Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

Elutasították a Holcim minden megoldási javaslatát a miskolci cementgyár kapcsán

Hírek 2011. 03. 24.

A Legfelsőbb Bíróság 2010. november 15-i döntését követően a Holcim több megoldási lehetőséget is javasolt a Magyar Cement számára az ellehetetlenült helyzet kezelésére a miskolci cementgyár kapcsán. A Bíróság jogerős és végleges döntést hozott a Magyar Cement és a Holcim között 16 éve húzódó perben. Ennek következményeképpen a Holcim nem szerezhette meg a cementgyári ingatlanok teljes részét, emellett a földterület és az épületek egy része a Magyar Cement tulajdonát képezi, míg másik része és a gyártó berendezések a Holcim Hungária Zrt. tulajdonában vannak. A döntés nyomán kialakult helyzet tarthatatlanná teszi a gyár további jogszerű működtetését.

A Holcim javasolta mediátor bevonását; a földterület megvásárlását vagy bérlését valamint teljes kompenzációt 20 milliárd forint értékben az ingatlanok megszerzésére és a helyzet törvényes megoldására. A Magyar Cement végső ajánlata alapján a Holcim kész volt arra is, hogy a miskolci cementgyár vagyonán alapuló közös érdekeltséget hozzanak létre, amelyben a Magyar Cementé a teljes irányítás és az ahhoz kapcsolódó felelősség. Sajnálatos módon a Magyar Cement visszautasította az összes ajánlatot anélkül, hogy hajlandóságot mutatott volna aziránt, hogy a felek számára elfogadható, működőképes megoldást találjanak.

A Magyar Cement visszautasítása és elzárkózása a tárgyalások elől a Holcim Hungária Zrt.-vel lehetetlenné teszi a gyártás folytatását Miskolcon és ellehetetlenít minden további megoldást. További lehetőségek hiányában a Holcim arra kényszerülhet, hogy jelentős mértékben csökkentse a dolgozók számát a miskolci cementgyárban.

A Holcim sajnálja a kialakult helyzetet és tovább dolgozik megoldási lehetőségeken, hogy a miskolci gyárban megőrizze a munkahelyeket és megvédje az elmúlt 16 évben 22 milliárd forint értékben eszközölt befektetéseit.

A Holcim hosszú távon elkötelezett a magyar építőipar iránt, és biztosítja vevői folyamatos, fennakadás nélküli kiszolgálását.

Forrás: Grayling

< >

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Áttevődik a hangsúly: erőteljesebben jelentek meg az elmúlt évek termékei a Contrumán

Gyártói hírek, cikkek 2024. 04. 15.

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Contruma építőipari kiállítás- és vásáron, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?