Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

16. Budapesti Lakásvásár

Hírek 2010. 04. 28.

Április 30.-május 2. között a SYMA Csarnokban

Három napon át óriási akciókkal, kedvezményekkel várja látogatóit a 16. Budapesti Lakásvásár! Egy helyen mintegy 100 ezer új és használt lakásból válogathat ízlése és pénztárcája szerint.

Lakást választani egy vásáron?

A válasz 2002 szeptembere – az 1. BUDAPESTI LAKÁSVÁSÁR – óta az, hogy: hát persze!

Ami a kezdetekkor még kérdéses volt, az azóta már természetes. Elfogadottá vált, hogy a Lakásvásár olyan találkozási pont, ahol akár egyetlen séta a kiállítói térben több új információt jelenthet, mint egy óra folyamatos böngészés az interneten vagy több órányi telefonbeszélgetés az értékesítő irodákkal.

Ez egy olyan hely, ahol a lakáskeresés lerövidülhet, így időt és pénzt megtakarítva, kényelmesen, személyes kapcsolatot teremtve találhatja meg leendő otthonát a vevő.

Látogatóink mind szélesebb kört ismerhetnek meg az új és használt lakások piacának aktuális kínálatából. Jelenleg a budapesti vásárokon mintegy 100 ezer fővárosi, agglomerációs, vidéki és külföldi lakásról kaphatnak első kézből információkat az érdeklődők. Tervezett és már megépült lakások, alaprajzok, elhelyezkedés, fizetési ütemezés, garanciák - a legfontosabb kérdések, amelyeket egy helyen tehetnek fel a kiállító cégek felkészült munkatársainak.

Hitelre van szüksége? Több bank, lakás-takarékpénztár és biztosítótársaság mutatja be szolgáltatásait, a lakásprojektek mellett így a vásárlást segítő hitelekről, támogatásokról is naprakész információkat szerezhetnek. Egyre több pénzügyi szolgáltatással és független hiteltanácsadóval találkozhatnak látogatóink.

Zöld Sziget

Az új trendekhez igazodik az egyre több céget felvonultató, tavaly még újdonságként bevezetett Zöld Sziget is a Lakásvásáron, ahol az energiatudatos, olcsó fenntartású épületek tervezői, kivitelezői és a hozzájuk szorosan kapcsolódó anyaggyártók mutatják be termékeiket, szolgáltatásaikat a látogatóknak. Ez kiegészül olyan nyilvános prezentációkkal, melyek a házépítők tájékozottságát segítik az új építési technikákkal kapcsolatban, miközben energetikai szakemberek személyes konzultációra is várják az érdeklődőket. A Zöld Sziget szekció az ÉVOSZ Könnyűszerkezet-építő Tagozatával, a Magyar Passzívház Szövetséggel, a Zöld Tetők Szövetséggel és a Magyar Téglás Szövetséggel összefogva, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium részvételével és szakmai támogatásával valósul meg.

Szombaton és vasárnap a zöld energia iránt érdeklődők meghallgathatják, milyen előnyökkel jár az egyik és a másik megoldás, mi és hogyan alakítható át úgy, hogy a havi rezsiszámla valóban csökkenjen és az életminőség is jelentősen javuljon.… és ha újat szeretne, akkor milyen technológiát érdemes alkalmazni, kérdéseket is tehetnek fel közvetlenül a tervezőknek, tervező irodáknak. Újdonság, hogy a 16. Budapesti Lakásvásáron az érdeklődőket látványos ábrák és szakértők segítségével vezetjük majd végig a környezetbarát, hosszú élettartamú, korszerű, energia hatékony és így értékállóbb otthon kialakításának fázisain az ötlet megszületésétől egyebek mellett a telek és a technológia kiválasztásán, az alkalmazható gépészeti megoldásokon, a tervezésen és a kivitelezésen át az elkészült épületig. Díjmentes tanácsadással várja az érdeklődőket a Magyar Készház Szövetség, a Magyar Passzívház Szövetség és a Magyar Téglásszövetség a Zöld Szigeten.

Érdeklődésre tarthat számot az elsősorban az ingatlannal kapcsolatos adózási kérdésekre készülő helyszínen APEH iroda, a minőségügyi kérdésekre az ÉMI Nonprofit Kft. szakemberei válaszolnak, ingatlanjogi ügyekben pedig a Hidasi és Társa Ügyvédi Iroda jogászai nyújtanak segítséget.

Szakmai programok, konferenciák

2010. április 30., péntek

  • 9:30 – 13:30 MAISZ szakmai konferencia (kreditpontos) „Ingatlanpiaci és lakáspiaci helyzetkép 2010”
  • 14:00 A 16. Budapesti Lakásvásár megnyitója (színpad)
  • 14:10 – 15:00 Kerekasztal beszélgetés a központi színpadon „Az ingatlanpiac jelenlegi helyzete és látható jövője”
  • 14:45 – 17:00 Magyar Téglás Szövetség szakmai konferencia (kreditpontos) „Tartós építőanyagok az ingatlanfejlesztésben” (3. emeleti konferencia terem)

2010. május 1., szombat

  • 10:30 – 13:00 Passzívház-, készház-, és hagyományos építőanyag gyártók bemutatkozása a „Zöld Sziget” színpadán
  • 13:00 – 16:00 PASSZÍVHÁZRÓL MINDENKINEK – MIBŐL ÉPÍTSEM, HOGYAN ÉPÍTSEM? Szakmai előadások a „Zöld Sziget” színpadán
  • 15:00 Kipróbálhatja, hazaviheti a kiállított autók egyikét! Teszthétvége sorsolás a PORSCHE PEST standján
  • 15:30 Sorsolás a központi színpadon A belépéskor kapott látogatói kérdőívek kitöltői között ajándék CIB Bank ajándékcsomagok sorsolása

2010. május 2., vasárnap

  • 10:30 – 13:00 Passzívház-, készház-, és hagyományos építőanyag gyártók bemutatkozása a „Zöld Sziget” színpadán
  • 13:00 – 16:00 PASSZÍVHÁZRÓL MINDENKINEK – MIBŐL ÉPÍTSEM, HOGYAN ÉPÍTSEM? Szakmai előadások a „Zöld Sziget” színpadán
  • 15:00 Kipróbálhatja, hazaviheti a kiállított autók egyikét! Teszthétvége sorsolás a PORSCHE PEST standján
  • 15:30 Sorsolás a központi színpadon A belépéskor kapott látogatói kérdőívek kitöltői között ajándék CIB Bank ajándékcsomagok sorsolása

Fontos információk

Gyermeksziget a 2-14 éves kor közötti gyermekekkel érkezőknek, szakképzett személyzettel.

Nyitva tartás: április 30-án (pénteken) 14 és 18 óra között, május 1-jén és 2-án 10 és 18 óra között. A belépőjegy 18 éves kor felett 800 Ft, de a Lakásvásár szervezői néhány, a héten megjelenő újságban és a honlapjukon elrejtettek belépésre jogosító kuponokat. A megvásárolt jegyek mellé a Csokoládé Múzeumba érvényes kedvezményre jogosító belépőt kapnak a látogatók. Találkozzunk a Lakásvásáron 2010. április 30. – május 2.-a között a SYMA Rendezvényközpontban.

Az autóval érkezők vagy közvetlenül a rendezvénycsarnok mellett, vagy a kiállítás teljes időtartama alatt a Papp László Budapest Sportaréna fedett mélygarázsában parkolhatnak. Ez utóbbi költségeit a Lakásvásár Kft. állja oly módon, hogy az automata által kiadott parkolójegyet a kiállítás információs pultjánál lehet lepecsételtetni, s így térítésmentessé válik a parkolás.

Forrás: Lakásvásár Média Csoport

< >
Kapcsolódó katalógus oldal(ak):
Ingatlan

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Áttevődik a hangsúly: erőteljesebben jelentek meg az elmúlt évek termékei a Contrumán

Gyártói hírek, cikkek 2024. 04. 15.

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Contruma építőipari kiállítás- és vásáron, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?