Utolsó frissítés: 2019-12-04

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Zöldtetők

Épinfó - Aktuális

< >

Speciális informatikai megoldás építőipari cégek számára

Hírek 2006. 12. 12.

A rEVOLUTION Software sajtóközleménye

2006. december 12.

A rEVOLUTION Software az építőipari beruházó, generálkivitelező és a holding formában működő cégek számára fejlesztett ki egyedülálló informatikai megoldást, amely a Microsoft Dynamics NAV vállalatirányítási rendszer alapfunkcióira épülve alkalmas az e cégtípusoknál a hagyományos vállalatirányítási igényeken kívül megjelenő likviditáskezelési és kontrolling problémák kezelésére.

A napjainkban használt ERP rendszerek nem kezelik azokat a problémákat, amelyekkel az építőipari beruházó, generálkivitelező és a holding formában működő cégek nap mint nap szembenéznek. Így többek között nem képesek több nagyértékű, hosszú távú projekt egy időben való kezelésére, nem jelzik előre a likviditási nehézségeket, nem felkészítettek nagy értékű hitelek kezelésére. Holdingvállalatok esetén nem alkalmasak a különböző működési területek, projektcégek tevékenységének, pénzügyi műveleteinek összehangolása és szintén nem képesek speciális pénzügyi műveletek (bankgarancia, garanciális visszatartás, stb.) kezelésére.

A rEVOLUTION Likviditástervezés és kontrolling modulja a Microsoft Dynamics NAV kis- és középvállalatok számára készült vállalatirányítási rendszeréhez készült, amely már önmagában is átfogó megoldást nyújt a pénzügyi folyamatok, az ügyfélkezelés és az elosztási csatornák folyamatainak optimalizálására. Az iparági vertikumok speciális igényeit lefedő megoldások ráépülnek a vállalatirányítási rendszer széleskörű alapfunkcióira, azokkal szorosan integrálva működnek. Ilyen speciális megoldást fejlesztett ki a rEVOLUTION, amely számos cég számára nyújt más vállalatirányítási rendszerekben nem elérhető funkciókat.

A likviditástervezési és kontrolling modul lehetővé teszi havi és akár heti tervek készítését, hierarchikus tervek felállítását, illetve a különböző tervverziók kezelését, valamint képes a tervekhez társuló jóváhagyási rendszer sémáinak, szintjeinek és jogköreinek definiálására.

A szerződéskezelés révén az egyes projektek pénzügyi megvalósulási ütemezésének, a projekt mérföldköveinek meghatározása is megoldott. A modul lehetőséget nyújt továbbá a teljesítésigazolások, biztosítékok, bankgaranciák és hitelszerződések kezelésére. A szerződések és egyéb várható bevételek, kiadások mind a vevői, mind a szállítói oldalon rögzíthetők, ez biztosítja a likviditás tervezhetőségét.

A szerződéskezelő rendszert alkalmazva nem csupán a tervek és a tények összevetése nyílik lehetőség, hanem a még meg nem valósult, de várható események eredményével is számolhatnak a cégvezetők. A terv/tény elemzés a tervezéshez hasonlóan négy szinten lehetséges: a cégcsoport, az üzletág, a vállalat és az egyes projektek szintjén is.

A Likviditáselemzés modulban a rögzített szerződések alapján nagyon pontos, naprakész információ áll rendelkezés arról, hogy a teljesített szerződések alapján mikor és mekkora árbevétel illetve költség keletkezik. A még nem teljesült szerződések alapján pontosan előre jelezhető, hogy várhatóan mekkora összegek és mikor fognak jelentkezni a teljes cégcsoportnál. A bankok és pénztárak egyenlegéből meghatározható a rendelkezésre álló készpénzállományt.

A megvalósítás során a Dynamics NAV adta lehetőségeket kihasználva a rEVOLUTION fejlesztői létrehozták a vállalatközi tér fogalmát. A vállalatközi tér egy olyan terület, amelybe kihelyezhetőek például egy cégcsoport összes vállalata számára fontos közös adatok, funkciók. Ezek révén biztosítható az elemzések egységessége, a konszolidációs és nemzetközi adatszolgáltatási kötelezettségek teljesítése, a tervezési és likviditási rendszer pontossága.

További információ: rEVOLUTION Software Kft. Kustos Ferenc marketing vezető, mobil: 30/535-1375, e-mail: ferenc.kustos@revolution.hu  

Forrás: reVOLUTION Software Kft.

< >
Kapcsolódó katalógus oldal(ak):
Építőipari, CAD szoftverek

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Alapvető építésügyi változások

Építési jog 2020. 01. 14.

A jegyzők helyett a kormányhivatalok látják el 2020. március 1-től az elsőfokú építésügyi hatósági feladatokat. A változás miatt az építési vagy használatbavételi engedélyezési eljárásokat nem az önkormányzatok, hanem a kormányhivatalok folytatják le. Változnak a jogorvoslati lehetőségek is: az építésügyi és az építésfelügyeleti eljárásokban fellebbezésre nem lesz lehetőség. Ha a döntés ellen kifogást emelne valaki, közigazgatási peres eljárást kell indítania

Szakkönyv

Építészeti hagyományunk nyomában

Népi építészet 2020. 01. 18.

Tanulmányok a népi építészet és a településnéprajz köréből 1974-2018

 

A kötet Gráfik Imre néprajztudós, muzeológus a népi építészet, településnéprajz és a szabadtéri néprajzi muzeológia tárgyban írott fontosabb tanulmányait tartalmazza


Szakcikk

Tárolás kis helyiségben - 5 tipp a rendszerezéshez

A kis helyiségekben való tárolás nem csak a helyszűke, de lakhatási és esztétikai szempontból is problémás lehet. Ilyen esetben sokszor újabb és újabb holmikba ütközünk, amiket aztán egyik helyről a másikra pakolunk, s idővel a kialakult káosznak köszönhetően nagyon nehéz lesz megtalálni azt, amit éppen keresünk.  Mindez nem azt jelenti, hogy kis helyiségben nem lehet eredményes tárolási rendszert kialakítani, csupán annyit, hogy kreatívabb megoldásokat kell választani

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?