Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

Országos ArchiCAD Verseny a Mesharray és a Graphisoft támogatásával

Hírek 2009. 02. 04.

Keressük 2009 Építész Tehetségét!

Budapest, 2009. január 27. – A Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki Kara Országos ArchiCAD Versenyt hirdet a Graphisoft és a Mesharray Digital Media School támogatásával.  A szervezők az év építész tehetségét keresik a nappali tagozatos építészhallgatók körében, akik terveik és ötleteik megmérettetésére kapnak lehetőséget. Az Országos ArchiCAD versenyre 2009 januárjától, a Mesharray weboldalán  www.mesharray.hu lehet jelentkezni.

Az Országos ArchiCAD Verseny hagyományai a 60-as évekig nyúlnak vissza. Célja tehetséges tervezők, és izgalmas ötletek felkutatása, tétje pedig az egyetemre való felvételi vizsga nélküli bejutás volt. A pécsi Pollack Mihály Építőipari Technikumban szervezett megmérettetésen a diákok még rajztábla, fejes vonalzó, lépték, körző és ceruza segítségével készítették el pályamunkáikat. A verseny célja az elmúlt évek alatt mit sem változott, ám ma már tervezőprogramok segítségével a számítógépen zajlik a munka, a versenyzők egyetemisták, a tét pedig, az értékes szoftver és oktatási nyeremények mellett, a szakmai karrier elindítása is.

Így a versenymunkák elbírálásnál a tervezési pontosság és megvalósíthatóság mellett, a kreativitást és az ötletet értékeli majd a szakmai zsűri, melynek elnöke Kertész András Tibor, Ybl,- és Építészeti Nívódíjas építész, a Kertész Építész Stúdió vezető tervezője.

A Mesharray Digital Media School-ban megrendezésre kerülő versenyre az érdeklődő diákok a www.mesharray.hu weboldalon, február 20-ig regisztrálhatnak.

"A verseny nagyszerű lehetőség fiatal, tehetséges építészhallgatóknak, hogy rangos zsűri előtt mutathassák be kreativitást és technikai tudást ötvöző munkájukat. Nagyon örülünk, hogy magas színvonalú infrastruktúrával felszerelt budapesti oktatóközpontunk a verseny helyszíneként szolgálhat, és ezzel mi is hozzájárulhatunk az ő sikerükhöz." – mondta el Bakos Bernadett, a Mesharray Digital Media School vezetője.

A versenyre jelentkező diákok közül a résztvevő iskolák jelölik azt a 21 hallgatót, akik végül az ország legnevesebb felsőoktatási intézményeinek építész karairól bekerülhetnek a megmérettetésre. A versenyzőknek 6 óra alatt, egy konkrét tervezési feladatot kell majd megoldaniuk a Graphisoft által biztosított ArchiCAD szoftverek segítségével a Mesharray oktatótermében.  

„A Graphisoft alapítása óta elkötelezetten támogatja az építészoktatást hazánkban, és a világ összes országában.  Alapelveink közé tartozik, hogy a jövő építészeinek a lehető legjobb oktatásban kell részesülniük a lehető legfejlettebb technikával, így az igazi tehetségek nem veszhetnek el. Az országos ArchiCAD verseny egy nagyszerű lehetőséget kínál fel a diákoknak, hogy ne csak az iskola keretein belül mutathassák meg rátermettségüket, hanem nagyobb nyilvánosságot és kellő alapot kaphassanak jövőjük megalapozásához. Büszkék vagyunk rá, hogy a Graphisoft fel tud karolni egy ilyen nagyszerű kezdeményezést.” – nyilatkozta Kovács Kornél a Graphisoft közép-európai regionális vezetője.

Habár a szponzorok köre folyamatosan bővül, a Graphisoft, a Mesharray és a CAD Stúdió által felajánlott díjak már önmagukban nagyszabásúak, melyek közé tartozik egy 3 napos látogatás a Nemzetközi ArchiCAD Egyetemen, Angliában, ArchiCAD, Cinema 4D és Archiphysics szoftverek, valamint részvétel a Mesharray 3D Vizualizáció kurzusán.

További információ a versenyről a www.mesharray.hu oldalon vagy az archicadverseny@mesharray.hu e-mail címen kapható.

Forrás: Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki Kara

< >

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Áttevődik a hangsúly: erőteljesebben jelentek meg az elmúlt évek termékei a Contrumán

Gyártói hírek, cikkek 2024. 04. 15.

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Contruma építőipari kiállítás- és vásáron, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?