Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

SAS: Zölden könnyebb

Energia megtakarítás 2009. 11. 03.

A SAS két új termékfejlesztéssel és egy globális stratégiai együttműködéssel erősíti a vállalatok fenntartható fejlődését

BUDAPEST, 2009. november 3. – Alig fél évvel korszakalkotó alkalmazása, a SAS for Sustainability Management bevezetését követően máris a szoftver két újabb fejlesztésével jelentkezik a vezető üzleti analitikai megoldásokat szállító SAS. Az innováció középpontjában - a piaci igényekhez illeszkedve - ezúttal a fenntarthatósági riportkészítés, illetve az energiafelhasználás és kibocsátás menedzsmentje áll. A klímaváltozást előidéző tényezők világszintű monitorozására szakosodott AMEE-vel kialakított együttműködésnek köszönhetően a SAS újdonságok folyamatosan naprakész globális kibocsátási mutatókkal egészülnek ki.

A szervezetek számos okból kifolyólag mutatnak egyre komolyabb érdeklődést a fenntarthatóság iránt, és ezek közül a szabályozói megfelelés csak egy. Hírnevük, az úgynevezett szénlábnyomuk, vagyis a tevékenységükhöz kapcsolódó üvegházhatású gázkibocsátásuk mértéke és a felhasznált energia költségei mind arra ösztökélik a vállalatokat, hogy nagyobb hatékonysággal, csekélyebb környezetre gyakorolt hatással működjenek. Ezen piaci igényekre válaszul a SAS most új alkalmazásokkal egészítette ki társadalmi felelősségvállalás- és környezetvédelmi szoftverét, a SAS for Sustainability Managementet.

"Azok a vállalatok, amelyek félreteszik zöld stratégiájukat mindaddig, amíg a gazdaság ismét fellendül, a megerősödés és jövedelmezőségnövelés nagy lehetőségétől esnek el." - nyilatkozta Andrew Winston, a Winston Eco-Strategies alapítója és a Green Recovery szerzője.

Az egyik innováció, a SAS fenntarthatósági riportkészítési alkalmazása (SAS Sustainability Reporting) általánosan elfogadott mérőszámokat alkalmaz, beleértve a Globális Jelentéstételi Kezdeményezés (Global Riport Initiative, GRI) indikátorait. Minél pontosabb mutatókat alkalmaz egy vállalat, annál eredményesebbé és hatékonyabbá válik számára a tervezés és a szabályozói megfelelés.

A másik újdonság, a SAS energiafelhasználási és kibocsátás-kezelő eszköze (SAS Energy and Emissions Management), amely tevékenységalapú kapacitás- és erőforrás-tervező modelleket foglal magában, hogy a vállalatok könnyebben tudjanak dönteni a különböző alternatívák között. Az alkalmazás a világszerte elfogadott, hiteles AMEE kibocsátási tényezőit veszi alapul.

“Átvéve az AMEE kibocsátási és energetikai információit, a SAS egyetlen gombnyomásra teszi elérhetővé a legfrissebb mutatókat” - nyilatkozta Jonathan Hornby, a SAS teljesítmény menedzsment termékeinek globális marketing igazgatója. “A SAS díjnyertes adatintegrációja automatikusan leképezi a szóban forgó adatokat a SAS Energy and Emissions Management alkalmazásban.”

Az AMEE fogyasztói adatokat és tevékenységet követ nyomon világszerte, beleértve az üzemanyag, víz, és egyéb nyersanyagokkal kapcsolatos faktorokat, és átalakítja őket szén/GHG egyenértékké.

„Együttműködésünk ötvözi a SAS világszintű üzleti analitikai eszközeit és alkalmazásait az AMEE dinamikus globális adattömegével hogy egy teljesen integrált széndioxid-kibocsátási modellező és döntéstámogató megoldás jöjjön létre” - nyilatkozta Gavin Starks, az AMEE alapító ügyvezetője.

Az év elején megjelent, rendkívül sikeres SAS for Sustainability Management eszközt többek között az E.On Italia, a dél-koreai vas- ás acélgyártó POSCO Kutatóintézete, a Norvég Hatóságok Helyi és Regionális  Szövetsége, illetve Hága város önkormányzata is alkalmazza.

"Azért választottuk a SAS for Sustainability Management megoldást, hogy nyomon tudjuk követni a rugalmasan változó CO2 kibocsátásunkat” - nyilatkozta Henry Terlouw, Hága önkormányzatának klímaváltozási stratégiai tanácsadója. “Segítségével CO2 egyenértéket tudunk kalkulálni 120 önkormányzati épületünkre, 550 járművünkre, a közvilágításra, de még a szivattyú üzemünkre is. Sokféle felhasználónak van hozzáférése a riportokhoz, akik egyértelmű információk alapján hozhatnak döntéseket, és gyorsan megkezdhetik a szükséges változtatásokat.” 

Forrás: FORTE COMMUNICATIONS Kft.

< >

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Áttevődik a hangsúly: erőteljesebben jelentek meg az elmúlt évek termékei a Contrumán

Gyártói hírek, cikkek 2024. 04. 15.

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Contruma építőipari kiállítás- és vásáron, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?