Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

130 kiállító, 100 ezer új és használt lakás

18. Fundamenta-Lakásvásár, március 4-6., SYMA Rendezvényközpont 

Pénteken nyitja meg kapuit a Fundamenta-Lakásvásár immár 18. alkalommal. Magyarország legnagyobb lakáspiaci rendezvényére több mint 100 kiállító jelentkezett, a szervezők közel 10 ezer látogatót várnak.

Ismét a SYMA Rendezvényközpont nagycsarnokában rendezi meg a Lakásvásár Média Csoport az immár közel 10 éves múltra visszatekintő eseményt, melynek idén új névadó szponzora a Fundamenta-Lakáskassza Zrt.

Borsi László, a Média Csoport elnöke szerint a Fundamentával kötött stratégiai szövetség jelzésértékű a lakáspiaci szereplők számára, hiszen a válságot követően teljesen átalakul a piac, a rendkívül alacsony önerővel felvehető hitelek nem térnek vissza, a hangsúly az előtakarékosságra helyeződik, ami sokkal kiszámíthatóbbá teszi a piacot a fejlesztőknek is. Az elnök hangsúlyozta: bár stagnál a lakáspiac, jó hír, hogy a piaci szereplők már nem prognosztizálnak csökkenést. Nyugat-Európában és a környező országokban is elindult a növekedés.

Borsi László a rendezvényről elmondta: a Lakásvásár egyedülálló módon tudta megőrizni a helyét a hasonló jellegű rendezvények között.  „A Fundamenta-Lakásvásárra eddig 130 kiállító jelentkezett és előzetes várakozásaink szerint a látogatók száma megint elérheti a 10 ezret. Nemcsak azokat várjuk a rendezvényre, akik már most lakást akarnak venni, hanem azokat az érdeklődőket is, akik középtávon tervezik az otthonteremtést. Nagyon sokan halasztották el lakásvásárlási döntésüket az utóbbi években. Ezt a lappangó keresletet az előtakarékosság lehetősége, valamint a gazdagabb kínálat hozhatja ki a piacra. Már most érdemes felmérni a kínálatot, megismerni azokat a fejlesztőket, akik elég tőkeerővel rendelkeznek és a jelenlegi helyzetben is tudnak építeni. A használt lakást értékesítő cégek mellett a Fundamenta-Lakásvásáron minden jelentős és aktív fejlesztő, valamint a pénzügyi szektor számos képviselője is ott lesz” – mondta Borsi László.

Gergely Károly, a Fundamenta Lakáskassza elnök-vezérigazgatója az 1997-ben kialakult lakástakarék piacról szólva elmondta: a korábban négyszereplős piacon jelenleg ketten vannak, de bízik benne, hogy további érdeklődők fognak belépni a területre. A Fundamenta jelenleg 670 ezer ügyfelével a negyedik legnagyobb ügyfélszámmal rendelkező pénzintézet Magyarországon. A társaság nem titkolt célja 2011-re, hogy 30-32 milliárdos, azaz száz százalékos hitelkihelyezést valósítson meg. Még mindig kevés beruházó ismeri a lakástakarék konstrukciót, ezen mindenképpen változtatni kell – húzta alá Gergely Károly.

Árva András, a CIB bank lakossági üzletágának üzletfejlesztési igazgatója a reálgazdaságon alapuló hitelezés fontosságát emelte ki, aminek gazdaságélénkítő hatása is van. Mint mondta: bár tavaly bizonyos korlátozó szabályokat vetettek ki a szektorra, nem a bankokon múlik, hogy újra elinduljon a piac. Ezt jól jelzi, hogy számos pénzintézet várja az ügyfeleket a vásáron – tette hozzá. A hitelezéssel kapcsolatban Árva rámutatott: elsősorban keresleti probléma mutatkozik a lakás- és hitelpiacon, amit mindenekelőtt fix hiteltörlesztéssel lehetne felszámolni.  A CIB a tavaly létrehozott fix törlesztési hitelcsalád mellett még egy újdonsággal, a zöld hitellel szolgál, a témában elkötelezett ügyfelek számára (pl. napkollektor vagy egyszerű nyílászáró csere esetén).

„A szolgáltatási paletta sem változott. Külön színpaddal nyitja meg kapuit a Zöld Sziget, ahol ismét folyamatos és informatív előadásokkal népszerűsítik az energiatakarékos építési módokat. A „válságálló” kész- és passzívház építők, valamint a jelentős építőanyag-gyártók is képviseltetik magukat a Zöld Szigeten” - közölte Borsi István, a Lakásvásár ügyvezetője.

A lakóingatlanokhoz kapcsolható szolgáltatók ismét megjelennek a vásáron, a szervezők az immár szokásosnak tekinthető szolgáltatási palettával várják a látogatókat. Ezek közül érdemes kiemelni az ingatlanpiaci, a jogi, adózási, valamint újdonságként a lakberendezési szaktanácsadást.

Kényelmi szolgáltatások terén sem változott a rendezvény. Lesz gyermekmegőrző és Internet Café, de természetesen a nyereményjáték sem maradhat el. Szombat és vasárnap délután is kisorsolnak egy Porsche Pest ajándékcsomagot a kérdőívet kitöltő látogatók között.

A Fundamenta-Lakásvásárt idén Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter nyitja meg pénteken 14 órakor. A miniszter a hivatalos megnyitó előtt előadást tart a „Tavaszvárás a lakáspiacon 2011” című ingatlanszakmai konferencián.

Részletes információkat a Fundamenta-Lakásvásárról , illetve a szakmai konferenciáról a www.lakasvasar.com weboldalon talál!

Nyitva tartás:

  • Március 4. péntek: 14:00-18:00
  • Március 5. szombat: 10:00-18:00
  • Március 6. vasárnap: 10:00-18:00
Forrás: Lakásvásár Kft.
< >
Kapcsolódó katalógus oldal(ak):
Képzések, programok építészeknek

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Áttevődik a hangsúly: erőteljesebben jelentek meg az elmúlt évek termékei a Contrumán

Gyártói hírek, cikkek 2024. 04. 15.

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Contruma építőipari kiállítás- és vásáron, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?