Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

Intersolar 2010 – Bemutatkoznak a Schneider Electric fotovoltaikus megoldásai

Energia megtakarítás 2010. 05. 26.

München (Németország), 2010. május 26. – A Schneider Electric, az energiamenedzsment globális specialistája a mai napon bejelentette, hogy 2010. június 9. és 11. között részt vesz a világ legnagyobb, napenergiát alkalmazó technológiákat bemutató nemzetközi kiállításán, a Münchenben megrendezésre kerülő Intersolar 2010-en. Az idei kiállítás mérföldkőnek számít a vállalat történetében, hiszen először vesznek részt a Schneider Electric márkanévvel, amióta a vállalat 2008 októberében felvásárolta a Xantrex Technology Inc.-et, és létrehozta Megújuló Energiaforrások üzletágát.

A Schneider Electric a fotovoltaikus termékek piacaira, többek között a napelem-telepek, a nagykereskedelmi, lakossági, hálózatfüggetlen és tartalék-áramellátás területére szánt globális megoldásait mutatja be az eseményen. A Schneider Electric villamos energia és energiafelügyeleti megoldásainak óriási kínálatában, sok más termék mellett, találunk invertereket, villamos elosztóberendezéseket, felügyeleti és biztonsági termékeket is.

A Schneider Electric a kiállításon bemutat számos, napelem-telepekhez szánt megoldást, például a fotovoltaikus berendezések felügyeletét és biztonságos működését garantáló termékeket. Az egyik ilyen termék a Schneider Electric Xantrex GT630 E központi inverter, amely versenyképes ár-teljesítmény aránnyal bír, és tartalmazza a legújabb szigetelt vezérlőelektródos bipoláris tranzisztor (insulated gate bipolar transistor - IGBT) kapcsolási technológiát, amely biztosítja a kiemelkedően magas, 98,6%-os hatásfokot. Az inverter kezelni képes a legenergiaigényesebb interaktív hálózati sajátosságokat, miközben maximális aktív áramellátást biztosít a hálózat számára. A vállalat a már elérhető, különböző ügyfélalkalmazásokhoz használható Schneider Electric PV Box készülékét is bemutatja, és megtekinthető lesz a teljes napelem-telep megoldáscsomag interaktív, számítógéppel generált modellje is. A PV Box készülék testre szabott konfigurációban érhető el 250 kW-tól egészen 2 MW teljesítményig.

A Schneider Electric háromfázisú termékei mellett a lakossági piacra szánt egyfázisú termékeit is bemutatja. A kiállításon találkozhatunk például először a Xantrex transzformátoralapú és a SunEzy transzformátor nélküli, hálózathoz kötött inverterekkel, amelyek teljesítményszintje 2 kW-tól 6 kW-ig terjed. A hálózathoz kötött inverterek a világ számos országában elérhetőek.

A Schneider Electric harmadik központi területét a hálózatfüggetlen és a tartalék áramellátási piacok jelentik. A vállalat a kiállításon bemutatja Schneider Electric Xantrex XW hibrid inverter/töltő termékcsaládját, amely szinuszhullám kimenetű teljesítményt nyújt, és fejlett akkumulátortöltő technológiát alkalmaz. A termékcsalád kibővíthető konfigurációban kínál 4–6 kW teljesítményszintű invertereket/töltőket, ami lehetővé teszi a rendszer jövőbeni fejlesztését mind egyfázisú, mind háromfázisú alkalmazásokban, akár 36 kW-ig. A termékek használhatók hálózathoz kötött, tartalék akkumulátorokban vagy hálózatfüggetlen alkalmazásokban, így a berendezések széles skáláját támogatják.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy bemutathatjuk az immáron ügyfeleink számára is elérhető Schneider Electric megoldásokat, és reméljük, hogy a vállalat termékeinek és megoldásainak széles körű megismertetése révén új ügyfeleket is szerzünk majd” – nyilatkozta Ted Campbell, a Schneider Electric Megújuló Energiaforrás üzletágának alelnöke. „A Xantrex révén megcélozhatjuk az inverterek piacát, a Schneider Electric globális jelenléte pedig lehetővé teszi, hogy kiváló megoldásokat biztosítsunk ügyfeleinknek a lakossági, közüzemi és hálózatfüggetlen piacokon, valamint az épületek piacán” – tette hozzá Ted Campbell.

A Schneider Electric 160 m²-en állítja ki megoldásait Münchenben, az új Munich Trade Fair Centre vásárközpont B4-es csarnokában.

További információk a Schneider Electric napenergia-berendezéseiről »

Forrás: Morpho Communications

< >

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Áttevődik a hangsúly: erőteljesebben jelentek meg az elmúlt évek termékei a Contrumán

Gyártói hírek, cikkek 2024. 04. 15.

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Contruma építőipari kiállítás- és vásáron, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?