Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

A Leier adományának köszönhetően újra lakhatóvá válhat egy családi ház

Hírek 2010. 09. 30.

Nagyszentjános sokat köszönhet a Leier Cégcsoportnak 

A nyár eleji hatalmas esőzések és viharok súlyos károkat okoztak Nagyszentjánoson is, de napjainkban már jó ütemben folyik a helyreállítás. Több káreset mellett egy családi ház teljesen lakhatatlanná vált, lakóinak, - két családnak – haladéktalanul ki kellett költözniük. Az újjáépítésben oroszlánrészt vállal a Leier Hungária Kft. – az építőanyag gyártó cég termékeivel a tetőszerkezet teljes újjáépítését teszi lehetővé.

Ötszázezer forint értékben ajánlott fel építőanyagokat a Leier Hungária Kft. a nyár eleji viharok károsultjainak. A félmillió forint értékű tetőfedő anyag egy lakhatatlanná vált nagyszentjánosi családi házra jutott. A Leier szívén viseli a környező települések lakóinak sorsát és újra segített a nehéz helyzetbe kerülőknek, ezzel példát mutatva az ágazat többi képviselőjének is. A térség már többször élvezhette az építőipari vállalkozás karnyújtását a természeti csapások után.

A májusi-júniusi esőzések és viharok Nagyszentjánoson is jelentős károkat, komoly belvízveszélyt jelentettek. Az egyik régi építésű ház olyan súlyosan megrongálódott, hogy életveszélyessé vált. A házba már beköltözött az új lakó, de még a régi tulajdonos, egy a kétgyermekes család is ott lakott - így két családnak kellett egyszerre szállást keresnie, amikor a házat elöntötte a víz. Az önkormányzat minden tőle telhetőt megtett, 24 órán belül ingyen szociális lakást biztosított és segített a bútorok elszállításában is. Unger Vilmos polgármester közreműködésével további segítők, így dr. Pápai Lajos megyéspüspök képviseletében a Katolikus Egyház, valamint a Hatos Nyelviskola is pénzadománnyal támogatta a bajbajutottakat.

- Rendkívül hálásak vagyunk a Leiernek, elsősorban Komlós Andornak, a Leier Hungária Kft. ügyvezető igazgatójának. Bár a közeli Leier gyár közigazgatásilag nem tartozik Nagyszentjánoshoz, ők mégis nagylelkű támogatást nyújtottak az itt élőknek – mondta el Unger Vilmos, Nagyszentjános polgármestere, aki megerősítette: a Leier már 2008-ban is - amikor tornádó csapott le Nagyszentjánosra - kiemelkedő segítséget nyújtott a településnek, amelynek életét a békés hétköznapokban is rendre felkarolja, hiszen rendszeres támogatója a helyi programoknak és jótékonysági rendezvényeknek.

Forrás: Goodwill PR

< >
Kapcsolódó katalógus oldal(ak):
Tetőfedés

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Áttevődik a hangsúly: erőteljesebben jelentek meg az elmúlt évek termékei a Contrumán

Gyártói hírek, cikkek 2024. 04. 15.

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Contruma építőipari kiállítás- és vásáron, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?