézkedéseket vezettek be. Három kategóriában várják a jelentkezéseket 2024. április 2. éjfélig

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?