Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

CEP® Passzívház Expo – Nemzetközi Passzívház Kiállítás és Konferencia - Közép Európa

A REECO CSOPORT ÚJ MAGYARORSZÁGI RENDEZVÉNYE 

Budapest, 2009. október 7-8.

A Magyarországon felhasznált energia 40%-a a lakossági fogyasztás, amelynek 70%-a megy el az épületek fűtésére és újabban hűtésére. Hazai épületeink jelentős része, vagyis a lakó- és középületeken kívül az üzemi építmények, raktárak is régebbi technológiával  épültek, így ezek mára valóságos eneregia-zabálókká váltak. Valljuk be, hosszú ideig, amíg az energia nálunk irreálisan olcsó volt, időbeli felújításukban, korszerűsítésükben nem nagyon jeleskedtünk. Csak az elmúlt évek drasztikus áremelkedései döbbentették rá a laikusokat is a helyzet valós és súlyos voltára: ez így nem mehet tovább! Új épületeinket alacsony energiafelhasználásra kell tervezni és építeni, a meglévőket pedig azzá tenni.

A REECO-csoport fenti témakörrel foglalkozó, nyugati viszonylatban is egyik legjelentősebb nemzetközi rendezvénye a CEP® - Clean Energy & Passivhaus, amely minden év elején Stuttgartban vonultatja fel az energiahatékonyság és a passzívház-építési technológiák legújabb vívmányait, mint arról sok magyar látogató is meggyőződhetett. 2009. október 7-én és 8-án első alkalommal kerül megrendezésre Budapesten a CEP® Passzívház Expo - Nemzetközi Passzívház Kiállítás és Konferencia.

Az első napon – 2009. október 7-én - a Nemzetközi Passzívház Konferencián, amely A Passzívháztervezés Kora alcímet kapta, a résztvevők – elsősorban tervezőmérnökök, építészek, kivitelezők, politika, gazdaság, építészet, épületgépészet, energetika, szakmai szövetségek, és média szereplői - ezen a szakmai rendezvényen infomációt kaphatnak a technológiával, a felhasználással, a tervezéssel valamint a jelenlegi és jövőbeli trendekkel kapcsolatban. Előadást tart többek között Günter Lang, az Osztrák Passzívház Szövetség elnöke, Reinhard Weiss, a Voralbergi Passzívház Szövetség elnöke, Dr. Szűcs Miklós, az Ybl Miklós Építéstudományi Kar Magasépítési Tanszék docense és Fazekas Péter, az ÉVOSZ Könnyűszerkezetépítő Szakmai Tagozat elnökhelyettese is. 

A második napon - 2009. október 8-án - a CEP® Passzívház Expo keretében megrendezésre kerülő „Energiahatékonyság és Épületenergetika az Önkormányzatoknál” c.  konferencia -  az Energia Klubbal, az ETE-TESZ-szel, és a MAPASZ-szal közösen szervezve – súlyponti témája szinte valamennyi önkormányzat égető problémája: a meglévő  középületek – iskolák, óvodák, egészségügyi és irodai épületek – energiahatékony felújítása.

A konferencia nem csak az épületenergetikai és gépészeti megoldásokra tér ki, hanem behatóan  foglalkozik a szabályozás,  engedélyezés, best practice, megvalósítási problémák, lehetőségek, törvényi akadályok, támogatások hazai kérdéseivel és nemzetközi példákkal.

A bevezető előadást Dr. Nagy Andor a Parlament Környzetvédelmi Bizottságának elnöke, Ámon Ada az Energia Klub igazgatója, valamint Dr. Molnár László az ETE főtitkára tartja. A konferencia során a hallgatók választ kapnak a jövőbeli irányítási rendszerekkel, a jelenlegi külföldi megoldási módszerekkel, a finanszírozási kérdésekkel és lehetőségekkel (ZBR, KEOP, NEP, ESCO) kapcsolatos kérdésekre.

A délutáni blokkban a megvalósításhoz szükséges feltételekkel és már megvalósult példákkal ismerkedhetnek meg a résztvevők.

A rendezvény a ZÉN – Zöld Építészeti Napok bevezető része, amely az energiahatékony építés-felújítás, passzívházépítés, könnyűszerkezetes készházépítés és a fenntartható településfejlesztés jegyében zajló rendezvénysororzat 2009. október 07-18 között.

A Magyar Építész Kamara 3 kreditponttal értékeli a kamarai tagok részvételét a CEP® Passzívház Expo Nemzetközi Passzívház Konferenciáján, amely 2009. október 7-én  kerül megrendezésre az Europa Hotels & Congress Centerben.

További információk: www.cep-expo.hu és www.zoldepiteszetinapok.hu 

Forrás: REECO Hungary Kft.

< >

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Áttevődik a hangsúly: erőteljesebben jelentek meg az elmúlt évek termékei a Contrumán

Gyártói hírek, cikkek 2024. 04. 15.

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Contruma építőipari kiállítás- és vásáron, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?