Utolsó frissítés: 2024-02-21

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

ENREG ENERGIA REGENERABILA® és PV Platform Románia - Románia nyugati kapuja a megújuló energia befektetői számára

Hírek 2014. 01. 08.

A Románia-Magyarország-Szerbia határmenti háromszög legnagyobb euro régiós megújuló energia vására, az ENREG ENERGIA REGENERABILA®, immár 6. rendezvényével tér vissza 2014. április 9-11. között az Expo Arad International vásárcsarnokba. A nemzetközi energetikai szakkiállítás Románia nyugati kapuját jelenti a befektetők számára, és egyesíti mindhárom ország érdekeit a megújuló energiára és energiahatékonyságra vonatkozóan.

Annak ellenére, hogy a zöldbizonylatok száma csökkent és a megújuló energiaforrásra irányuló beruházások száma tovább nőtt, a harc a tisztább környezetért továbbra is folytatódik. A 2013 év közepére Romániában 413 MW napelemet telepítettek, 2.198 MW volt a szélenergiából, 474 MW a vízenergiából és 52 MW a biomasszából származó kapacitás. Mindez bizonyíték arra, hogy Románia a 2013-as évben 660 GWh nettó energiát exportált.

Emellett jelentős változások várhatók a megújuló energia területén. A 2014-es év lesz a kezdete egy új korszaknak, ami a megújuló energia beruházásokat illeti Romániában. Az ANRE (Nemzeti Energiapiaci Szabályozó Hatóság Romániában) szerint a figyelem a kis befektetők felé fordul, ahol a közvetlen kedvezményezettek a fogyasztók - a magánszemélyek és a kis- és középvállalkozások - lesznek.

Az ENREG® kiállítás és a párhuzamosan megrendezésre kerülő szakmai konferenciák különböző témákban várják az érdeklődőket 2014-ben, mint: napenergia, biomassza, biogáz, kapcsolt energiatermelés, vízenergia, hőszivattyú, hulladékból nyert energia valamint energiahatékony építés és felújítás.

Az ENREG ENERGIA REGENERABILA® kiállítással egy időben kerül sor a 2. PV Platform Románia rendezvényre, mely a napelemes szakma elsőszámú találkozási pontja a régióban. Ennek keretében 2014. április 9-10-én 2. alkalommal kerül megrendezésre a 2 napos PV konferencia - Változások és Kockázatok címmel az Expo Arad International vásárcsarnokban.

További információkat talál az ENREG® kiállításról honlapunkon: www.enreg-expo.com

Forrás: REECO Group

< >

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Lakhatási gondok, példamutató önkormányzatok

Hírek 2024. 02. 21.

Pályázati felhívást tett közzé a Habitat for Humanity Magyarország

Országos pályázatot indít a Habitat for Humanity Magyarország ‘Önkormányzatok a lakhatásért’ címmel. Azokat az önkormányzatokat szeretnék díjazni és felhívni eredményeikre a figyelmet, amelyek a 2019/2024-es ciklusban kiemelten foglalkoztak a lakhatással kapcsolatos problémákkal és előremutató intézkedéseket vezettek be. Három kategóriában várják a jelentkezéseket 2024. április 2. éjfélig

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?