Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

A Leier ingyenes továbbképzéssel támogatja a magyar építőipart

Leier Szakmai napok Jánossomorján: Utolsó állomásához érkezett a road-show 

Április 29-én Győr-Moson-Sopron megyében ér véget a Leier országos szakmai rendezvénysorozata, az utolsó állomás Jánossomorja, a Leier betonüzeme. A Leier a jövő épületeinek tervezésében és kivitelezésében legfontosabb szerepet betöltő építészek és mérnökök számára hirdette meg a Magyar Építész Kamara és a Magyar Mérnök Kamara által is támogatott ingyenes szakmai programot, melyet 2010 tavaszán az ország 18 megyeszékhelyére juttatott el. A sikeres programsorozat utolsó állomásán az érdeklődők Közép-Kelet Európa legnagyobb betonüzemében a gyakorlatban is megtekinthetik a Leier termékek gyártását. A tapasztalatokról Komlós Andor, a Leier Hungária Kft. ügyvezetője számolt be.

A Leier csoport fontosnak tartja, hogy új termékeit, rendszereit minden évben bemutassa a szakmai közönségnek is. Az ennek érdekében életre hívott Leier Szakmai napok elnevezésű kreditpontos képzéssorozatot örömmel fogadta és támogatta a Magyar Építész Kamara és a Magyar Mérnök Kamara, így a Leier programja ma már kreditpontos képzés a szakemberek számára. A „Leier betonbiztos megoldások” címet viselő 2010-es szakmai road-show február 23. és április vége között hagyományosan hazánk 18 városába jutott el. A februári nyitórendezvényt Győrben a Széchenyi István Egyetemen tartották és a záró rendezvénynek is Győr-Moson-Sopron megye ad otthont - az utolsó szakmai napot Jánossomorján, a Leier üzemben, Közép-Kelet Európa legnagyobb betonüzemében tartják, ahol az érdeklődők a road-show-n bemutatott Leier beton termékek gyártását a gyakorlatban is tanulmányozhatják.

- A hagyományteremtő kezdeményezést 2009-ben indítottuk útjára, és azt tapasztaltuk, hogy a szakemberek szerint is szükség van a színvonalas tájékoztatásra és képzésre. Ezt bizonyítja a programok sikere: már eddig több mint ezer szakember volt kíváncsi a programokra – mondta el Komlós Andor, a Leier Hungária Kft. ügyvezetője, aki szerint a Leiernek, mint az országban meghatározó építőanyag-gyártó cégnek felelőssége és kötelessége is, hogy mindent elkövessen a szakemberek folyamatos és magas szintű tájékoztatása érdekében. A Leier programok szakmai színvonalát jelzi, hogy a programokat a Magyar Építész Kamara és a Magyar Mérnök Kamara is örömmel fogadta és kreditpontos képzésként ajánlotta tagjainak.

- A képzés keretében a szakmai témák között idén kiemelt helyen szerepeltek a méretre gyártott vasbeton építőelemek, amelyekkel kapcsolatban az érdeklődők sok kérdést intéztek szakembereinkhez. Örömünkre szolgál ez az érdeklődés, és az, hogy az építész szakmai felfedezte és értékeli ezt a gyors, pontos és költségkímélő megoldást, amely az elmúlt években hazánkban is szép sikereket ért el – mondta el Komlós Andor.

Az eddigi képzésekről valamilyen okból lemaradt szakemberek és érdeklődők a Leier szakmai road-show utolsó állomásán, április 29-én a jánossomorjai Leier betonüzemben (9241 Jánossomorja, Óvári út.) még utoljára részt vehetnek az ígéretes szakmai programokon. A záró rendezvény különlegessége, hogy az elméleti programokat követően a résztvevők a Leier termékek gyártási folyamatát is megtekinthetik a betonüzemben. A kedvező fogadtatásnak köszönhetően a Leier 2011-ben is megrendezi a Leier Szakmai Napokat, melynek programját a résztvevők visszajelzéseinek és kéréseinek megfelelően tovább fejlesztik és bővítik.

Forrás: Goodwill PR Ügynökség

< >

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Áttevődik a hangsúly: erőteljesebben jelentek meg az elmúlt évek termékei a Contrumán

Gyártói hírek, cikkek 2024. 04. 15.

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Contruma építőipari kiállítás- és vásáron, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?