Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

A Schneider Electric központja a világon elsőként kapta meg az új ISO 50001 minősítést

Energia megtakarítás 2011. 06. 24.

A Schneider Electric, az energiamenedzsment globális specialistájának Hive¹ néven ismert franciaországi központja a világon elsőként kapta meg az új ISO 50001 szabvány szerinti, energiamendzsment rendszerekre vonatkozó tanúsítványt. Az elismerés bizonyítja, hogy a Schneider Electric a saját létesítményei kapcsán is elhivatott az energiahatékonyság javítása iránt. A vállalat célja, hogy csökkentse környezeti lábnyomát és egyben nagyobb kényelmet biztosítson a felhasználók számára.

A hivatalosan 2011. június 15-én megjelent ISO 50001 szabvány meghatározza az energiamenedzsment rendszerek fejlesztésével, megvalósításával, karbantartásával és továbbfejlesztésével kapcsolatos követelményeket. A szabvány célja, hogy segítsen a kereskedelmi és ipari létesítmények energiahatékonyságának növelésében, felhasználásuk optimalizálásában és az üzemeltetési költségek csökkentésében. Az ISO 50001 szabványban előírtak teljesítését az AFNOR Certification² tanúsító szervezet ellenőrizte.

„Büszkék vagyunk rá, hogy megkaptuk az ISO legújabb tanúsítványát, hiszen ez az elismerés az energiahatékonyság iránti elkötelezettségünket, valamint iparági szakértelmünket bizonyítja. A Hive volt az első épület Franciaországban, amely megfelel a HQE Exploitation, az ISO 14001 és az NF EN 16001 szabványoknak.” – mondta Jean-Pascal Tricoire, a Schneider Electric elnök-vezérigazgatója. „Minden eddiginél erőteljesebben törekszünk a legszigorúbb energiamenedzsment szabványok betartására, mind ügyfeleink épületei, mind pedig sajátjaink esetében. A Hive rendkívül értékes visszajelzéseket ad számunkra, melyek segítségével működőképes energiahatékonyság-növelő megoldásokat fejleszthetünk a jövőben is” – tette hozzá Jean-Pascal Tricoire.

Az új szabvány előírásainak teljesítése érdekében a Schneider Electric már 2010 végén megkezdte energiafelügyeleti rendszerének átalakítását a különböző előzetes szabványtervezetekben meghatározott követelményeknek megfelelően.

A Schneider Electric több más telephelye is a Hive nyomdokaiba kíván lépni. A grenoble-i régióban található, kereskedelmi, valamint kutatási és fejlesztési részlegeknek otthont adó épületek már elnyerték az NF EN 16001 tanúsítványt. Az üzemeltetők céljai között szerepel az ISO 50001 megszerzése ennek a létesítménynek a kapcsán is.

¹ A Hive egy francia betűszó, jelentése: „Az innováció és energiahatékonyság csarnoka”. A franciaországi Rueil-Malmaison városában található épület 35 000 négyzetméter alapterületű, és több mint 1800 alkalmazott dolgozik itt.

² Az AFNOR Certification Franciaország vezető tanúsító szervezete, egyben az egyik legelismertebb tanúsító szervezet a világon. A szervezetet akkreditált tanúsítvány kiállító.

Forrás: Morpho Communications

< >
Kapcsolódó katalógus oldal(ak):
Épületvezérlés, házautomatizálás

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Áttevődik a hangsúly: erőteljesebben jelentek meg az elmúlt évek termékei a Contrumán

Gyártói hírek, cikkek 2024. 04. 15.

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Contruma építőipari kiállítás- és vásáron, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?