Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

Budapesti Lakásvásár - tizenharmadszor

Ingatlan 2008. 08. 27.

Az ősz közeledtével a lakáspiac szereplői egyre intenzívebben készülnek az immár hagyományos szeptemberi seregszemlére, a 13. Budapesti Lakásvásárra. Ezúttal is sikeresnek ígérkezik a nagy találkozás: már augusztus közepére 80 százalékban megtelt a SYMA Sport- és Rendezvényközpont legnagyobb csarnoka.

Úgy tűnik, a tizenhármas szám ezúttal mindenkinek szerencsét hoz szeptember 26-28. között, sikeresnek ígérkezik ugyanis a fővárosban immár tizenharmadik alkalommal sorra kerülő lakáspiaci mustra, aminek kétségtelen bizonyítéka: augusztus közepéig a bérelhető területek 80 százaléka gazdára talált. Ami mindenképpen sokatmondó eredmény figyelembe véve azt, hogy még nagyjából egy hónap van hátra a szeptember végén megrendezendő ingatlanos seregszemléig.

Noha sokakat meglephet a lakáspiac szereplőinek rendkívüli aktivitása, voltaképpen nem érdemes csodálkozni azon, hogy mindenki sokat vár a következő hónap utolsó hétvégéjétől. Tudható, hogy az utóbbi időszak romló kereslet-kínálati viszonyai között sok múlik azon, hogyan és miként sikerül megszólítaniuk a potenciális vevőket az értékesítőknek és a forgalmazóknak. Emiatt érzékelhető még a szokásosnál is erősebben a jelenlét kényszere a lakásokat eladni kívánó cégek körében, ami arra ösztönzi őket, hogy biztosítsák be helyüket a 13. Budapesti Lakásvásárra.

Az új és a használt lakások palettáját egyaránt felvonultatják majd a kiállítók, átfogó képet adva ezzel arról, hogy mi érhető el jelenleg a fővárosi és főváros környéki lakáspiacon. Nem véletlen, hogy a következő otthonukat tervezők is tudják, ha felkeresik a SYMA Sport- és Rendezvénycsarnokot az utolsó szeptemberi hétvégén, akkor minden bizonnyal találnak elvárásaiknak megfelelő lakást vagy házat, de információt mindenképpen.

Lesznek szerény „egyenstandok” és egyedi építésű, csilivili óriásstandok egyaránt, hiszen a kisebb és a nagyobb cégek egyaránt fontosnak tartják, hogy megismertessék potenciális vevőikkel ajánlataikat. Budai és pesti, keresett és kevésbé népszerű kerületek épülő vagy elkészült beruházásait egyaránt felvonultatják a kiállítók.

Az utóbbi vásárok alkalmával már megszokhatták az érdeklődők azt is, hogy nem kizárólag magukat az ingatlanokat kínálják itt az értékesítők, hanem az azzal kapcsolatos szolgáltatások széles köre is megjelenik majd. Jelen lesznek tehát a pénzügyi szféra szereplői, ám nemcsak a bankok és biztosítók mutatják be termékeiket, hanem az ingatlanértékesítő hálózatok finanszírozásra specializálódott részlegei szintúgy közszemlére teszik kínálatukat. Mint évek óta mindig, ezúttal is jönnek a bankfüggetlen tanácsadók, akik az összes hiteltermék közül segítenek kiválasztani a legideálisabbat.

A Lakásvásár ingyenes szolgáltatásai között ezúttal is ott lesz a Hidasi és Társai Ügyvédi Iroda; munkatársai bérleti joggal, adás-vétellel kapcsolatos fontos tudnivalókkal kapcsolatban adnak tanácsot az érdeklődőknek. Szintén díjmentes a Gyermeksziget játszótér és az Internet Cafe. A lakásvásári világhálót ezúttal is az LTK Magyarország szolgáltatja. A passzázs megszokott pezsgését a színes ingatlanpiaci sajtó és internet-szolgáltatók biztosítják, lakberendezési magazinokkal, ingatlanos újságokkal és lakáskereső portállal egyaránt találkozhat a nagyközönség.

Az eddigi tapasztalatok szerint tehát érdemes kijönni a látogatóknak, s nem csupán abban az esetben, ha biztosak benne, hogy már a helyszínen lefoglalóznak egy nagy kedvezménnyel kínált lakást. A korábbi rendezvények ugyanis bizonyították, hogy szép számmal akadnak olyan érdeklődők, akik itt gyűjtik be a döntésük szempontjából nélkülözhetetlen információkat, de csak néhány héttel később választják is ki majdani otthonukat.

Az egész hétvégés kiállítás szeptember 26-án (péntek) 14 órától szeptember 28. (vasárnap) este 6 óráig tart nyitva.

Forrás: Lakásvásár Média Csoport

< >

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Áttevődik a hangsúly: erőteljesebben jelentek meg az elmúlt évek termékei a Contrumán

Gyártói hírek, cikkek 2024. 04. 15.

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Contruma építőipari kiállítás- és vásáron, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?