Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

Renewable Energy Award - nemzetközi energetikai díjak átadása a RENEXPO® szakkiállításon

Hírek 2013. 05. 03.
A legszebb stand 2013-as díjazottja a Magyar Villamos Művek Zrt. installációja lett
A legszebb stand 2013-as díjazottja a Magyar Villamos Művek Zrt. installációja lett

2013. április 26-án kerültek átadásra a RENEXPO® RENEWABLE ENERGY AWARD szakmai díjai három kategóriában. A leginnovatívabb technológia, a legszebb stand és a szakma kiemelkedő személyisége kategóriák nyertesei a kiállítás második napja utáni állófogadáson vehették át a rangos díjakat.

Az öt fős szakmai zsűri nem volt könnyű helyzetben, amikor a beérkezett pályázatok közül kellett kiválasztania a "leginnovatívabbat", hiszen a kiállítók mind a jövőbemutató zöld energia témaköréből kerültek ki. Ezt a díjat végül egy olyan magyar találmány nyerte el, amely forradalmasíthatja a városi közlekedést. A MOVEO Zrt. egy olyan elektromos meghajtású, kis méretű robogót fejlesztett ki, amely rendkívül könnyű súlyú és használat után egy közepes bőrönd méretére összecsomagolható. Így éjszakára akár be is vihetjük a lakásba, vagyis városban sem kell az utcán tárolni. Amíg mi pihenünk, a robogót feltölthetjük otthon a hagyományos áramcsatlakozásról.

A szakma kiemelkedő személyiségének megválasztása szintén nagy feladat elé állította a zsűrit. A díj győztese központi szerepet tölt be ebben az iparágban, állandó elkötelezettség jellemzi vagy különleges eredményeket ért el a megújuló energiaforrások és az energiahatékonyság területén. Végül egy olyan neves szakember nyerte el a díjat, aki hosszú évek óta elkötelezett híve a megújuló energia hasznosításának és elterjesztésének. Számos publikáció, könyv, előadás és kutatás köthető Dr. Dinya Lászlóhoz, aki jelenleg a gyöngyösi Károly Róbert Főiskola tanszékvezető tanára, valamint szakmai szövetségekben is vezető szerepet tölt be.

A legszebb stand díjazottját a látogatók döntötték el szavazataikkal. A 2013-as nyertes a Magyar Villamos Művek Zrt. installációja lett, amely impozáns módon mutatta be az MVM tevékenységét és az elektromos hálózat működési elvét.

A kiállítás 2013. április 25-27. között került megrendezésre a SYMA Rendezvényközpontban.

Forrás: REECO Hungary Kft. www.renexpo.hu  

< >

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Áttevődik a hangsúly: erőteljesebben jelentek meg az elmúlt évek termékei a Contrumán

Gyártói hírek, cikkek 2024. 04. 15.

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Contruma építőipari kiállítás- és vásáron, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?