Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

Szín, forma, rend – zöld technológiák és öko-design a 14. Lakástrend Kiállításon!

A 14. Lakástrend Kiállítás az öko-design, a fenntartható lakás, a környezetbarát zöld technológiák szellemiségében 2011. március 4-6-ig várja látogatóit a Műcsarnokban!

Napjaink leginnovatívabb lakberendezési trendjei, valamint a hazai és külföldi designerek seregszemléje mellett a Lakástrend idén is kiemelt teret szentel a 'madeinhungary' magyar designereket és iparművészeket bemutató tárlatának. A milánói Salon di Mobile szellemiségéhez közel álló, hazai formaművészeket bemutató kiállításon idén a PannonArts Galéria támogatásával megrendezett „Év Ékszere 2011” ékszertervezői díjának átadására és a 10 legkiválóbb művész bemutatására is sor kerül.

Lakastrend 

Az év legfontosabb lakberendezési szakkiállítása ezúttal is igyekszik meghaladni saját kereteit.  2011 tavaszán a Műcsarnok Apszisából indul útjára a Made in Budapest, design-alapú városimázs mozgalma. Szőke Gábor Miklós gigantikus trónszék-installációja adja meg az alaphangot, amit többek között egy élő, lélegző zöld fal és egy interaktív öko társasjáték egészít majd ki.

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem MomeLine Design Műhelye szervezésében a szombati hosszú nyitvatartás napján egy különleges Öko Design Meetup-on vehetnek részt az innovatív magyar zöld design rajongói.A Budapest Design Meetup előadásai során sikeres alkotók, designerek beszélnek fontos projektjeikről és alkotói szemléletükről. A rövid, pörgős, vetítéssel tarkított előadások után a közönségnek lehetősége nyílik kérdezni, hozzászólni, vitatkozni. Ezzel a nézők is közelebb kerülnek a design és határterületeinek világához, jobban megérthetik az összefüggéseket. A meetup végén pedig kötetlen beszélgetés, ismerkedés, barátkozás ad lehetőséget a szakmai és nem szakmai kapcsolatok kialakulására.

Ízelítő a Lakástrend további programjai közül:

  • a 4Szoba.hu lakberendezői Villámtalálkákon várják az érdeklődőket,
  • a Made in Budapest Fórumot hírdet a fenntartható design témájában,
  • a WAMP pedig különleges design-shopot üzemeltet a kiállítás ideje alatt.
  • A kortárs hazai divat szerelmesei a Showroom R9 divattervezőinek (Abodi Dóra, Mojzes Dóra, Szegedi Kata, Benus Dani) bemutatóját, majd
  • Góbi Rita táncszínházi társulatának 'Ékszerképzet' című előadását tekinthetik meg, mielőtt mindenki átadná magát
  • az Our Fashion blog Születésnapi Partijának.

Ezeken kívül még sok más izgalmas látni, tapintani, hallani, ízlelni és átélnivaló vár minden kedves érdeklődőt a 14. Lakástrend Kiállításon a Műcsarnokban!

Nyitva: 10-19 óráig, 5-én szombaton hosszított nyitvatartással és partival egészen éjfélig!

www.lakastrend.hu

Forrás: Sonntag Media

< >
Kapcsolódó katalógus oldal(ak):
Képzések, programok építészeknek
Lakberendezés

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Áttevődik a hangsúly: erőteljesebben jelentek meg az elmúlt évek termékei a Contrumán

Gyártói hírek, cikkek 2024. 04. 15.

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Contruma építőipari kiállítás- és vásáron, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?