Utolsó frissítés: 2020-06-23

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Zöldtetők

Épinfó - Aktuális

< >

Jól vizsgáztak a devecseri iskolába telepített légtisztítók

Gyártói hírek, cikkek 2010. 12. 17.

Az adományozó cég a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Épületgépészeti és Gépészeti Eljárástechnika Tanszékének munkatársait kérte fel arra, hogy a november elején üzembe állított készülékek hatékonyságát ellenőrizendő az iskola termeiben végezzenek méréseket a porimisszióra (már meglévő szennyezőanyag-koncentrációra) vonatkozóan. A Dr. Kajtár László, egyetemi docens által vezetett csoport a vizsgálatokat a légtisztítókkal ellátott termek után azokban is elvégezte, ahol a levegőt nem szűrték a fotokatalitikus elven működő Daikin MC707VM-S-ek. Az ellenőrzést, amelynek során azt figyelték, mekkora a lebegő por és az ülepedő por koncentrációja 30 perces időintervallumokban, a hitelesség kedvéért – természetesen – olyan helyiségekben csinálták, ahol tanítás folyt.

A szűrt légterekben 109-116 mg/m3 közötti értékeket mértek, a légtisztító nélküli termekben pedig 137 mg/m3 volt a lebegő por koncentrációja, míg az aulában - légtisztító használata nélkül - 187 – 223 mg/m3 közötti eredményt regisztráltak. Bár a levegő szennyezettsége egyik esetben sem haladta meg az egészségügyi határértéket, a számokból kitűnik, hogy a készülékek ötödével csökkentették a szennyeződést. Ennek a szignifikáns különbségnek kiváltképp a gyermeki szervezet esetében van jelentősége, hiszen 20 százalékkal kevesebb belélegzett mikroszemcse terheli a tüdőt. Ennek pedig mindenképpen pozitív élettani hozadékai vannak.

Az adományozó cég, azaz a Daikin McQuay Magyarország Kft. éppen ezért úgy döntött, hogy újabb három készüléket  állít üzembe a devecseri diákok és óvodások egészségének védelmére, és további légtisztítókat helyez készenlétbe a kolontári iskola számára, ha januárban ott is megkezdődik a tanítás.

A donáció nem ért véget az adományozással, hiszen a Daikin McQuay Magyarország Kft. szegedi viszonteladó partnere, a Frigo Trade Team Klíma Kft. szakemberei gondoskodtak a szűrők alapos tisztításáról, bemutatták a gépek szakszerű karbantartását, az energiatakarékos és üzembiztos használatát.

Forrás: Art-Fon Kft.

< >

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Hogyan válhat megfizethetőbbé és biztonságosabbá a lakásbérlés?

Ingatlan 2020. 06. 11.

Feketelakás 3.0

A magánbérleti piac igazságosabbá és átláthatóbbá tétele érdekében a Habitat for Humanity Magyarország Feketelakás 3.0 címen, korábbi munkáinak folytatásaként egy minden eddiginél átfogóbb javaslatcsomagot mutatott be. A kiadványban szereplő intézkedések a lakásbérlés két legkomolyabb problémáját orvosolnák: a magas albérletárakat és a jogi biztonság hiányát. Bár a koronavírus-járvány és a kibontakozó gazdasági válság erre a piacra is komoly hatást gyakoroltak, az új trendek inkább megerősítik, hogy szükség lenne ezekre a szabályozó javaslatokra.

Szakkönyv

Rend a lelke mindennek! - Ötletek, praktikák, titkok a rendezett otthonhoz

Lakberendezés 2020. 02. 29.
A legtöbben felesleges kacatoktól és lomoktól mentes, rendezett környezetre vágyunk, ám a rendrakásnak már a gondolata is feszültséget vált ki. A szerző hasznos tanácsokat és szempontokat kínál, hogy mi alapján dönthetjük el, mi az, amit érdemes megőriznünk, és mi az, ami nélkül prímán megleszünk, legyen szó akár a konyháról, a hálószobáról vagy a gyerekek birodalmáról.

Szakcikk

Tárolás kis helyiségben - 5 tipp a rendszerezéshez

A kis helyiségekben való tárolás nem csak a helyszűke, de lakhatási és esztétikai szempontból is problémás lehet. Ilyen esetben sokszor újabb és újabb holmikba ütközünk, amiket aztán egyik helyről a másikra pakolunk, s idővel a kialakult káosznak köszönhetően nagyon nehéz lesz megtalálni azt, amit éppen keresünk.  Mindez nem azt jelenti, hogy kis helyiségben nem lehet eredményes tárolási rendszert kialakítani, csupán annyit, hogy kreatívabb megoldásokat kell választani

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?