Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

Díjnyertes építészek és dizájnerek értékelik az Electrolux Design Lab 2011 döntős pályaműveit

Gyártói hírek, cikkek 2011. 07. 29.
A zsűri tagjai: Cecilie Manz dán tervező, Hayes és James Slade építészek és Henrik Otto, az Electrolux globális tervezési részlegének felelős alelnöke
A zsűri tagjai: Cecilie Manz dán tervező, Hayes és James Slade építészek és Henrik Otto, az Electrolux globális tervezési részlegének felelős alelnöke

Az idei Electrolux Design Lab verseny győztesének vezető építészekből és dizájnerekből álló zsűrit kell lenyűgöznie a szeptember 7-én, Londonban megrendezésre kerülő Room Home Intelligence konferencián. A zsűri tagjai Cecilie Manz dán tervező, Hayes és James Slade építészek és Henrik Otto, az Electrolux globális tervezési részlegének felelős alelnöke.

Az Electrolux kilencedik alkalommal írta ki nemzetközi ipari-formatervező versenyét, melyre olyan készülék terveket várt a pályázóktól, amelyek az intelligens mobilitás kihívásaira kínálnak megoldásokat. A hallgatóknak, illetve a friss diplomásoknak az idő, a kényelem, a szabadság és az irányítás szem előtt tartásával kellett megtervezniük azokat a háztartási készülékeket, melyeket otthon, vagy akár házon kívül is használhatnak a fogyasztók.

A versenykiírásra 50 országból több mint 1300 nevezés érkezett. A vállalat által legjobbnak ítélt 8 pályamű közül ősszel, neves szakértőkből álló zsűri választja majd ki a győztest. Az alkotásokat az intuitív formaterv, az innováció és a fogyasztói igények kielégítése kritériumok alapján bírálják el.

Az Electrolux formatervező versenyének döntőjét idén a Room Home Intelligence konferencia részeként rendezik meg 2011. szeptember 7-én, Londonban. A konferencia keretében, a pályázók élő prezentációval mutatják be koncepciójukat, és a zsűri az esti ünnepélyes záró rendezvényen hirdeti ki az idei verseny nyertesét. A Design Lab 2011 első díja 5 000 euró és egy hat hónapos, fizetett gyakornoki állás az Electrolux valamelyik globális terméktervező központjában. A második díj 3 000, a harmadik pedig 2 000 euró.

A londoni szakmai fórumon emellett az otthoni termékek vásárlóinak, tervezőinek és forgalmazóinak szemszögéből mutatják be a várható trendeket, a fogyasztók jövőbeli viselkedésének várható változásait és a globális piaci adatokat. A konferencián az Electrolux termékszakértői és vezető tervezői is tartanak majd előadásokat.

Az Electrolux Design Lab zsűrije:

Cecilie Manz: www.ceciliemanz.com

Cecile Manz a koppenhágai Danish Design School Copenhagen és a finnországi University of Art and Design egyetemen végezte tanulmányait. Számos neves helyszínen rendezhetett kiállítást, például a New York-i Modern Művészetek Múzeumában, a bázeli Vitra Design Múzeumban és a finn Alvar Aalto Akadémia „The Third Design for Architecture Symposium” című rendezvényén. Manz korábban többek között olyan neves tervezőkkel és cégekkel dolgozott együtt, mint Fritz Hansen, a Fredericia Furniture, Nils Holger Moormann, a LightYears, a Holmegaard, a PP Møbler, a Muuto, a Mooment, vagy Georg Jensen Damask.

Hayes és James Slade: www.sladearch.com

Hayes és James Slade 2002-ben alapították meg Slade Architecture nevű cégüket. Céljuk az építészet és tervezés kapcsolatának elmélyítése volt. Pályafutásuk során elnyerték a Progressive Architecture (PA) Awards, az Interior Design Best of Year Awards, az AIA díjakat és a New York City Public Design Commission bizottságának kiváló tervezői munkáért járó díját is. Munkáikat világszerte számos helyen kiállították, mint például a Velencei Biennálén, az Egyesült Államokbeli Modern Művészetek Múzeumában, vagy a kínai O Galériában.

Henrik Otto: www.electrolux.com

Henrik Otto az Electrolux globális tervezési részlegének alelnöke. 2004-ben csatlakozott az Electrolux vállalathoz, ahol a svédországi, egyesült államokbeli, brazíliai, olaszországi, szingapúri és ausztráliai tervezőközpontokban dolgozó mintegy 150 tervező szakember vezetője. Megközelítésének középpontjában a cég „átgondolt tervezési” stratégiája áll, amelynek alapja a fogyasztói kutatások folytatása és felhasználása a terméktervezés minden vonatkozásában – a funkció, a használhatóság, a megjelenés terén, és más területeken. Az Electrolux, munkássága alatt, számos vezető design díjat nyert már, többek között több red dot és iF díjat.

Forrás: Morpho Communications

< >

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Áttevődik a hangsúly: erőteljesebben jelentek meg az elmúlt évek termékei a Contrumán

Gyártói hírek, cikkek 2024. 04. 15.

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Contruma építőipari kiállítás- és vásáron, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?