Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

Megnyitott a TFH+E

Hírek 2009. 02. 11.

A nehéz gazdasági helyzet ellenére közel 100 kiállítóval, és 106 előadással nyit a TFH+E szakkiállítás és konferenciasorozat

  • Középpontban az energiatudatosság 
  • 3 nap alatt 5 kreditpontos konferencia + Marketing Szeminárium 
  • Oktatások, termékbemutatók és építőművészeti társkiállíások 

Kibővült tematikával és számos újdonsággal nyitja meg kapuit az idén második alkalommal megrendezésre kerülő Tetők-Falak-Homlokzatok + Épületenergetika szakkiállítás és konferenciasorozat február 11-13. között a SYMA Rendezvényközpontban. A kiállítás és az azt kísérő konferenciák az energiatudatosságot a középpontba helyezve, elsősorban a szakemberek, de a magánépíttetők körében is érdeklődésre tarthatnak számot.

A rendezvényen a legmodernebb szerkezeti anyagok mellett a tetők, falak, homlokzatok témaköréhez közvetve kapcsolódó energiatakarékos nyílászárók is bemutatkoznak, és bőséges választék lesz napkollektorokból, szolárrendszerekből is.

Kreditpontos konferenciák a panel-rehabilitációtól a passzívházig

Az energiatudatosság az, ami  összeköti az építészeket és az épületgépész mérnököket, ezért a kiállítás és a konferenciák is e gondolatkör jegyében kerülnek megrendezésre. A koncepciónak megfelelően a rendezvényt látogató szakemberek a kiállítás három napja alatt összesen öt kreditpontos szakmai konferencia közül választhatnak, amelyekre már előzetesen is több mint 1.200 érdeklődő regisztrált.

Egész napos konferencia foglalkozik az évek óta jelentős állami támogatások felhasználásával zajló és százezreknek otthont adó panelépületek rehabilitációjának kérdésével. Szintén egész napos konferencián vitatják meg az izgalmas újdonságokat ígérő, napjainkban egyre terjedő passzívházak technikai újdonságait, alkalmazhatóságát is.

A klímaváltozás elleni harcban az “épített, szépítő zöldtető” jelentősége   felbecsülhetetlen, és bár szorosan összefügg az “ötödik homlokzat” szerepét is betöltő  magastetők építésével, szigetelésével, mindkét témát két külön konferencián vitatják meg a szakemberek. 

Első ízben kerül sor az épületfizikára, ezen belül is elsősorban a hangszigetelésre fókuszáló  konferenciára, mely nemcsak elméleti, de gyarkolati kérdéseket is felvet  a tervezés során. A konferenciasorozat tematikájának szakmaiságát a BME Építészmérnöki Kar Épületszerkezettani tanszéke, mint védnök garantálja. Az előadók az egyes szakterületek elismert hazai és külföldi specialistái.

A konferenciák időpontjai és megnyitói (továbbképzési pontok)

  • Február 11. – II. Weber Panelrehabilitációs Konferencia (2 kreditpont MÉK, )
  • Február 11. – Zöldtetők a klímaváltozás ellen konferencia (5 kreditpont MÉK, 3 pont MK) megnyitja Fegyverneky Sándor, Országos Főépítész 
  • Február 12. – II. Magyar Passzívház Konferencia (5 kreditpont MÉK, 1,5 MK) megnyitja Bíró Marianna, NFGM vezető főtanácsos, építésgazdasági referens 
  • Február 12. – „Építő Marketing” szeminárium, megnyitja Kiss Zoltán, az Expositor Kft. igazgatója
  • Február 13. – I. Saint-Gobain Épületfizikai Konferencia (1 kreditpont MÉK) megnyitja Eltér István – Magyar Építész Kamara, a kiállítás és konferencia védnöke 
  • Február 13. – A tető, mint ötödik homlokzat konferencia (átforduló homlokzatok)  megnyitja Krakler Judit, NFGM vezető főtanácsos (5 kreditpont MÉK)

Újdonság I. - Építőművészeti társkiállítások

Újdonság, hogy 4 építőművészeti kiállítás látható a rendezvény ideje alatt. A látogatók megnézhetik a 8 év után 2008-ban ismét életre hívott „Év háza” pályázat 10 elődöntős épületét felsorakoztató kiállítást, amely egyben a Visegrádi Négyek országai 10-10 családi házát bemutató kiállítás magyar anyaga is. A határon túli kitekintést nem csupán ez a kiállítás, de a nemzetközi téglaépítészeti verseny, a Brick Award 2004-2008 között díjazott épületeiből készült válogatás is biztosítja. Ugyancsak látható lesz a legnevesebb magyar állami építészeti díjat elnyert építészek munkáját bemutató Pro Architectura kiállítás is.

Újdonság II. - "Építő marketing" Szeminárium

Első alkalommal kerül megrendezésre az építőiparban marketing területen dolgozó szakemberek számára az „Építő marketing” Szeminárium a TFH+E szakkiállítás és konferencia kísérőrendezvényeként február 12-én. Az építőipart is érintő gazdasági válság miatt most különösen fontos, hogy a vállalatok minden marketingre szánt forintot a leghatékonyabban költsenek el új piacok megszerzésére, vagy éppen a piaci pozíció megtartása érdekében. Ehhez kínál korszerű ismeretanyagot a szeminárium, ötletekkel, jó példákkal, vagy éppen segít felfrissíteni a korábban megszerzett marketing tudást.

Újdonság III. - TFH Oktatási Sziget: Fókuszban a szakkivitelezők

A kiállítás mindhárom napján  működő “ Oktatási Szigeten” a szakkivitelezők  hasznos elméleti és gyakorlati oktatások során sajátíthatják el a legújabb technológiákat, és a minőségi beépítés titkait. Ezek között megtalálható lesz az új téglatechnológia, a gyors és gazdaságos csiszolt tégla alkalmazását elősegítő elméleti és gyakorlati képzés, illetve a tetőfedéssel kapcsolatos gyakorlati bemutatók.

Ünnepélyes megnyitó:

A kiállítást Fegyverneky Sándor országos főépítész nyitotta meg. Köszöntőt mondott Kálmán Ernő a Magyar Építőművészek Szövetségének elnöke.

A rendezvény szakmai együttműködő partnerei és védnökei:

  • Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium
  • Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Építészmérnöki Kar, Épületszerkezettani Tanszék
  • ÉMI Kht.
  • Magyar Építész Kamara
  • Magyar Építőművészek Szövetsége
  • Magyar Kereskedelmi és Iparkamara
  • Magyar Passzívház Szövetség
  • Zöldtetők Országos Szövetsége

Látogatói információk:

A kiállítás deklaráltan szakmai rendezvény, ennek ellenére a lakossági felhasználókat kedvezményes jegyekkel várják minden nap délután 14.00 és 18.00 között a tömegközlekedéssel jól megközelíthető és kiváló infrastruktúrával rendelkező SYMA Rendezvényközpontban. 

Néhány jellemző adat a Tetők Falak Homlokzatok Szakkiállításról

  • Kiállítók száma: 90
  • Kiállítási és konferencia terület: bruttó 8.000 m2
  • Várt látogatószám: 6 000, amelyből 20 % magánvásárló 80 % szakember
  • A konferenciák várt látogatószáma: 1.200 szakember

További hasznos információk

Helyszín:

  • SYMA Sport- és Rendezvényközpont  „A” Csarnok Budapest XIV, Dózsa György út 1.

Megnyitó:

  • Időpont: 2009. február 11., szerda - 13.00
  • Helyszín: SYMA Rendezvényközpont – Fórum tér („A” Csarnok, Bp., XIV. Dózsa György út 1.)

Nyitva tartás: 

  • Szerda - péntek  10.00-18.00 - szakmai látogatók számára
  • 14.00-18.00 “happy hours” – lakossági fogyasztók számára kedvezményes belépési lehetőséggel

Belépőjegyek:

  • Napi belépőjegy 1.800,- Ft
  • Kedvezményes szakmai belépőjegy (újsághirdetési kuponnal) 900,- Ft
  • Kedvezményes belépőjegyek a lakosság számára 14.00 után 900,- Ft
  • Katalógus CD 600,- Ft

A kiállítás szervezője:  Expositor Rendezvényszervező és Marketingtanácsadó Kft., 1146 Budapest, Dózsa György út 1. www.expositor.hu Tel.: (1) 460-1180 Kiállítási igazgató: Davidovics Iván

További információ: www.tfh.hu www.expositor.hu 

Forrás: Build-Communication Kft.

< >

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Áttevődik a hangsúly: erőteljesebben jelentek meg az elmúlt évek termékei a Contrumán

Gyártói hírek, cikkek 2024. 04. 15.

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Contruma építőipari kiállítás- és vásáron, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?