Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

Több kényelem a tetőtérben

Gyártói hírek, cikkek 2007. 05. 05.

Az alábbi, a Velux sajtószobájából származó cikk több, a tetőtérbeépítések komfortját növelő terméket mutat be:  

A piaci trendek azt mutatják, hogy az építkezők egyre inkább keresik az alapnál többet nyújtó, az egyedibb lakókörnyezet megteremtését szolgáló termékeket. A VELUX mint a tetőtéri ablakok piacvezetője, élen jár az ez irányú fejlesztésekben, és idei termékprogramját is ennek megfelelően bővítette.

A lakáskeresők többsége – hosszú távra tervezve – a gazdaságosság mellett egyediségre, személyre szabott terekre is vágyik, melyet sokan a meglévő lakótér felújításával vagy a tetőtér irányába történő bővítésével érik el. A magyar nagyvárosokban gyorsan elkelnek a nagy alapterületű, egybenyitott terekkel rendelkező, ún. penthouse lakások, belvárosi felújított bérházak legfelső szintjén. A népszerűség nagymértékben köszönhető a korszerű építőanyagoknak és kivitelezési technológiáknak, melyekkel a tetőtér egyenrangú lakó- és munkahellyé vált a hagyományos lakószintekkel.

Tetőerkély – csak a VELUX-tól

A tetőteret igazán luxuskategóriába emeli a világon egyedülálló, erkéllyé nyitható tetőtéri ablak. A térdfallal nem rendelkező tetőterekbe így a padlótól szinte a mennyezetig akadálytalanul juthat be a természetes fény. A tökéletes fényviszonyok mellett a térélmény is páratlan lesz a lakók számára, főként akkor, ha erkéllyé nyitják az ablakot. Mivel csukott állapotban tetőfelületbe simuló ablaknak tűnik, olyan védett épületeknél is jól használható, ahol erkély építésére hatóságilag nincs lehetőség. A fafelületű tetőerkély szerkezetileg egy felső tengely mentén nyíló ablakból, és egy másik, alsó ablakelemből áll. A felső rész 45°-ig nyílik felfelé. A biztonsági üvegezésű alsó ablakelem a felső ablak nyitása után tolható függőleges helyzetbe, egy korlátrész segítségével, mely biztonságos mellvédként is funkcionál.  

Biztonságos, fix ablakok

A tetőerkélyhez hasonlóan a fix (azaz nem nyitható) tetőtéri ablakokkal is tágasabb a térérzet, és jobb kitekintési lehetőség nyílik a tetőtérből. Minden esetben csak egy nyitható tetőtéri ablakkal építhetők össze, annak lefelé történő kiegészítéseként. Biztonsági üvegezése miatt a fix ablakelem gyerekszobába kifejezetten praktikus. Fa és műanyag felülettel is választható.

Tetőkijárat lakótérből

A piacon forgalomban lévő tetőkibúvók mellé a VELUX olyan terméket is kínál, amely lakott, fűtött térből nyújt szabad kijárást a tetőre. A tetőtéri ablakok műszaki és esztétikai tulajdonságaival mindenben megegyező tetőkijárat egyedül a nyitás módjában tér el. Egy kilincs segítségével az ablakszárny oldalra nyitható, tetszőlegesen megválasztva a nyitásirányt.

Hatméteres fénycsatorna

A tavaly megjelent, rugalmas csővel szerelt fénycsatorna mellett, az idén a VELUX forgalomba hozza a merev csöves változatot is. Előnye, hogy míg a flexibilis cső „hatótávolsága” max. 2 méter, addig a merev csővel ellátott megoldás akár 6 méterre is képes természetes fényt juttatni. Maga a fénycsatorna főként a kishajlású tetővel épített családi házak belsejében lévő, szükségleti funkciókat betöltő helyiségek (gardrób, fürdőszoba, mellékhelyiség, folyosó, stb.) természetes megvilágítására ideális. A fénycsatorna segítségével a tetőn át napfény jut a helyiségekbe, így egész nap biztosított a természetes megvilágítás.

A fenti termékek minőségükkel, könnyű beépíthetőségükkel és egyszerű kezelhetőségükkel járulnak hozzá ahhoz, hogy a használaton kívüli padlásból kényelmesen élhető, kellemes otthon váljon.

További információ:

Budai Henrietta - PR koordinátor Tel: (1)437-0899, (30)257-3133 budai.henrietta@velux.com
< >
Kapcsolódó katalógus oldal(ak):
Tetőablak, tetőtéri, tetősík ablak

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Áttevődik a hangsúly: erőteljesebben jelentek meg az elmúlt évek termékei a Contrumán

Gyártói hírek, cikkek 2024. 04. 15.

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Contruma építőipari kiállítás- és vásáron, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?