Utolsó frissítés: 2024-02-21

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Blog

< >

Megújult az Épinfó

Az Épinfóról 2017. 10. 27.

Bármennyire is kényelmesebb egy asztali gép, de el kell fogadnunk, hogy ma már szinte mindenki mobilon internetezik. Alapvető elvárás, hogy egy honlap bármilyen méretű kijelzőhöz alkalmazkodni tudjon, reszponzív legyen.

A héten, október 25-én indult el az Épinfó megújult honlapja. Lehet, hogy most nem leszek teljesen szakszerű, de megpróbálom körülírni az átalakítás lényegét, amennyire ezt egy építész át tudja látni:

Az Épinfó honlapot 2003 óta lényegében ugyanaz a program működtette, a mindenkori fejlesztések is erre az alapszerkezetre épültek rá, ami érhető módon mára elavult - eltelt azóta 14 év, közben az informatikai környezet rengeteget változott. Igaz, még mindig problémamentesen működött, de a mai elvárásoknak már nem felelt meg. A módosítás célja ezért elsősorban a jobb használhatóság, a korszerű honlapszerkezet kialakítása volt, illetve a lehetőségekhez képest kissé formailag is átalakult az oldal.

Ami most nem változott, az a tartalom jellege: a fő profil továbbra is a katalógus maradt, az ezt kiegészítő, kapcsolódó funkciókkal - hírek, szakcikkek, könyvek, blog. 

Az új változat indulását hosszú hónapok munkája előzte meg, ami szerencsére nem ért váratlanul. Lehetett tudni, hogy ez számomra sem lesz egy egyszerű feladat.

Köszönöm a Webműhely Kft.  munkatársainak együttműködését, megbízható, profi munkáját!

Szabó Adrienn építész, Épinfó szerkesztő

< >

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Árpád-kori építészeti hagyományok Szepes és Sáros megyében I-II.

Építészettörténet 2023. 11. 27.

A kötet első része a Szepes és Sáros megyei építészeti emlékek részletes bemutatását és elemzését tűzi ki célul. A kötet második része az egyes emlékek szakszerű katalógusát tartalmazza, feltüntetve a releváns írott forrásokat, a szakirodalmi hivatkozásokat, az egyes épületek leírásával és datálásával

A kertészkedés öröme

Kertépítés 2023. 05. 08.

"Kötelező olvasmány minden lelkes organikuskert-művelő számára" Alan Titchmarsh, A kertész leszek népszerű szerzője

Monty Dont, A kertész kertje című sorozat szenvedélyes kertművelőjét és szemet gyönyörködtető birtokát a magyar tévénézők is jól ismerik. A neves brit kertész hosszú pályafutása során mindvégig arra törekedett, hogy a természettel összhangban, vadon élő állatokkal körülvéve nevelgesse csodálatos növényeit

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?