Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

Ruukki - hatékony csarnoképítési módszerek

Gyártói hírek, cikkek 2008. 03. 05.

A Ruukki hatékony csarnoképítési módszereket kínál Magyarországon

  • A magyar forgalom 20 %-át a dinamikusan növekvő csarnok üzletág teszi ki
  • A Ruukki mindhárom üzletága már Magyarországon 

10 %-kal növelte nettó árbevételét és ezzel nyereséges évet zárt 2007-ben a Ruukki Vállalatcsoport. A finn acélipari cég 24 országban mintegy 3,9 milliárd euró nettó árbevételt könyvelhetett el. Ez az előző évhez viszonyítva 10 %-os növekedést jelentett, és az idei évben az előzőhöz hasonló módon további 10 %-os bővüléssel számol a cég vezetése. Az előzetes adatok alapján ehhez az eredményhez a 126 főt foglalkoztató magyar Ruukki 36,6 millió euróval járult hozzá.

Növekszik az igény az acélszerkezetű csarnokok iránt

Az elmúlt néhány évben az acélszerkezetű csarnokok területén a Ruukki jelentős piacot nyert. Mára a magyar cég az előzetes adatok szerinti 9,5 milliárd Ft-os nettó árbevételének 20 %-a ebből a dinamikusan fejlődő üzletágból kerül ki. A Ruukki új építőipari megoldást kínál ezzel Magyarországon, amely leegyszerűsíti és hatékonyabbá teszi a kereskedelmi és az ipari épületek létesítését.

Ez az innovatív megoldás magában foglalja az alapozás, az acélszerkezeti váz és a burkolat teljes tervezését, gyártását és kivitelezését, pl. kiskereskedelemi egységek, logisztikai- és gyártócsarnokok részére.

„Folyamatos megújulással és magas fokú előregyártással reagálunk az építőipari kihívásokra. A gyors, hatékony gyártással és kivitelezéssel időt és erőforrást takarítunk meg vevőink számára. Új rendszerünk kevesebb költséggel és működési kockázattal jár.” – mondta el Saku Sipola, a Ruukki Construction elnöke.

A magyar piac számára az acélszerkezetek, homlokzat- és tetőszerkezetek gyártása a Ruukki magyar, szlovák és lengyel gyáraiban folyik. A biatorbágyi üzemben tetőlemezeket, teherhordó lemezeket és homlokzati burkolatokat gyártanak.

„A folyamatosan növekvő gyártási kapacitás Magyarországon és a szomszédos országokban megbízható szállításokat biztosít, és biztos szervezeti hátteret tud garantálni.” – emelte ki Papp János, a Ruukki Construction értékesítési alelnöke, aki a magyarországi, szerbiai, szlovéniai és horvátországi piacokért felelős.

A Ruukki széleskörű gépipari tevékenységet is magáénak tudhat Magyarországon, mióta 2007-ben megvásárolta a Magyar Aprítógépgyár Zrt.-t.

A konszern

A Rautaruukki az építőipar és a mechanikai ipar számára biztosít fém alapú kiegészítőket, rendszereket és integrált rendszereket.  A cég a fém termékek és a szolgáltatások széles skálájával rendelkezik.  A 24 országban jelen lévő Rautaruukki több mint 14600 alkalmazottat foglalkoztat. 2007-ben a nettó árbevétel összesen 3.9 milliárd euró volt. A Rautaruukki részvényei a helsinki OMX Nordic Exchange tőzsdére be vannak vezetve. A Ruukki fő piaci területe Finnország és a skandináv országok, a Baltikum, Közép-Kelet-Európa, Oroszország és Ukrajna. Az építőiparban a Ruukki fő piaci területe a skandináv és balti országok, Közép-Kelet-Európa, Oroszország és Ukrajna. A Ruukki Construction, a Rautaruukki építőipari üzletága 20 országban van jelen, és több mint 4800 alkalmazottat foglalkoztat. A nettó árbevétel 2007-ben 1 milliárd euró volt.

Ruukki Magyarországon

A Ruukki 2003 óta van jelen Magyarországon. Mára már két cég létezik, a Ruukki Hungary Kft. és a Ruukki Tisza Zrt. Az építési üzletágat vezető Ruukki Hungary Budapesten és Biatorbágyon működik, míg a gépészeti üzletágat a Ruukki Tisza, előző nevén Aprítógépgyár (AGJ) képviseli. A Ruukki 2007 óta szállít nagyszilárdságú acélokat a hazai gépipar, az elektronikai ipar és a mezőgazdasági ipar számára. A magyarországi alkalmazottak száma 2007 végére elérte a 890 főt.

A Ruukki gyáregységei Magyarországon:

  • Budapest: Acél alapanyag és építési termékek értékesítése
  • Biatorbágy: Építési termékek gyártása (tetőlemezek, teherbíró trapézlemezek, alacsonybordás trapézlemezek, tálcás burkolatok, sávos homlokzatburkolatok és C-kazetták), 
  • Jászberény: Hegesztett alkatrészek (nagyméretű gémek földmunkagépekhez és anyagmozgató berendezésekhez interkontinentálisan működő ügyfelek részére az emelés, rakodás és szállítmányozás iparágban)
  • Hatvan: Hegesztett alkatrészek értékesítése és gyártása (kisebb gémek).

A Ruukki szolgáltatásai és építési üzletága Magyarországon

A Ruukki üzletága Magyarországon gyorsabban nő a jelenlegi építőipari piaci növekedésnél (3,9% 2007-ben - Euroconstruct). A kereskedelmi, logisztikai és ipari épületek arányának növekedésére alapozva, e fejlődés kiszolgálására 2006-ban 9 millió euró befektetésével a cég új gyárat épített Biatorbágyon, a többi Közép-Kelet-Európai országban pedig további befektetések vannak folyamatban.

Bővebb információ: Papp János, értékesítési alelnök. tel: +36 30 33 61113

Forrás: Ruukki

< >

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Áttevődik a hangsúly: erőteljesebben jelentek meg az elmúlt évek termékei a Contrumán

Gyártói hírek, cikkek 2024. 04. 15.

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Contruma építőipari kiállítás- és vásáron, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?