Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

19. Budapesti Fundamenta –Lakásvásár, valamint Ház- és lakásfelújítási Kiállítás

Több mint 100 kiállítóval nyit a hétvégén Magyarország legnagyobb lakáspiaci rendezvénye

SYMA Csarnok, szeptember 23-25.

Hétvégén ismét megnyitja kapuit Magyarország legnagyobb lakáspiaci rendezvénye, a Fundamenta-Lakásvásár, mely idén első alkalommal kiegészül a Ház- és lakásfelújítási kiállítással! Így a látogatók egy helyen, a SYMA Rendezvényközpont nagycsarnokában ismerhetik meg Budapest és környékének teljes új és használt lakás kínálatát, a hitelfelvételi és támogatási lehetőségeket, valamint a ház- és lakásfelújítással foglalkozó cégek ajánlatait. Az eseményen kiállítóként lesznek jelen az épületgépészeti berendezéseket, építőanyagokat forgalmazó és környezetbarát technológiákat kínáló vállalkozások, valamint természetesen a kész- és passzívház építéssel foglalkozó cégek is.

Külön is érdemes felhívni a figyelmet a Fundamenta-Lakásvásár megnyitója előtt, a helyszínen tartott ingatlanszakmai konferenciára, ahol az előadók között lesz többek közt Dr. Gergely Károly, a Fundamenta Lakáskassza Zrt. elnök-vezérigazgatója, valamint az Otthonteremtési Tanácsadó Testület vezetője, Harmati László, az FHB Jelzálogbank Nyrt. üzleti vezérigazgatója, és Akar László, a GKI Gazdaságkutató Zrt. vezérigazgatója.

Változó piaci környezet:

Az utóbbi időszak kormányzati bejelentései jelentős hatással lehetnek a lakáspiacra, különösen az előttünk álló pár hónap során. A fokozott figyelem miatt a szervezők azt várják, hogy a válság előtti időket idézi majd a vásár látogatottsága.

Mint Borsi István, a rendezvény ügyvezetője elmondta, sok olyan kiállító lesz ott a vásáron, akik az utóbbi időszakban nem voltak olyan aktívak a lakáspiacon sőt, új lakásfejlesztők is eljönnek a SYMA Csarnokba. Borsi István szerint a nyáron tapasztalt élénkebb lakáspiaci forgalom után most a kormányzati intézkedések tartják lázban a piacot: „Nagyon sok a bizonytalanság, senki sem tudja pontosan megmondani, hogy mi lesz a nemrégiben törvénybe is foglalt kormányzati intézkedések hatása, mindenestre a legtöbb szakember élénk lakáspiaci forgalmat jósol az év hátralévő részében”.

A 19. FUNDAMENTA-LAKÁSVÁSÁR KÍNÁLATA:

Új és használt lakások, házak, valamint építési telkek

Új lakások tekintetében Budapesten és környékén a kínálat egyre csökken. A piacon lévő jelentősebb szereplők közül mindenki ott lesz a rendezvényen. Olyan beruházókkal is találkozhatnak a látogatók, akik az utóbbi években elmaradtak a vásárról, sőt újonnan piacra lépő vállalkozások is kiállítanak a hétvégén. A kínálatban ezen felül lesznek építési telkek, valamint használt lakások is.

Előtakarékosság

A Fundamenta-Lakáskassza Zrt. immár egy éve a vásár névadó szponzora és főtámogatója. A lakástakarékpénztárhoz, az előtakarékossághoz köthető állami támogatások és hitelfelvételi lehetőségek teljes termékpalettáját kínáló Fundamenta most ősszel is igen hangsúlyos megjelenéssel biztosítja meglévő és leendő ügyfelei legmagasabb szintű kiszolgálását.

Hitelek

Ugyancsak kint lesznek a vásáron a vezető hazai pénzintézetek is, így a kölcsönajánlatokat személyre szabottan, egymástól párméteres távolságra, könnyedén össze lehet hasonlítani. A hitelek tekintetében a CIB Bank standját érdemes kiemelni. Szintén a kiállítók közt lesz az FHB Bank, amely személyre szabott termékekkel és tanácsadással szolgál például a referenciakamathoz kötött vagy az állami támogatású hiteleiből, kedvezménycsomagjaiból.

Ház- és lakásfelújítás

Igazi újdonság lesz idén a Fundamenta-Lakásvásáron a Ház- és lakásfelújítási kiállítás. Az építések csökkenésével különösen nagy jelentőséget kap a meglévő ingatlanállomány felújítása, amit az állam az Új Széchenyi Terv keretein belül támogat. Az augusztusban kiírt „Mi otthonunk” pályázat sikere láttán – a rendelkezésre álló 1,6 milliárdos keretet három nap alatt lépték túl a pályázók – a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium rövidesen újabb pályázatot írhat ki, amint lesz rendelkezésre álló forrás. Így a felújítást tervező magánszemélyeknek érdemes már most összeállítani egy olyan kivitelezési tervet, amit pályázat formájában be tudnak majd nyújtani. Ehhez az első magyar Ház- és lakásfelújítási kiállítás adja a leghatékonyabb segítséget, hiszen az eseményen kizárólag a megbízható és ellenőrzött minőséget kínáló anyaggyártók, forgalmazók és kivitelezők lesznek jelen.

Zöld sziget

Az újdonságok mellett a Fundamenta-Lakásvásár szervezői a jól bejáratott hagyományokat is megtartották. Ahogy már évek óta, idén is külön „szigetet” kapnak a SYMA Rendezvényközpontban a kész- és passzívház építéssel foglalkozó cégek. Az energiahatékony otthonteremtés a szabályozók változásával egyre inkább előtérbe kerül Magyarországon is, így aki középtávon házépítést tervez, annak már most érdemes felmérni a korszerű technológiák nyújtotta lehetőségeket. Idén a MAKÉSZ védjeggyel rendelkező készházasok nem rendeznek külön Készház vásárt, így az érdeklődőknek ez lesz az utolsó lehetőségük, hogy ebben az évben egy helyen találkozzanak a kész- és passzívház építéssel foglalkozó cégekkel!

Hasznos szolgáltatások

Természetesen idén is lesz ingyenes jogi tanácsadás a Fundamenta-Lakásvásáron, kint lesznek a rendezvényen a közműcégek és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai. Aki már megtalálta álmai lakását a kiállításon, ingyenes lakberendezési tanácsadást is igénybe vehet a helyszínen.

Kényelmi szolgáltatások

Amíg a felnőttek elmélyülten válogatnak az ingatlankínálat között, addig a gyermekeket izgalmas játékokkal, foglalkozásokkal kötik le a szervezők a Gyerek szigeten.

A Fundamenta-Lakásvásár látogatói ingyenes vehetik igénybe az Internet Café szolgáltatásait is. A standokon és a vásáron érdekes játékokkal, nyereményekkel várják a látogatókat a szervezők és a kiállítók!

Szakmai programok

A Fundamenta-Lakásvásár immár hagyományos ingatlanszakmai konferenciája talán soha nem volt olyan aktuális, mint most. A konferenciára a regisztráció pénteken 9:30-kor kezdődik, majd a konferencia után a Fundamenta-Lakásvásár 14 órakor nyitja meg kapuit.

Az előadók:

  • Dr. Gergely Károly, a Fundamenta Lakáskassza Zrt. elnök-vezérigazgatója, az Otthonteremtési Tanácsadó Testület vezetője;
  • Akar László, a GKI Gazdaságkutató Zrt. vezérigazgatója;
  • Harmati László, az FHB Nyrt. üzleti vezérigazgatója;
  • Soós János, ingatlanszakértő;
  • Vass Adriánné Mónika, osztályvezető, Energia Központ Nonprofit Kft.;

(A konferencia sajtónyilvános és ingyenes)

Az ingatlanszakmai konferencia mellett a Magyar Téglás Szövetséggel (MATÉSZ) közösen szervezett kreditpontos (MÉK: 1,5 pont MMK: 0,5 pont) konferencián az "Épületek tervezésének statikai kérdései" címmel hallhatnak a mérnökök, tervezők érdekes szakmai előadásokat.

A Fundamenta-Lakásvásár egy társkiállítással is párosul. A SYMA Rendezvényközpont másik csarnokában a Hortus Hungaricus Nemzetközi Kertészeti Szakkiállítás és Vásárt rendezik meg a 19. Fundamenta Lakásvásárral egyidőben.

Forrás: Lakásvásár Média Csoport

< >

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Áttevődik a hangsúly: erőteljesebben jelentek meg az elmúlt évek termékei a Contrumán

Gyártói hírek, cikkek 2024. 04. 15.

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Contruma építőipari kiállítás- és vásáron, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?