Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

TetőPont szakmai továbbképzés és konferenciasorozat

Székesfehérvárra (03. 08.) és Miskolcra (03. 10.) érkezik a TetőPont szakmai továbbképzés-sorozat második évada

MÉK: 2 pont (2010/295.), MMK: 1 pont (1/2010/0049)

„A megváltozott igények és az építőanyagok felgyorsult fejlődése elengedhetetlenné teszi a szaktudás fejlesztését”

Erre a gondolatra épült Iványi András, okleveles építészmérnök, a BME Épületszerkezettani tanszéke óraadó tanárának, a magas tetők tervezési tendenciáit elemző előadása Kecskeméten, az idén második alkalommal megrendezésre kerülő, idén is 12 városba ellátogató TetőPont szakmai továbbképzésen.

A továbbképzés sorozat a jelenkori elvárásoknak megfelelő ökologikus, a homlokzaton és a tetőn elvégezhető értéknövelő felújítások témakörét tűzte idén zászlajára.

Álljon itt néhány gondolat kedvcsinálóként a Budapesten, Kecskeméten és Veszprémben több mint 250 szakember előtt elhangzott előadásokból:

A homlokzat-felújítások témakörében elhangzó előadások között nem csak épszerk kérdések kerülnek terítékre, de gazdaságossági, megtérülési összehasonlítást hallhatunk egy valós panelépület dryvitrendszerű és szerelt átszellőztetett homlokzat burkolattal történő felújítására is. Jóllehet különösen a nyári hővédelemben jelentős szerepet játszhat, épületenergetikai szempontból gyakran méltatlanul elfeledett árnyékolástechnikai megoldás alkalmazása során is gyakran szükséges a beruházó gazdaságossági számításokkal történő meggyőzése – ez derült ki a szabályozható árnyékolástechnika mai megoldásait elemző előadásból.

A homlokzatok felújítása során természetesen nem lehet figyelmen kívül hagyni a hőszigetelés és homlokzatképzés különböző alternatíváit, amellyel több előadás is foglalkozik: az Ecose technológiával készülő, környezetbarát szálas hőszigetelés és kiváló ökomérleggel rendelkező PIR keményhab szigeteléssel kapcsolatos kérdések mellett szinte minden előadó felhívta a figyelmet a tanúsított rendszerek használatának fontosságára. Itt a néha anyagi megfontolások és a tervezői, kivitelezői felelősség áll egymással szemben.

A tetővel foglalkozó előadások között hallhatunk a viharálló tetők kialakításának módjáról, a magas- és lapos tetők biztonságos és értékálló hőszigetelési megoldásairól, illetve előadások foglalkoznak mind a tetőn, mind a homlokzaton elhelyezett ablakok energetikában elfoglalt szerepével is.

Az Európa több országában a Model Home 2020 programban felépülő aktívházak elmúlt évben működés során összegyűjtött tapasztalatai mellett minden témában magyar és külföldi példák segítségével mutattak követendő példát az előadók.

Az egymást egyes helyszíneken váltó, gyakorló építész előadók - Patartics Zorán, Horváth András, Erő Zoltán, Dr. Farkas Gábor, Dr. Csanády Gábor – a konkrét példákon túl a felújítások városépítészeti, építőművészeti jelentőségét is körüljárják – mindannyian a rájuk jellemző egyéni megközelítéssel.

A TetőPont szakmai továbbképzés és konferenciasorozat előadásai március 22-ig még Veszprémben, Pécsett, Győrött, Dunaújvárosban, Debrecenben, Nyíregyházán, Miskolcon, Szegeden, Székesfehérváron és Keszthelyen várják az építészeket és a kivitelezés különböző területein dolgozó szakembereket.

További helyszínek és időpontok:

  • Március 1. kedd, Hotel Aquaticum (4032 Debrecen, Nagyerdei Park 1.)
  • Március 2. szerda, Hotel Pagony (4400 Nyíregyháza, Újmajor)
  • Március 8. kedd, ALCOA – KÖFÉM Klubház (8000 Székesfehérvár, Verseci u. 1-15.)
  • Március 10. csütörtök, ITC (3530 Miskolc, Mindszent tér 1.) 
  • Március 17. csütörtök, Hotel Forrás (6726 Szeged, Szent-Györgyi Albert u. 16-24.)
  • Március 22. kedd, Hotel Helikon (8360 Keszthely, Balatonpart 5.)

További információ és regisztráció itt » 

Forrás: Build-Communications

< >

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Áttevődik a hangsúly: erőteljesebben jelentek meg az elmúlt évek termékei a Contrumán

Gyártói hírek, cikkek 2024. 04. 15.

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Contruma építőipari kiállítás- és vásáron, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?