Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

„Visegrádi Négyek Családi házait” bemutató kiállítás az Építészet Világnapján

Hírek 2010. 09. 24.

Az Építészet Világnapja idei eseményei között október 4-én, hétfőn, 11.00 órai kezdettel, a Magyar Építőművészek Székháza Kós Károly termében kerül kihirdetésre az „Év háza 2010” pályázat eredménye és nyílik meg a Visegrádi Négyek (V4) országai – Lengyelország, Szlovákia, Csehország és Magyarország - 10-10 kiemelkedő családi házát bemutató vándorkiállítás.

(MÉK: 0,5 pont)

Idén negyedik alkalommal lesz megtekinthető - a résztvevő országok között ismét elsőként Budapesten, október 4-én, az Építészet Világnapjára szervezett események között - a Visegrádi Négyek családi házait bemutató vándorkiállítás. A 10 ház között már hagyományosan az „Év háza” díj adott évi díjazottai is szerepelnek, akik neve csak az eseményen válik nyilvánossá.

Hagyomány és újszerű építészeti megfogalmazások – ez volt a mottója a Magyar Építőművészek Szövetsége által nyáron kiírt pályázatnak, amelyen azokat a családi házakat keresték, amelyek a V4 országaiban idén képviselhetik a magyar építészetet.

Erre a pályázatra és a tavasszal meghirdetett „Év háza 2010” pályázatra beérkezett kereken 50 munkából idén is a „Év Háza” pályázat Bíráló Bizottsága tagjai választották ki a 10 legjobbat.

A Bizottság tagjai:

  • Nagy Tamás DLA, a zsűri elnöke,
  • társelnökök: Kálmán Ernő DLA, a Magyar Építőművészek Szövetségének elnöke, Szoják Balázs, az Év Háza díj kurátora, Noll Tamás DLA, a Magyar Építész Kamara elnöke,
  • tagok: Körtvélyesi Istvánné, a korábbi Év Háza díj kurátora, dr. Tóth Elek, a BME Magasépítési Tanszék docense, valamint 2009-ben Ybl-díjjal kitüntetett építészek - Járomi Irén, Török Péter, Váncza László, Winkler Barnabás.

A Bíráló Bizottság azokat a házakat kereste, amelyek a magyar építészeti hagyományok szem előtt tartása mellett a mai kor újszerű szempontrendszere szerint is megállják a helyüket; újszerű építészeti megfogalmazásaikkal szolgálják a környezettudatos szemlélet terjedését.

A további bírálati szempontként a „Visegrádi Négyek Családi házai”-t kereső zsűri is Nagy Tamás DLA, az „Év háza 2010” pályázat Bíráló Bizottsága elnökének gondolatait választotta, amely a részletes kiírásban olvasható a Magyar Építőművészek Szövetsége honlapján (www.meszorg.hu)  

A budapesti bemutatkozás után a 4 ország összesen 40 házát bemutató anyag elindul a visegrádi országokbeli körútjára.

További információ: info@buildmarketing.hu

Forrás: Build-Communication Kft.

< >

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Áttevődik a hangsúly: erőteljesebben jelentek meg az elmúlt évek termékei a Contrumán

Gyártói hírek, cikkek 2024. 04. 15.

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Contruma építőipari kiállítás- és vásáron, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?