Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

I. Leier Szerkezetépítő Konferencia

TFH+E konferencia alapú szakkiállítás a SYMA-Rendezvényközpontban

Idén első alkalommal mutatkozik be a Tetők-Falak-Homlokzatok+Épületenergetika Szakkiállítás és Konferencián a Leier Hungária Kft. Az egész napos, kreditpontos szakmai napon átfogó tervezési és építési rendszereit mutatja be a vezető építőanyag-gyártó cég. A SYMA-Rendezvényközpontban február 16-18 között várják a szakmai érdeklődőket, - a Leier névadó szponzora is egyben a rendezvény második napjának, I. Leier Szerkezetépítő Konferencia elnevezéssel. A szakmai előadásokat a Magyar Építész Kamara 2+2 kreditponttal (konferencia + kiállítás) akkreditálta.

A XXI. század építészetének jóval az átlagon felüli színvonalú, napjaink legaktuálisabb témakörei jelennek meg a három napos kiállítást kísérő nyolc konferencia programjában, melynek vezérgondolatát Erick van Egeraat holland építésztől kölcsönözték a szervezők: "Ha átlagos vagy, akkor esélyed sincs a fennmaradásra, mert a többiekkel együtt fogsz eltűnni." A konferencia-alapú szakkiállítási koncepciónak megfelelően az előadásokon elhangzó újdonságokról a kiállítói standokon további részletes műszaki, minőségi, ár- és egyéb információkkal várják a több ezer szaklátogatót.

A február 17-i, I. Leier Szerkezetépítő Konferencián a névadó átfogó tervezési és építési rendszereit külsős előadók felkérésével mutatja be a legszélesebb építőanyag-választékkal rendelkező cég.

Elsőként Dr. Tóth Zoltán, a győri Széchenyi István Egyetem professzora mutatja be a Leier által gyártott építőanyagok rendszerét, azok teljességét.

Majd "Az idő pénz - gyors építkezés, gyorsabb átadás, hamarabb jelentkező profit" címmel Magyar Gábor építőmérnök tart rövid előadást az előregyártott kéregelemekről, azok tulajdonságairól és tervezhetőségéről. Szeder Gábor, a kecskeméti Beton-Star Kft. termelési igazgatója több példán keresztül mutatja be a hallgatóságnak a termékek előnyös tulajdonságait, méghozzá saját tapasztalatai alapján: a Beton-Star ugyanis már több nagy beruházásnál is alkalmazta a Leier előregyártott kéregelemeit. Az egymást követő két előadás különlegessége, hogy ezen a rendezvényen debütál először ez a szakmai előadás-csokor.

"Az égéstermék-elvezető berendezések nemzeti szabványának szükségessége" címmel Kocsis Attila, a Budapesti Kéményseprő Ipartestület elnöke és az Első Magyar Kéményszövetség Közhasznú Egyesület elnökhelyettese ismerteti a nemrég bevezetett új kéményszabványt, mivel egyrészt a mai modern kéményrendszerek túlhaladták a meglévő szabványainkat, másrészt az Európai Uniós tagság is megköveteli az egységes szemléletet a kémények kialakítása, ill. ellenőrzése területén. Ezt követően Dr. Barna Lajos, a Budapesti Műszaki Egyetem docense, a Magyar Épületgépészet főszerkesztője ad kitekintést a korszerű európai égéstermék-elvezető berendezésekre, ill. a korszerű magyar kéménytechnikára. Van-e kémény-divat, és milyen ez a trend? – ezt is megtudhatják Dr. Barna Lajos előadásából. A hazai kéménypiacról és a Leier kémény-fejlesztéseiről Kocsis Csaba, az Első Magyar Kéményszövetség Közhasznú Egyesület felügyelőbizottsági tagja, ill. a Leier Hungária Kft. kéményrendszerek üzletágvezetője oszt meg releváns információkat a hallgatósággal.

A délután első előadásában "Új téralkotási trendek, új építészeti szempontok" címmel Mezősi János, a Magyar Önkormányzati Főkertészek, Díszkertészek, Kertépítők és Parkfenntartók Szövetségének elnökségi tagja ismertet egyedi burkolatokat, megoldásokat.

A téma második előadásában Ami a mérnöknek kell: stabil, teherbíró burkolatokat mutat be Brieber László, a Leier Hungária Kft. díszburkolatok üzletágvezetője, aki szemléletes előadásában kivitelezési csemegéket ígér, ill. a tipikusnak mondható beépítési hibák elkerülésére mutat működő, kipróbált, hasznos szakmai fortélyokat.

A konferencia résztvevők ingyenesen megkapják a Leier Aknakonszignációs és az LEIER Olajleválasztó-berendezést méretező- és kiválasztó programot is. A LEIER Aknakonszignációs program egyedülálló szakmai segítség nyújt a csatornaközmű-tervezéséhez és kivitelezéséhez, - tudtuk meg Major Tamástól, a Leier mélyépítés- és környezettechnika üzletágvezetőjétől.

Minden olyan területről összegyűjtött szenny- vagy csapadékvíz esetében, ahol a víz szénhidrogén-vegyületekkel szennyeződhetett, könnyűfolyadék-leválasztóra van szükség. A szükséges kapacitás meghatározása azonban nem egyszerű feladat.  A kifejlesztett Leier Olajleválasztó-berendezést méretező- és kiválasztó program az MSZ EN 858-2 szabvány alapján működik, kiegészítve a MI-10-455/2-1988 szabvány mértékadó csapadékintenzitásra vonatkozó módszerével és figyelembe véve az egyéb biztonsági tényezőket.

A program fő előnye a megfelelő berendezés kiválasztásán túl, hogy egyedülálló módon veszi figyelembe a jelenleg érvényben levő szabványok előírásait is, - minderről Szél Sándor, a VITUKI Kft. tudományos főmunkatársa és szakági igazgatója beszél majd.

A február 17-én megrendezésre kerülő I. Leier Szerkezetépítő Konferencia tehát a szakmai tudnivalók széles tárházát kínálja az érdeklődőknek, bővebb információk és a regisztráció a kreditpontokért a www.tfh.hu és a www.leier.hu weboldalakon található.

A konferencián résztevők nyerhetnek egy hosszú hétvégét (3nap/2éjszaka, 2 fő részére, reggelivel) a gönyűi Leier Business Hotelbe is!

Forrás: Goodwill PR Ügynökség

< >

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Áttevődik a hangsúly: erőteljesebben jelentek meg az elmúlt évek termékei a Contrumán

Gyártói hírek, cikkek 2024. 04. 15.

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Contruma építőipari kiállítás- és vásáron, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?