Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

Nemetschek hírek

Gyártói hírek, cikkek 2008. 09. 22.

CAD-TREND 

Most érdemes váltani rajzolóprogramról épületinformációs modellre

A világ legnagyobb CAD-forgalmazó vállalatainak fejlesztései fej-fej mellett haladnak, és a különböző programok közötti átjárás is egyre inkább megvalósul a közös fájlformátumok révén. Egyre inkább érdemes tehát fontolóra venni a „márkahűtlenséget”, ha erre valamilyen kedvező lehetőség adódik. A Nemetschek legújabb ajánlata első hallásra talán meglepő, de a fentiek fényében korántsem ésszerűtlen. 

Tovább» 

MAGYAR SIKER

„Sok fölösleges munkát és félreértést tudtunk megspórolni”

A különböző CAD-programok közötti átjárhatóság továbbfejlődését várja a jövőtől Bordi János, a − most éppen egy 60 ezer négyzetméteres pécsi épületegyüttes tervezésén dolgozó − Aula építésziroda társtulajdonosa. Az Allplan által lehetővé tett hálózati együttműködés lehetőségét mindenesetre alaposan kihasználják; alkalomadtán egy másik Nemetschek-felhasználó tervezőirodával is közös hálózatra csatlakoznak.

Tovább» 

CAD-TREND

Új távlatok az épülettervezésben: csökkenő kockázatok, javuló hatékonyság

Aki szenvedett már a tervezési és építési folyamatot számtalanszor megakasztó információzavaroktól, jól tudja azt is, hogy a pontos és egyértelmű adatcsere mennyivel javíthatja a munka hatékonyságát. A problémára a rendszerszerű megoldás a közös adatokat hordozó épületinformációs modell, a manapság oly sokat emlegetett BIM.

Tovább» 

PROJEKT

Séta a még nem létező múzeumban

A Berlinben megnyílt Német Történeti Múzeumról annak idején, 2006-ban a sajtóban is olvashattunk híradásokat. Arról azonban mindmáig kevés szó esett: milyen különleges tervezői munkát igényelt, hogy a többezer kiállítási tárgyat egyedi környezetben tudják bemutatni. Ráadásul még a megnyitó közeledtével is változtak a kiállításra vonatkozó elképzelések.

Tovább»

MAGYAR SIKER

Oberndorfer-házak: pontosan, gyorsan, csúcstechnológiával

A megbízó igényei alapján részletes 3D modell, illetve kiviteli terv készül, amely pontosan tartalmazza az adott építményhez felhasználandó elemek típusát, méreteit; természetesen a nyílászárók, áttörések, gépészeti és elektromos vezetékek helyével együtt. Az ebből kinyerhető adatokat használják fel az előregyártott vasbeton elemek előállítását végző robotok is. A technológiáról Grieszler Zsolt, az Oberndorfer magyarországi képviselője nyilatkozott.

Tovább»

DIÁKMENÜ

Indul az iskolákban a Nemetschek-oktatás

Az ország számos egyetemén és szakiskolájában ebben az évben is újraindul a Nemetschek-cégcsoporthoz tartozó CAD-szoftverek oktatása. A tantárgyat választó diákok nemcsak élvonalbeli szoftverek használatát tanulhatják meg, de ezáltal a hasonló programokkal dolgozó szakemberek nemzetközi közösségének is tagjai lehetnek. Így akár a jövőbeli együttműködés lehetősége is megnyílhat előttük, elsősorban Európában.

Tovább»   

NEMETSCHEK-VILÁG

Képletszámítás egyszerűbben

Bármilyen bonyolult képlet gyors kiszámítására alkalmas, igen egyszerűen használható, jegyzetfüzetszerű grafikus felhasználói felületen; mértékegységek átszámítási lehetőségével és egyéb szolgáltatásokkal − a MathCAD kiváló kiegészítő eszköz a tervezőszoftvereket alkalmazó mérnökök, kutatók számára. Világszerte 250 ezer szakember használja. Mostantól a Nemetschek kínálatában is megtalálható.  

Tovább» 

NEMETSCHEK-VILÁG

Megjelent a Cinema 4D legújabb verziója

Szeptemberben megjelent a Cinema 4D Release 11, a világszerte használt 3D-s animációs csomag legújabb változata. Nem lineáris animációs rendszer, globális megvilágító rendermeghajtó és gyorsabb feldolgozási sebesség − ezek szerepelnek a főbb újítások között.

Tovább» 

NEMETSCHEK-VILÁG 

Kivételes lehetőség szerkezettervezőknek

A „FriLo-programcsomag 2008” kivételes szoftverösszeállítás, mellyel tartószerkezeti méretezések, egyedi szerkezeti elemek számításai végezhetők. Mindez most különlegesen kedvezményes áron rendelhető: egy 60 modult tartalmazó választékból 15-öt választhatnak ki szabadon a vásárlók, összesen mindössze 500 ezer forintért.

Tovább» 

Forrás: Nemetschek Magyarország Kft. hírlevél

< >
Kapcsolódó katalógus oldal(ak):
Építőipari, CAD szoftverek

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Áttevődik a hangsúly: erőteljesebben jelentek meg az elmúlt évek termékei a Contrumán

Gyártói hírek, cikkek 2024. 04. 15.

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Contruma építőipari kiállítás- és vásáron, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?