Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

A Schneider Electric is részt vesz az Intersolar Europe 2011 szakkiállításon

Energia megtakarítás 2011. 06. 01.

A napelemes iparág legnagyobb kiállításán a vállalat bemutatja a napenergia hasznosítását célzó teljes körű megoldásait

Budapest, 2011. június 1. – A Schneider Electric, az energiamenedzsment globális specialistájának megújuló energia üzletága idén kiállítóként és egyben előadóként is részt vesz a Münchenben megrendezett Intersolar Europe 2011 szakkiállításon. A június 6. és 10. között megrendezett konferencia és kiállítás a világ egyik legmeghatározóbb – 165 ezer m²-es területen 2200 kiállítóval – napenergia-hasznosítással foglalkozó eseménye, amelyre a szervezők idén is több tízezer látogatót várnak. A Schneider Electric standjánál (B4-es csarnok 270-es stand) a látogatók a versenyképes termékkínálat mellett közelebbről is megismerhetik a vállalat napenergia-hasznosítást célzó, teljes körű megoldásait. A Schneider Electric standjához látogató érdeklődők kötetlen beszélgetéseken is részt vehetnek a vállalat szakembereivel a megújuló energiával kapcsolatos legújabb trendekről.

A kiállítás mellett, június 8-án az érdeklődők meghallgathatják a Schneider Electric főmérnöke, Dr. Andrew Swingler – A PV-panelekből álló hálózatok MPP-követése az árnyékolás vonatkozásában: az optimális áramtermelés és befektetés megtérülésének maximalizálása felé című előadását. A szakkiállítás során megtekinthető lesz a világ első, kéthengeres V-motorral rendelkező, egyedi kivitelezésű, hibrid motorkerékpárja is, amelyet az innovatív, egyedi megoldások elkötelezettjeként a Schneider Electric fejlesztett ki.

A vállalat, az Intersolar Europe 2011 szakkiállításon bemutatott termékei és megoldásai – az egy- és háromfázisú inverterek, az átfogó megoldást jelentő PV Box készülék, továbbá az új, innovatív töltésvezérlő – rendkívül fejlett felügyeleti megoldásokat foglalnak magukban:

  • Conext™ sorozatú hálózatra tápláló napenergia-inverterek: megbízható és alacsony telepítési költséggel járó inverterek az egyszerű felszerelésnek és az integrált funkcióknak köszönhetően.
  • XC sorozatú központi inverterek: a központi inverterek új családja, melynek tervezése során ügyeltek arra, hogy modelljei hatékonyan és rugalmasan használhatóak legyenek bármilyen típusú PV-panellel és berendezéssel.
  • PV Box: áramátalakítást, villamos elosztórendszert, vezérlést, felügyeletet és kommunikációt biztosító, átfogó megoldás. A nagyméretű, hálózatra tápláló napkollektor-telepek és nagy kereskedelmi berendezések iránti növekvő igény kielégítése céljából használható bárhol a világon, még a legmostohább körülmények között is.
  • Xantrex™ XW MPPT 80 600 napenergiával működő töltésvezérlő: innovatív, napenergiával működő töltésvezérlő, amely akár 600 V feszültségű, a PV-panelek által termelt egyenáram fogadására is képes. Nagymértékben egyszerűsíti a rendszer telepítését, valamint csökkenti a panelek közötti vezetékezés és a kapcsolódó hardverek méretét, illetve költségét.
  • A felügyeleti megoldások összehangolt kommunikációt biztosítanak két, e célt szolgáló felügyeleti rendszer segítségével. Az egyik rendszer épületek és erőművek számára, a másik lakossági és kereskedelmi használatra készült; adataik az interneten keresztül bárhonnan és bármikor elérhetőek.

„Az Intersolar Europe 2011 nemzetközi szakkiállítás kiváló lehetőséget nyújt arra, hogy bemutassuk a Schneider Electric globális szinten elérhető kínálatát” – mondta Spilkó József, a Schneider Electric magyarországi leányvállalatának vezérigazgatója. „Büszkék vagyunk arra, hogy bemutathatjuk az Intersolar résztvevőinek a Schneider Electric szakértelmével és minőségével fémjelzett megoldásokat a lakóépületek, a közüzemek és a szigetüzemű rendszerek piacára vonatkozóan” – tette hozzá Spilkó József.

Forrás: Morpho Communications

< >

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Áttevődik a hangsúly: erőteljesebben jelentek meg az elmúlt évek termékei a Contrumán

Gyártói hírek, cikkek 2024. 04. 15.

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Contruma építőipari kiállítás- és vásáron, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?